Search results

1. Ρ

[Σειρά] The Τudors ( Οι Τυδώρ )

Οι Άγγλοι και τα φαντάσματά μας και οι εκτελέσεις ευγενών. :) Ορδές περιμένουν να δουν τις αποκεφαλισμένες συζύγους του Henry Tudor, περισσότεροι απ' όσους περιμένουν να δουν τη Nessie. :Ρ
  2. Ρ

Άσφαλτος και Άντζελα Δημητρίου

Εγώ, πάλι, θέλω, όταν κάνω λάθος (κυρίως στα ελληνικά), να μου το λένε την ίδια στιγμή. Ευγενικά ή με αγένεια, δε με νοιάζει, αρκεί να σταματήσω να το κάνω. Έχω πάρα πολύ μεγάλη ανασφάλεια μήπως λέω ή καταλαβαίνω κάτι λάθος και δε μου αρέσει.
  3. Ρ

[Σειρά] The Τudors ( Οι Τυδώρ )

Είναι πολύ καλή σειρά, πράγματι. Κι εκτός απ' την πρώτη σαιζόν που έχει αρκετές ιστορικές ανακρίβειες, είναι και αρκετά πιστή στα γεγονότα. Στο Tower of London, πάντως, φημολογείται ότι κυκλοφορεί ακόμα το φάντασμα της Catherine Howard. :P
  4. Ρ

Βιβλία που δεν χορταίνεις να διαβάζεις

Καλά, το "Shock for the Secret Seven" πρέπει να το έχει μάθει απ' έξω η μάνα μου τόσες φορές που την είχα βάλει να μου το διαβάσει! Ευτυχώς που η (πολύ παλιά) έκδοση ήταν γερή και δεν έγινε φύλλο και φτερό. Αγωνία κάθε φορά αν θα έβρισκαν τον σκύλο! Ε, εντάξει, έχω χρόνια να τα διαβάσω πλέον...
  5. Ρ

Βιβλία που δεν χορταίνεις να διαβάζεις

Προσπαθώ να μη διαβάζω τα ίδια βιβλία, γιατί υπάρχει ένας σωρός που περιμένει να τον διαβάσω. Όμως, μια φορά τον χρόνο διαβάζω το "The Picture of Dorian Gray", ό,τι και να γίνει. Περισσότερες από μία φορές έχω διαβάσει το "Silmarillion", ενώ όταν ήμουν μικρός, έβαζα τη μητέρα μου να μού διαβάζει...
  6. Ρ

Βιβλιακοί Αγώνες! Τί ρεκόρ κρατάνε τα βιβλία σας;

Η γιαγιά μου είχε κάνει δώρο στη μητέρα μου το "The Hobbit", που της το είχε κάνει δώρο η δική της μαμά κι είναι ένα απ' τα 1500 πρώτα αντίτυπα της πρώτης έκδοσης του 1937. Τώρα που ανέβηκε από Λονδίνο, το έφερε δώρο για την εγγονή. Επίσης η γυναίκα μου έχει απ' τη μητέρα της μια πάρα πολύ παλιά...
  7. Ρ

Τίνος είναι ο Θησαυρός;

Ευχαριστώ που δεν αντιστάθηκες... Κόντεψα να δακρύσω το πρωί, ο "Θησαυρός της Βαγίας" είναι το μοναδικό ελληνικό παιδικό βιβλίο που είχα. Κόντεψε να καταρρεύσει η παιδική μου ηλικία.
  8. Ρ

Έχετε διαβάσει την Αγία Γραφή;

Κι εγώ σταματώ κάπου εδώ, δεν έχω σκοπό να θίξω την πίστη κανενός. :) Μιας και δεν είμαι γνώστης του κειμένου, δεν μπορώ να κρίνω τη λογοτεχνική του (ή άλλη) αξία.
  9. Ρ

