Search results

1. Κ

Ονόματα ηρώων που σας αρέσουν και άλλα όχι!

Λολίτα! Lo-lee-ta: the tip of the tongue taking a trip of three steps down the palate to tap, at three, on the teeth. Lo. Lee. Ta.
  2. Κ

Βιβλία προς πώληση

Τα πήρα και τα 3 βιβλία σήμερα. Εξυπηρετικότατος ο φίλος: ήρθε σε σταθμό μετρό που εγώ όρισα, και συνεπής στην ώρα. Ίσως θάπρεπε, βέβαια, να αναγράφεται ότι μια σελίδα είναι κολλημένη με σελοτέιπ, αλλά δεν έχω πρόβλημα. Κατά τ' άλλα, και τα τρία βιβλία είναι σε πολύ καλή κατάσταση (τα «Πάθη του...
  3. Κ

Βιβλία προς πώληση

Καλησπέρα! Δηλώνω ενδιαφέρον για τα δύο βιβλία τού Σοπενάουερ («Πάθη τού κόσμου» κ' «Επιλογή από το έργο του») και για την «Κατήχηση του επαναστάτη» τού Νετσάγιεφ. Σας στέλνω μήνυμα για τις λεπτομέρειες κατευθείαν στο e-mail που αναρτήσατε.
  4. Κ

Προτάσεις για βιβλία με ουτοπικό ή δυστοπικό περιεχόμενο

Ο Μάτεσις, πάντως, είναι πολύ καλός μεταφραστής. Έχω διαβάσει δύο μεταφράσεις του: τον «Άμλετ» και τις «Πρόσχαρες κυρίες τού Γουίνδσορ» (του Σαίξπηρ αμφότερα). Και οι δύο ήταν πολύ καλές. Ειδικά το δεύτερο έργο πιστεύω θα μου ήταν αδιάφορο σ' άλλη μετάφραση, καθώς είναι κωμωδία με πολλά...
  5. Κ

Προτάσεις για βιβλία με ουτοπικό ή δυστοπικό περιεχόμενο

Το Σιδερένιο Τακούνι (ή «Η Σιδερένια Φτέρνα») του Τζακ Λόντον είναι δυστοπικό μυθιστόρημα. Υπάρχουν δυο-τρεις μεταφράσεις - μία (αυτή που έβαλα) είναι του Αλεξάνδρου. Αν διαλέξεις αυτή, όμως, έχε υπόψιν σου πως την έκανε στα 24, επομένως ίσως να υπάρχει και κάποια καλύτερη. Εγώ δεν το έχω...
  6. Κ

Αναζήτηση για εξαντλημένα βιβλία

Καλησπέρα, ευχαριστώ πολύ. Λυπάμαι που δεν μπήκα νωρίτερα, για να πάρω τηλέφωνο κατευθείαν. Καλοσύνη σου, κ' εγώ ελπίζω να τόχουν.
  7. Κ

Ακριβώς. Και πιστεύω πως, δυστυχώς, κανείς δεν κοιτάει τις προηγούμενες σελίδες να δει μήπως έχει κανένα απ' τα βιβλία πούχουν αναφερθεί ή μήπως το πήρε κάπου το μάτι του και να βοηθήσει... Αλλά ας ξαναγράψω κ' εγώ... Μολιέρος - Μισάνθρωπος & Σχολείο γυναικών (μτφρ Βάρναλη, εκδ. Ελληνικά...
  8. Κ

Μάλιστα... Ενδιαφέρον. Θα ψάξω να βρω τη συζήτηση. Εφόσον ο ίδιος ο μεταφραστής διόρθωσε τη μετάφραση, μάλλον η δεύτερη έκδοση αυτή είναι προτιμότερη. Κ' οι εκδόσεις τού Ίνδικτου είναι όντως καλαίσθητες. Βέβαια, είπες πως η πρώτη έκδοση είναι δίγλωσση. Είναι κι αυτό κάτι που μ' ενδιαφέρει (γι'...
  9. Κ

Καλησπέρα. Είσαι σίγουρος πως η μετάφραση της δεύτερης εκδόσεως είν' αναθεωρημένη; Απ' όσο έχω δει, νομίζω ότι τα κείμενα είναι ίδια (μετάφραση και σχόλια). Αν έχεις τα βιβλία στην κατοχή σου κ' είν' εξακριβωμένα όσα λες, τότε ευχαριστώ για την επισήμανση, όμως θα ήθελα μια επιβεβαίωση -αν σου...
  10. Κ

Ψάχνω μανιωδώς «Τα Άσματα της Πίζας» τού Ezra Pound (μτφρ. Αντώνης Ζέρβας 1η εκδ. Καστανιώτης, 2η εκδ. Ίνδικτος) Όποιος το εντοπίσει σε οποιοδήποτε παλαιοβιβλιοπωλείο τής Αθήνας και δεν θέλει να το αγοράσει ο ίδιος, ας μου το γράψει εδώ! Ευχαριστώ!
  11. Κ

Νικολάι Γκόγκολ - Ο Επιθεωρητής και Τα Παντρολογήματα (μτφρ Άρη Αλεξάνδρου, εκδ. Γκοβόστη) Ουώλτ Ουίτμαν - Φυλλα Χλόης (επιλογή) (μτφρ Νίκου Προεστόπουλου, σειρά Εκλεκτά βιβλία τής τσέπης)
  12. Κ

Η δυναμική της πρώτης φράσης

«Αυτό το βιβλίο είναι για τους ολίγιστους. Ίσως να μην έχει γεννηθεί κανείς τους ακόμα.(...)» Ο Αντίχριστος - Φρ. Νίτσε