Search results

1. Μ

Αγαπημένα αποσπάσματα από βιβλία

Για μερικούς άνδρες, όσο πιο δυνατός είναι ο πόθος, τόσο πιο ανέφικτη γίνεται η δράση. Η δυσπιστία προς τους εαυτούς τους τους σαστίζει, ο φόβος μήπως δεν αρέσουν τους τρομοκρατεί. Εξάλλου τα βαθιά αισθήματα μοιάζουν με τις τίμιες γυναίκες. Φοβούνται να αποκαλυφθούν και περνούν μες στη ζωή με τα...
  2. Μ

Διαβάζετε πολλά βιβλία συγχρόνως;

Και εγώ είμαι υπέρ του ενός και μοναδικού βιβλίου κάθε φορά. Η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν δοκίμασα να ξεκινήσω ταυτόχρονα κάποιο δεύτερο, αλλά δεν νομίζω πως θα μου άρεσε κάτι τέτοιο και δύσκολα να το δοκιμάσω. Το μόνο που κάνω ταυτόχρονα είναι κάποιες φορές να σκέφτομαι ποιο θα είναι το επόμενο...
  3. Μ

Ερωτική λογοτεχνία και πορνογραφία

Σχετικά με τον De Sade, πριν κάποια χρόνια, είχα διαβάσει την "Φιλοσοφία στο Μπουντουάρ". Το ξεκίνησα με ενδιαφέρον και περιέργεια. Μεγάλος ο μύθος και η φήμη που ακολουθούν τα βιβλία του, όποια και αν είναι αυτή. Η αλήθεια είναι πως λίγο πριν το τέλος το παράτησα. Το βρήκα εντελώς αηδιαστικό...
  4. Μ

Βιβλίο που θα ήθελα σε προσφορά εφημερίδας/περιοδικού

Το Middlemarch έχει μεταφραστεί και κυκλοφορεί μάλιστα σε δύο εκδόσεις, Ίνδικτος και Κατάρτι. Έχω αγοράσει τη δεύτερη από παζάρι η οποία μέχρι πρόσφατα κυκλοφορούσε και σε προσφορά στην πολιτεία. Δυστυχώς πλέον η τιμή είναι στο -30% για όποιον ενδιαφέρεται.
  5. Μ

Ποιά λογοτεχνία ΔΕΝ προτιμάμε;

Δεν προτιμώ την λογοτεχνία φανταστικού, τρόμου, ηρωικής φαντασίας, επιστημονικής φαντασίας. Γενικά η παρουσία του φανταστικού στοιχείου μέσα σε ένα βιβλίο είναι κάτι που μάλλον με απωθεί. Προτιμώ τα βιβλία που διαβάζω να εμπεριέχουν στις σελίδες τους ρεαλισμό. Επίσης η αστυνομική λογοτεχνία αν...
  6. Μ

Η δυναμική της πρώτης φράσης

Πάντως, ανεξαρτήτως της όποιας αξίας έχει σαν βιβλίο, η εναρκτήρια φράση έχει μια δυναμική και ομολογουμένως είναι πολύ πιασάρικη και ψήνει κόσμο. Και εμένα μου είχε δημιουργήσει μεγάλη εντύπωση-περιέργεια.
  7. Μ

Να 'σαι καλά Χήθκλιφ, θα χαρώ να σου αρέσει κιόλας. Κατά τη γνώμη μου πρόκειται για ένα εξαιρετικά καλογραμμένο βιβλίο, μου άρεσε πάρα πολύ.
  8. Μ

Ο Μπίλι Γκρέϊ ήταν ο καλύτερός μου φίλος κι εγώ αγάπησα τη μητέρα του. Αρχαίο φως - John Banville
  9. Μ

Όταν ήμουν μικρός και πιο ευάλωτος, ο πατέρας μου μου έδωσε μια συμβουλή που έκτοτε τη γυρίζω συνεχώς στο μυαλό μου. "Όποτε είσαι έτοιμος να κατακρίνεις κάποιον, να θυμάσαι ότι δεν είχαν όλοι τα δικά σου πλεονεκτήματα". Ο μεγάλος Γκάτσμπυ - Francis Scott Fitzgerald
  10. Μ

Ζοσέ Σαραμάγκου (Jose Saramago) - Η γνώμη σας;

Μονόκερε σχετικά με τα σημεία στίξης, μιλώντας για απουσία δεν εννοούμε πλήρη, φαντάζομαι οι περισσότεροι μιλάνε για την ελάχιστη χρήση της τελείας πχ σε σχέση με το κόμμα που παίζει πολύ. Τουλάχιστον εγώ αυτό εννοούσα. Κατά τα άλλα συμφωνούμε, είναι εύκολο στην ανάγνωση κι ας μη του φαίνεται...
  11. Μ

Πώς τα βάζεις στην βιβλιοθήκη;

Ξεκίνησα να τα τοποθετώ ανά συγγραφέα, αλφαβητικά. Κάποια στιγμή το άλλαξα και τα έβαζα ανά εκδοτικό οίκο και με βάση το ύψος του κάθε βιβλίου. Τα έχω βάλει και ανά χρώμα (είχα δει στο διαδίκτυο μια σχετική φωτογραφία και μου άρεσε πολύ). Δεν θυμάμαι αν έχω δοκιμάσει και κάτι άλλο που τώρα...
  12. Μ

Κάθριν Νέβιλ (katherine Neville) : "Οχτώ" και "Η Φωτιά"

Πάνε 5-6 χρόνια που διάβασα το οχτώ. Θυμάμαι πως μου άρεσε, γενικά είναι ένα βιβλίο από αυτά που αρέσουν στον περισσότερο κόσμο νομίζω, είναι ευχάριστο και ευκολοδιάβαστο. Για τους λάτρεις των ιστοριών μυστηρίου κτλ πιστεύω πως ενδείκνυται. Αν και δεν είναι το είδος της λογοτεχνίας που θα με...
  13. Μ

Βιβλία που θέλω να διαβάσω το 2014

Ας γράψω και εγώ κάποια που θα 'θελα να διαβάσω μέσα τη χρονιά που διανύουμε. Κάποια από αυτά που ήδη κατέχω είναι: Ιστορία αγάπης και σκότους - Amos Oz Άννα Καρένινα - Leo Tolstoy Ο άνθρωπος που αγαπούσε τα σκυλιά - Leonardo Padura Ζωή και πεπρωμένο - Vasily Grossman Το χρονικό του Τράβνικ -...
  14. Μ

Ζοσέ Σαραμάγκου (Jose Saramago) - Η γνώμη σας;

Διάβασα μέχρις στιγμής 2 βιβλία του Saramago. Το "Περί τυφλότητας" και το "Ο άνθρωπος αντίγραφο". Και τα δυο την χρονιά που μας πέρασε. Και μάλιστα το ένα πίσω από το άλλο, κάτι που σπάνια κάνω, δηλαδή να διαβάσω 2 του ίδιου συγγραφέα στο καπάκι. Ίσως, αν είχα και κάποιο άλλο να συνέχιζα και με...
  15. Μ

Δικές μας βιβλιοφωτογραφίες

Εμένα πάλι, γιατί η πρώτη φωτογραφία του Ονειρευτή μου άρεσε πολύ; Σαν φωτογραφία μιλάω κυρίως και όχι σαν ιδέα Αλλά και πάλι όλοι μας έχουμε τρελαθεί κάποια στιγμή τόσο πολύ από ένα βιβλίο που σκεφτόμαστε να το "τιμωρήσουμε" με διάφορους τρόπους. Οι περισσότεροι βέβαια την τελευταία στιγμή...
  16. Μ

Το χειρότερο βιβλίο που διαβάσαμε το 2013

Χρήστο δεν το έχω διαβάσει, αλλά το έχω. Πολλά καλά λέγονται για το συγκεκριμένο από τον περισσότερο κόσμο.
  17. Μ

Έχεις διαβάσει κάποιο άλλο δικό του; Εγώ το μόνο που διάβασα ήταν "Τα παιδιά του μεσονυκτίου" Booker of the Bookers κατά τ' άλλα, αλλά εγώ δεν ξετρελάθηκα κιόλας. Ενδιαφέρουσα η ιστορία του αλλά λίγο η ύπαρξη του φανταστικού στοιχείου μου τα χάλασε κάπως μιας και είναι κάτι που δεν με ελκύει...
  18. Μ

Ο Eco θεωρώ πως είναι υπέρ του δέοντος υπερτιμημένος γενικότερα. Εγώ τον βρίσκω κουραστικό και βαρετό. Δεν μου άρεσε καν ούτε το υποτίθεται καλύτερο του βιβλίο, δηλαδή το "Όνομα του Ρόδου", το παράτησα πολλές φορές ενώ το ξεκίνησα και δεν ντρέπομαι καθόλου να το πω.
  19. Μ

Ο Νίκος Καζαντζάκης στο Έθνος της Κυριακής

Νίκο δεν τους στέλνεις ακόμα ένα μηνυματάκι να προσθέσουν και την αναφορά στον Γκρέκο να κάνουμε σωστές δουλειές; :)))
  20. Μ

Βιβλία για το Ποδόσφαιρο

Από τα πολλά βιβλία που αναφέρατε έχω διαβάσει μόνο τα Καταραμένη ομάδα του Ντέιβιντ Πις και Ζοσέ Μουρίνιο, Προπονητής απο Ατσάλι - Λουίς Λουρένσο που ανέφερε ο Χανκ στην αρχική ανάρτηση Αμφότερα πολύ ωραία :πάνω: τα ευχαριστήθηκα Ένα ακόμα που διάβασα, νομίζω δεν αναφέρθηκε και μου άρεσε...