(Θεωρώντας πάντα ότι οι πιθανότητες να κάνω λάθος είναι μεγάλες, μιας και δεν ασχολήθηκα ποτέ με θρησκείες), αυτά που πρεσβεύει η κάθε θρησκεία, από ανθρώπους δε γράφτηκαν; Δηλαδή και η Π.Δ και η Κ.Δ και όλα τα κείμενα όλων των θρησκειών. Να, παίρνω αυτό του Παύλου, που είπα πιο πάνω: "Ο άντρας...
  10. Ρ

Μπορεί αυτό που θα πω να είναι λανθασμένο, καθώς δεν είμαι γνώστης των γραφών. Αλλά: απ' όσα έχω καταλάβει, οι θρησκείες είναι σαν τις συνταγές: μακαρόνια+αυγά+πανσέτα+πεκορίνο=καρμπονάρα. Αν βγάλεις τα αυγά και βάλεις μανιτάρια, μπορεί να είναι νόστιμο, αλλά δε θα είναι καρμπονάρα. Οπότε, το...
  11. Ρ

Τα ονόματά μας και η ετυμολογία τους.

Νομίζω ότι άνοιξα το κουτί της Πανδώρας...
  12. Ρ

Κάποιος συμφοιτητής που είχε ένα κόλλημα με τις παλιές προφορές, μου είπε πως στα αρχαία ελληνικά το β προφερόταν ως b. Γνωρίζεις αν ισχύει κάτι τέτοιο (μια μικρή off topic παρένθεση).
  13. Ρ

http://www.youtube.com/watch?v=Wdi_u1ZenRw εξαιρετικός ο Dara και με επιχειρήματα...
  14. Ρ

Δεν ξέρω. Αν δεν ήταν οι Monty Python, oύτε για τους καθολικούς θα ήξερα. :Ρ
  15. Ρ

Το ότι κάποιος διαβάζει βιβλία γενικά, δε σημαίνει ότι διαβάζει όλα τα βιβλία. Σημαίνει ότι έχει αποκτήσει κάποιο γούστο έτσι ώστε να αποφεύγει τα βιβλία που ξέρει ότι δε θα τον ικανοποιήσουν. Εγώ είχα πάντα σαν γνώμωνα ότι "δεν πιστεύω". Και εννοώ ότι δεν πιστεύω τίποτα το οποίο να μην μπορεί...
  16. Ρ

Ο Παύλος δεν ήταν που είχε πει επίσης ότι ο άντρας είναι ο εγκέφαλος της γυναίκας;
  17. Ρ

Έκτωρ: αυτός που κρατάει κάτι γερά και σταθερά. Εκ του "έχω" ή του "έστωρ" (τμήμα της άγκυρας). Γιος του Πριάμου, τον έφαγε ο Αχιλλέας στη διάσημη μονομαχία. Φημολογείται ότι τα τελευταία του λόγια ήταν: "καταραμένε Πάρη, άλλος πηδάει, άλλος πληρώνει." Αλέξανδρος: αυτός που προστατεύει (από)...
  18. Ρ

Θα κάνω μερικές ερωτήσεις πραγματικής άγνοιας: Η Καινή Διαθήκη δεν υποτίθεται (το 'υποτίθεται' μπορεί ο καθένας να το βάλει σε εισαγωγικά ή να το βγάλει από αυτά, σύμφωνα με τις προσωπικές του πεποιθήσεις) ότι είναι αυτά που είπε/έκανε ο Χ; Όλα τα θαύματα, οι νεκραναστάσεις, τα αγαπάτε ο ένας...
  19. Ρ

http://www.amazon.com/gp/product/0529064634/ Διαβάστε τις κριτικές. Είχα πέσει απ' την καρέκλα και σφύριζα απ' τα γέλια. Αλλά η κριτική δεν ήταν ενθαρρυντική για έναν λάτρη της λογοτεχνίας του φανταστικού, οπότε δεν το προτίμησα σαν ανάγνωσμα.
  20. Ρ

Βιβλία... δανεικά κι αγύριστα

Η μητέρα μου μού είπε: "Two things in your life, you must never lend to oher people: your woman and your books. Okay, you may sometimes lend your woman, if you must".