Search results

1. Μ

Εσύ πόσα αδιάβαστα έχεις;

Χα, χα, ωραίο θέμα. Όχι δεν είσαι άρρωστη, όλοι έχουμε αδιάβαστα, και όλοι έχουμε την ανάγκη να αγοράζουμε κι άλλα. Έχω κι εγώ πολλά αδιάβαστα στη βιβλιοθήκη μου, κάποια από τα οποία μάλλον δεν θα διαβάσω ποτέ. Πάντως είναι καλύτερα να έχεις αδιάβαστα και να λες "πότε θα τα διαβάσω όλα...
  2. Μ

Για την αγορά βιβλίων μέσω Ίντερνετ

Για το bookdepository να πω (λίγο καθυστερημένα) ότι όντως δεν έχει καθόλου έξοδα αποστολής, δεν χρεώνεσαι τίποτα επιπλέον. Έχω κάνει καμιά 15ρια παραγγελίες από εκεί και έχω μείνει πάντα ευχαριστημένος. Τα βιβλία κάνουν γύρω στις 10-12 μέρες για να φτάσουν. Σε σχέση με το άμαζον -ακόμα και το...
  3. Μ

Στην δική σας βιβλιοθήκη ποιος νικάει;

Αν μετράνε τα κόμικς τότε στη δική μου βιβλιοθήκη ο Γκοσινύ έχει την πρωτοκαθεδρία, με τα άπαντα του σε Αστερίξ, Λούκυ Λουκ και δε συμμαζεύεται.. Από λογοτεχνία ο Καβάφης, αν συνυπολογίσω και τα βιβλία που έγραψαν άλλοι με θέμα τον Καβάφη, και από κοντά έρχονται Παπαδιαμάντης και Τζέην Ωστεν.
  4. Μ

Ντίνος Χριστιανόπουλος: "Τα αλαμπουρνέζικα ή η γλώσσα των σημερινών κουλτουριάρηδων"

Το έχω διαβάσει, στην παλιότερη έκδοση από τα "τραμάκια". Δεν είμαι πολύ φαν του Χριστιανόπουλου, αλλά αυτό το βιβλίο είναι πράγματι πολύ καλό. Ο Χριστιανόπουλος κατακρίνει κάποιες ακαταλαβίστικες κριτικές τέχνης, πραγματικά γελοίες, και κάποια φιλοσοφικο-θρησκευτικά κείμενα νεορθοδόξων με πολύ...
  5. Μ

Καλώς σας βρήκα!!! :)

Καλωσόρισες:)
  6. Μ

Εξώφυλλα βιβλίων που κάνουν... μια κάποια εντύπωση

Αν θυμάμαι καλά την κατηγορούσε ότι είχε την τάση να σωρεύει χρήματα για την εκκλησία, ότι διαχειριζόταν έναν τεράστιο πλούτο, μη διστάζοντας να κάνει "συμμαχίες" με τυράννους και δικτάτορες σε τριτοκοσμικές χώρες. Επίσης την κατηγορούσε (απολύτως δίκαια) για την στάση της απεναντι στις...
  7. Μ

Χαιρετώ το φόρουμ

Καλως όρισες:):)
  8. Μ

Η σύντροφος του Ελύτη, Ιουλίτα Ηλιοπούλου, ζητά απόσυρση της διαφήμισης της ΝΔ

Ένιωσα αρκετά έντονα το αίσθημα του γελοίου βλέποντας αυτήν την διαφήμιση. Από την άλλη όμως νομίζω ότι καθένας έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί την δημοσιευμένη ποίηση όπως του αρέσει και να γίνεται ρεζίλι όπως του αρέσει (όπως έγινε ο Σαμαράς, κατά τη γνώμη μου, προσπαθώντας να παραστήσει τον...
  9. Μ

Εξώφυλλα βιβλίων που κάνουν... μια κάποια εντύπωση

Χα, χα πάρα πολύ αστεία, συγχαρητήρια Φάρε, καταπληκτική παρουσίαση. Ας ψάξουμε να βρούμε και ελληνικά αντίστοιχα θα πέσει πολύ γέλιο! Μόνο για το Missionary Position να πω ότι δεν είναι καθολικό βιβλίο, είναι του διαβόητου άθεου Hitchens και είναι άκρως επικριτικό για την μητέρα Τερέζα, οπότε...
  10. Μ

Βιβλία με αφιερώσεις

Δεν νομίζω ότι έχω κάποιο βιβλίο αφιερωμένο σε μένα, αλλά έχω αρκετά μεταχειρισμένα, αγορασμένα είτε από παλαιοβιβλιοπωλεία, είτε από το ίντερνετ, με αφιερώσεις. Έχω ένα βιβλίο της Andrea Dworkin, το "Our blood", με μια πολύ δυσανάγνωστη αφιέρωση, που γράφει: For Nancy In sisterhood Andrea...
  11. Μ

