Search results

1. Δ

Τα 10 καλύτερα βιβλία που διάβασα ποτέ

Κόρτο έπρεπε ένα άλλο μέλος του φόρουμ μου είπε να αλλάξω το ποστ μου σε ελληνικά από αγγλικά γιατί πολλοί εδώ δε ξέρουν αγγλικά και απλά κράτησα τους λατινικούς χαρακτήρες στα ονόματα των συγγραφέων, ελπίζω να λύθηκε η απορία σου.!
  2. Δ

Κόρτο τώρα είδα το ποστ σου! Ναι ειδικά ο Homer κάτι θυμίζει ε; :P Τώρα εντάξει ο άλλος ο Χωνιάτης φαντάζομαι το γνωρίζεις κλασικός μεσαιωνικός ιστορικός της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, με ιδιαίτερη αγάπη στον Κωνσταντινούπολη. Βέβαια ακριβώς για αυτό το λόγο δε θεωρείται και πολύ αξιόπιστος όμως...
  3. Δ

Παιδιά ένας, ένας! ΛοιπόνΔιατσέντα βεβαίως είναι ο Καθεδρικός του Αγίου Πέτρου, ένας από τους εντυπωσιακότερους και ομορφότερους στον κόσμο, στον οποίο διαφαίνεται καθαρά ο μεσαιωνικός ρυθμός καθώς και ο ρυθμός της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, των Γερμανών δηλαδή. Όχι βρε, Ελλάδα είμαι, πέρυσι...
  4. Δ

Νέο ψάρι στα λογοτεχνικά νερά...

Καλοσόρισες! Έλα βρε! Κατάγομαι από Μεσσηνία, η μητέρα μου δηλαδή! Χάρηκα πολύ!
  5. Δ

Η δεκάδα μου I. Η Βίβλος ΙΙ. Οι Περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων Lewis Carroll ΙΙΙ. 1984 George Orwell IV. Μπέογουλφ Cotton MS Vitellius A.XV, f.132 V. Η Τελευταία Μάχη C.S. Lewis VI. Η Κόρη του Βασιλιά των Ξωτικών Lord Dunsany VII. Ταξίδι Γύρω από τον Κόσμο σε 80 ημέρες Jules...
  6. Δ

Ποιά λογοτεχνία ΔΕΝ προτιμάμε;

Δε διαβάζω βιβλία ψυχολογίας με την καμία παιδιά!
  7. Δ

Ποιός είναι ο αγαπημένος σας Έλληνας λογοτέχνης;

Δύσκολο φίλε! Ποτέ δε ξέρεις όμως! Ευχαριστώ για την πρότασή σου! Μακρυγιάννη δεν έχω διαβάσει οπότε δεν μπορώ απαντήσω σε αυτό που λες!
  8. Δ

Ποιός είναι ο αγαπημένος σας Έλληνας λογοτέχνης;

Δεν γνωρίζω και δεν έχω σε μεγάλη εκτίμηση τους μοντέρνους Έλληνες λογοτέχνες. Θα επέλεγα είτε Παπαδιαμάντη είτε Βιζυηνό.
  9. Δ

Ντον Ρόσα (Don Rosa): Ο αγαπημένος σχεδιαστής των Ελλήνων!

Αυτό ακριβώς. Και εγώ διαβάζω Ντίσνει μα δε πεθαίνω! Ο Ρόσα όμως έχει ένα απίστευτα όμορφο και καλλιγραφικό σκίτσο, με πολλές λεπτομέρειες. Ειδικά τα φυσικά τοπία τα σχεδιάζει άριστα, τους δίνει ζωή! Αν είχα καλύτερα οικονομικά θα συνέχιζα να αγόραζα το Κόμιξ και γενικότερα τα Κλασικά όμως πια...
  10. Δ

Τα δεκα καλύτερα βιβλία τρόμου!!!

Δεν έχω ιδέα από αυτό το είδος!!! Μόνο κάποια της Bell έχω διαβάσει!
  11. Δ

Πιστεύετε στο IQ;

Συμφωνώ με Αντέρωτα. Και ναι είναι έγκυρο τις περισσότερες φορές. Έχω συναντηθεί και μιλήσει με άτομα τα οποία πραγματικά είναι ευφυείες, δηλαδή το μυαλό τους κινείται σε διπλή και τριπλή ταχύτητα από το δικό σου, όχι όμως σε όλους τους τομείς. Στους τομείς τους είναι άριστοι, πανέξυπνοι...
  12. Δ

Κατάθεσε την υπογραφή σου πριν... την χάσεις

Αν και την έχω βάλει καιρό την υπογραφή μου, ορίστε: Amor vinicius ominous!
  13. Δ

Από πού το παρωνύμιό σου;

Καλή τύχη βρε! Μάλλον τώρα θα έχουν βγει τώρα! Όχι δεν είναι δύσκολος στα Middle English! Πιο δύσκολος ο Chaucer έχω την αίσθηση. Ακριβώς! (Για τον Οθέλο).
  14. Δ

Αγγλισμοί

Φαροφύλακα δεν είναι αγγλισμός είναι απλά κακή και βιαστική μετάφραση που μπορεί να συμβεί λόγω έλλειψης χρόνο και επιμελητή. Δεν βγάζει αυτή η μετάφραση στα ελληνικά ότι και να κάνουμε τώρα, τι ελεύθερο του ιού; Επειδή και εγώ στη δουλεία μου κάνω καθημερινά τέτοιες μεταφράσεις το κείμενο...
  15. Δ

"Αγαπητέ αναγνώστη"

Αρκετές φορές παρατήρησα τέτοιο τόνο στις ιστορίες του Σόσερ! Δεν μπορώ να πω πως δεν μου άρεσε μα αντιθέτως πως με τράβηξε πιο κοντά του! Ειδικά το τελευταίο κεφάλαιο, στο οποίο απολογείται για τον αν δεν κατάφερε να προσφέρει στον αναγνώστη ένταση, συναίσθημα και γέλιο, είναι το κάτι άλλο και...
  16. Δ

Γεια σας...

Καλησπέρα Επαμεινώνδα. Καλώς σε βρήκαμε. Σου αντεύχομαι.
  17. Δ

Δικές μας βιβλιοφωτογραφίες

Αυτό το έκανε εγώ στην Αγγλία συνέχεια. Όταν μαγείρευα πάντα διάβαζα κάποιο βιβλίο μέχρι να γίνει το φαγητό. Άραζα στο σαλονάκι και περίμενα με το βιβλίο στο χέρι να ψηθεί το φαγητό.
  18. Δ

Βιβλιονέα

Αρκετά ενδιαφέρον το θέμα με την κάψουλα, πραγματικά! Κρίμα που δε θα ζούμε το 2114! Πολύ θα ήθελα να διαβάζω τα πονήματα του κάθε συγγραφέα!
  19. Δ

Βιβλία για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Howard Spring I Met a Lady (1961) Στο προτείνω ανεπιφύλακτα φίλε, καθώς και άλλα βιβλία του ίδιου συγγραφέα.
  20. Δ

Εσύ πόσα αδιάβαστα έχεις;

Συνολικά έχω περίπου στα 30 αδιάβαστα, όμως δε βλέπω να αυξάνονται σύντομα! Οπότε καλά είμαι. Εύχομαι σε όλους να ξεμπερδεύετε-ουμε με τα αδιαβαστά μας!