Search results

1. Δ

Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Προχθές ήρθε η παραγγελία μου: Οι μάγισσες του Βάρντε, που μου το είχε θυμίσει η Σελεφά Το φοβάμαι ταυρομάχε, για το οποίο μίλησαν η Έλλη κι ο Χρυσόστομος (Χρυσόστομε, ενημερώνω ότι το μυθιστόρημα έχει γίνει και θέατρο, το οποίο παίζεται αυτή την περίοδο στην Αθήνα) Πήρα και την αυλαία, το...
  2. Δ

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Σε αυτή τη φάση (ξανά)διαβάζω το "Jonathan Strange and Mr Norrel". Πολύ ωραίο φάντασυ βιβλίο, αρκετά πρωτότυπο. Η κοσμοπλασία είναι αρκετά ασυνήθιστη, μια και τα περισσότερα βιβλία φαντασίας έχουν ως setting ψευδομεσαιωνική εποχή, ενώ αυτό διαδραματίζεται σε μια ενναλακτική Αγγλία της εποχής των...
  3. Δ

Α, ευχαριστώ Χρυσόστομε! Δεν με πειράζει να είναι χαρτόδετη, μια χαρά είναι κι αυτό.:)
  4. Δ

Ευχαριστώ Έλλη! :αγκαλιά: Αν είναι και δεν βρεθεί, θα σε παρακαλέσω να ρωτήσεις.
  5. Δ

Πού το βρήκες, βρε Έλλη, το φοβάμαι ταυρομάχε; Φαίνεται εξαντλημένο στην Πολιτεία. Ρώτησα στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς μου, αλλά ακόμη δεν έχω νέα. Σήμερα το απόγεμα θα πάω να ρωτήσω και θα δω αν έχουν νέα.
  6. Δ

Ποιο βιβλίο τελείωσες σήμερα;

Δεν το τέλειωσα σήμερα το βιβλίο το οποίο θα μιλήσω, αλλά πριν από μέρες, αλλά τώρα εδέησα να γράψω, καθώς τελείωσε ο διαγωνισμός και βρίσκομαι ξανά στη βάση μου. Το εν λόγω βιβλίο είναι το βιβλίο του νεκροταφείου, του Νηλ Γκέιμαν. Είναι πολύ ωραίο παιδικοεφηβικό βιβλίο, με χιούμορ, συγκίνηση...
  7. Δ

Πολύ ενδιαφέρουσες οι επιλογές σου Σελεφά. Θα πάρω άμεσα τις μάγισσες του Βάρντε, που τις είχα έτσι κι αλλιώς στον κατάλογό μου, αλλά είχαν πέσει πίσω μ' αυτά και μ' αυτά. Απλά αναρωτιέμαι, να τις πάρω στο χάρτινο βιβλίο ή στο e-book; :χμ:Διχάζομαι, διότι γεμίζουν σιγά-σιγά τα ράφια κι εδώ, κι...
  8. Δ

Νήμα για εφήμερα μηνύματα (που όμως θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας)

Γιατί καλέ δεν πιστεύει ότι είσαι η Τσίου; Δεν πιστεύει ότι διαβάζεις; Δεν πιστεύει την ψυχολογία που βγάζει το αβαταριό σου; Να τον φέρεις να τον μαλώσουμε :)))) Όχι που θα δυσαρεστεί την καλή μας την Τσίου! :παρηγοριά:
  9. Δ

Σ' ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σου! Βλέπω για σένα έχει σημασία το εξώφυλλο. εγώ να σου πω μόνο εκ ων υστέρων το κοιτάω.
  10. Δ

Καλή συνέχεια με τη σειρά του Μόργκαν και καλή αρχή με την καινούρια (μοιάζουν κατά κάποιο τρόπο οι δυο σειρές ή τέλος πάντων έχουν αρκετά κοινά στοιχεία, νομίζω). :χμ: Εν τω μεταξύ αυτή τη σειρά με το Black Leopard, Red Wolf ψήθηκα κι εγώ! :μαναι: Καταπληκτικό εξώφυλλο, ενδιαφέρουσα ιστορία και...
  11. Δ

Κι εγώ τελικά συμφωνώ με σας, σε μεγάλο βαθμό.
  12. Δ

Ναι, καταλαβαίνω, δεν έχεις κι άδικο για το ότι φαίνεται κάπως αν αλλάζει το φύλο και τα γεγονότα της ιστορίας, όσο καλοί κι αν είναι οι σκοποί της (φεμινισμός, αντιρατσισμός). Αλλά πάντως έχει και φανταστικά στοιχεία, οπότε μπορεί η συγγραφέας του να μην το προόριζε για ιστορικό. Πάντως, είμαι...
  13. Δ

Διάβασα την περίληψη στην wikipedia και μου φάνηκε πολύ ωραίο. :αγαπώ: Μου θύμισε τη Μουλάν και μου αρέσει που μιλάει για έναν όχι τόσο γνωστό πολιτισμό. Λοιπόν, το θέλω! Γιατί δεν σ' άρεσε;
  14. Δ

Ψιλή κουβέντα για βιβλία κ.τ.λ.

Ο Σαλβατόρε πάντως στο φόρουμ φάντασυ βιβλίων έχει πολύ κακή φήμη. Τα βιβλία του είναι για 15χρονα, είναι όλα ίδια... Είναι λίγο-πολύ, σαν τζανκ φούντ.
  15. Δ

Βιβλιονέα

Κι εγώ, Σελεφά! Αυτό το κακό έχουν οι μικρές πόλεις... Εδώ ούτε καν δανειστική βιβλιοθήκη δεν έχει.:(
  16. Δ

Λοιπόν, τέλειωσα τον κόμη Βλαντ του Κάρλος Φουέντες. Εε, δεν μ' άρεσε. Δηλαδή είχε και καλά σημεία, αλλά από ένα σημείο και μετά απλώς καταστράφηκε για μένα. Γιατί, κύριε συγγραφέα, περιγράφεις μια σκηνή διαστροφής μπροστά στα μούτρα του αναγνώστη και με τόσες...
  17. Δ

Σήμερα δεν άντεξα στον πειρασμό και αγόρασα βιβλιαράκι. Είχα πάει στο βιβλιοπωλείο για μια άλλη δουλειά και κοίταζα τα βιβλία. Είδα ότι είχε και Gaiman, το βιβλίο του νεκροταφείου και δεν άντεξα, το πήρα, καθώς αγαπώ πολύ τα βιβλία αυτού του συγγραφέα και μ' αρέσει πολύ το μισοανάλαφρο...
  18. Δ

Και το δώρο ήταν βιβλίο!

Α, ωραία! Ούτε εγώ την έχω δει τη σειρά (βλέπω σιγά-σιγά την σειρά Wednesday, με τις περιπέτειες της έφηβης Adams), αλλά έχω διαβάσει ότι είναι πολύ καλή. Αλήθεια, πού το βρήκες το βιβλίο, να το χω υπόψη μου;
  19. Δ

Και το δώρο ήταν βιβλίο!

Από το "δωράκι" από τη βιβλιοθήκη ξέρω μόνο τον θείο Πέτρο. Αξιόλογο βιβλίο με ψυχολογικό μυστήριο και ιστορία τύπου ύβρης/νέμεσης, λίγο παρατραβηγμένο ίσως, αν και πολλές μαθηματικές ιδιοφυίες τρελάθηκαν. Παρουσιάζονται και πραγματικά πρόσωπα. Παρόλο το μαθηματικό του υπόβαθρο διαβάζεται...
  20. Δ

Τέλειωσα το Μικρό Χρονικό Τρέλας του Αύγουστου Κορτώ. Ωραίο, λίγο βαρύ, αλλά ταυτόχρονα χαριτωμένο. Ανήκει στον ίδιο τύπο βιβλίου με το βιβλίο της Κατερίνας καθώς κι αυτό μιλάει για ψυχική ασθένεια. Παρόλο που είναι πολύ δύσκολο και πιεστικό το θέμα του, καθώς κιόλας είναι αυτοβιογραφικό...