Έχετε διαβάσει την Αγία Γραφή;

Ναι, το άσμα ασμάτων είναι το καλύτερο κομμάτι στην Π. Διαθήκη, ίσως γιατί είναι τόσο άσχετο με όλα τα υπόλοιπα σε αυτό το βιβλίο:χαχαχα: Πάντως νομίζω ότι αξίζει κανείς να διαβάσει όλη την Αγία Γραφή, γιατί οι λογοτεχνικές αναφορές σε αυτήν είναι τοσο πολλές, ειδικά από παλαιότερους...
  12. Μ

Ποια η γνώμη σας για τα παλαιοβιβλιοπωλεία;

Δε φταις βέβαια εσύ φίλε Μπίλο, αλλά εγώ που μόλις ακούσω για παζάρια κι ευκαιρίες ανεβαίνει η αδρεναλίνη μου στα ύψη!! Πάντως θα ήταν ωραία να κάναν αυτά τα παζάρια οι εκδότες και στην επαρχία. Αν έρχονταν με το στοκ τους σε μικρές επαρχιακές πόλεις και με αυτές τις τιμές, θεωρώ στάνταρ ότι θα...
  13. Μ

Ωχ, με ξενέρωσες Μπίλο, βλέπω ότι μιλάς για Αθήνα! Νόμιζα ήταν Θεσσαλονίκη.:))) Στην Κλαυθμώνος είχα πάει περσι τον Ιανουάριο, πολύ καλό παζάρι τιμές εξευτελιστικές, από 1-6 ευρώ, είχα βγει από εκείνο το τεράστιο αντίσκηνο (έτσι το θυμάμαι) φορτωμένος σακούλες!!
  14. Μ

μπαζάαρ βιβλίων? που είναι αυτό το εμπορικό κέντρο;(Άγιος Δημήτριος; ). Δώσε λίγες επιπλέον πληροφορίες Μπίλο :)
  15. Μ

Μαρζάν Σατραπί (Marjan Satrapi) : «Περσέπολις»

Tα 2 Περσέπολις ήταν εξαιρετικά, αλλά το "Κεντήματα" σαφώς κατώτερο. Φαινόταν λίγο γραμμένο στο πόδι, λόγω της επιτυχίας του Περσέπολις. Όπως είπε και ο Φάρος, και μένα τα δύο αυτά βιβλία με κάναν να νιώσω πολύ καλύτερα πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση στην Περσία και πόση καταπίεση υπάρχει λόγω...
  16. Μ

Σίγουρα δεν θα αρνηθούν να τους τα δωρίσεις :), αλλά γιατί να μην τα πουλήσεις; Οι τιμές που σου τα αγοράζουν είναι πολύ μικρές, πολύ κατώτερες από την πραγματική αξία των βιβλίων, έστω και σαν μεταχειρισμένα που είναι. Εχει μάλιστα πολύ πλάκα, αν ξαναπάς και πετύχεις στα ράφια κανένα βιβλίο...
  17. Μ

Μάρκες που χαράχτηκαν στη λεξιλογική μας συνείδηση ως αντιπροσωπευτικά είδους

Λέγεται ότι και η λέξη γκόμενα (γκόμινα αρχικά, αν ακούσετε παλιά ρεμπέτικα, το προφέρουν έτσι) προέρχεται από μια μάρκα καραμέλας, ισπανική νομίζω,την gomina. Αυτή είχε βγάλει κάτι διαφημιστικά πλακάτ που δείχναν μια εράσμια νέα να ετοιμάζεται να φάει μια "γκόμινα". Και ο κόσμος άρχισε να...
  18. Μ

Έλεν Χάνφ (Helene Hanff) : "84, Charing Cross Road"

Τίτλος: 84, Charing Cross Road Συγγραφέας: Helene Hanff Μετάφραση: Κατερίνα Σχινά Εκδόσεις: Πόλις Έτος έκδοσης: 2004 (πρώτη αγγλική: 1970) Αριθμός σελίδων: 146 ISBN: 960-435-053-6 Μιας και όλοι/ες εδώ είμαστε καμμένοι/ες με την υπόθεση βιβλίο, είπα να παρουσιάσω ένα μυθιστόρημα σχετικό με τη...
  19. Μ

Αρνητική κριτική

Αρνητική κριτική για την Πειθώ?? ...και για τα ανεμοδαρμένα ύψη??? ΣΕ καλώ σε μονομαχία! :χαχαχα::χαχαχα: