Search results

1. Ά

Έγκλημα και Τιμωρία - συζήτηση

Χηθκλιφ ακριβως αυτο σκεφτηκα κι εγω οταν το διαβαζα! και ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ο Ντοστογιεβσκι ειχε την προθεση να κανει αυτην την αντιστιξη μεταξυ των δυο .. μαλιστα σε καποια φαση ειχα την εντυπωση οτι ο Σβιντριγκαιλοβ ειναι κατι σαν δευτεραγωνιστης του βιβλιου.. οντως ειναι καταπληκτικος...
  2. Ά

Βιβλία που σας απογοήτευσαν

Ακτις εχεις πολυ δικιο! δεν ειναι το ιδιο το βιβλιο που σ' απαγοητευει νομιζω αλλα η προσδοκια που εχεις απ' αυτο.. οσο για τις μεταφρασεις οσο πετυχημενες και να 'ναι ειναι σιγουρο οτι χανουν καπου.. επειδη μιλαω ρωσσικα [αλλα δεν ξερω να τα διαβαζω] εχω ακουσει απο τη μητερα μου Ντοστογιεβσκη...
  3. Ά

Σίγκμουντ Φρόυντ (Sigmund Freud)

απλα θα ηθελα να προσθεσω εδω κατι που πιστευω πολυ σημαντικο. το Εγω, το Αυτο [ή αλλιως Προεγω] και το Υπερεγω αποτελουν την προσωπικοτητα [περσονα] δηλαδη "μασκα" του ατομου! δεν ειναι ο πραγματικος εαυτος.. το Εγω ειναι φαντασιακο ειναι η ιδεα που εχουμε για τον εαυτο μας που εξαρταται απο...
  4. Ά

ευχαριστω πολυ Αριαδνη! ναι πραγματικα σου ανοιγει την αρεξη για διαβασμα.. αλλα αυτο που μ'αρεσει περισσοτερο ειναι η ανταλλαγη ιδεων και αποψεων που γινεται εδω.. και ειναι και ενας τροπος επικοινωνιας ισως οχι τοσο αμεσος και προσωπικος αλλα εχει πολυ ενδιαφερον:) :D
  5. Ά

Γεια σε ολους παιδια! ειμαι εντελως καινουργιος εδω.. και εντελως τυχαια επεσα σ' αυτο το φορουν και συγκεκριμενα σ' αυτο το νημα για το Φρουντ που μου τραβηξε κατευθειαν την προσοχη.. γενικα δεν ειμαι πολυ του διαβασματος(λογοτεχνια, φιλοσοφια, ψυχολογια..) αλλα παιζει απ' τα δεκα δεκαπεντα...