Search results

1. Μ

Τζέιν Όστεν (Jane Austen) : "Περηφάνια και Προκατάληψη"

200 χρόνια από την έκδοση του πιο υπέροχου έργου της Ώστεν! :γιούπι: Προτείνω όλες οι Janeites να δούμε για άλλη μια φορά την αγαπημένη μας μεταφορά του βιβλίου :σάλια:
  2. Μ

Πρωτοχρονιάτικες υποσχέσεις και δεσμεύσεις

Κι εγώ αυτό θα'θελα! αφού όμως είμαι μικρή, θα περιοριστώ στα κοινά: αγάπη, ευτυχία, τύχη και υγεία. :)
  3. Μ

Γειά σας!

Μαφάλντα είσαι από τις αγαπημένες μου ηρωίδες :)))) Καλώς ήρθες και καλές αναρτήσεις!!
  4. Μ

Ο Τουέιν κι η κακιά λέξη "nigger"

Α, κι αυτό απλό είναι! Πάτα με δεξί κλικ πάνω στο video κατά το δευτερόλεπτο που θέλεις, και μετά κλίκαρε το Αντιγράψτε τώρα τη διεύθυνση URL του βίντεο . Έτοιμος! :D
  5. Μ

Ο Τουέιν κι η κακιά λέξη "nigger"

Αν εννοείς αυτό που γράφουν " 0:22 " ας πούμε ,το μόνο που κάνουν είναι να γράφουν 0:22 και εμφανίζεται στο σχόλιο κανονικά! Δε χρειάζεται τίποτα άλλο. (αν κατάλαβα σωστά δηλ. την ερώτηση) :)
  6. Μ

Δικές μας βιβλιοφωτογραφίες

Τα βιβλία δεν είναι δικά μου, όμως με το που τα είδα ένιωσα ένα δέος και τα έβγαλα φωτογραφία! Είναι πολύ όμορφες εκδόσεις, στα αγγλικά, και πρόκειται για κλασσική λογοτεχνία! Συγκεκριμένα είναι με την εξής σειρά: Οι περιπέτειες του Χακ Φιν , Ανεμοδαρμένα Ύψη , Περηφάνια και Προκατάληψη...
  7. Μ

Γλώσσα Και Μόδα

Νομίζω πως σημαίνει Ηλικία, Φύλο, Τοποθεσία . Χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις που μιλάει κάποιος μέσω ίντερνετ και δεν γνωρίζει καν το φύλο του συνομιλητή του. :)
  8. Μ

Δικές μας βιβλιοφωτογραφίες

Εμένα είναι με edit, ελπίζω να μην πειράζει :ρ Φυσικά, η Περηφάνια και Προκατάληψη, της Jane Austen :))))
  9. Μ

Βιβλία που σας σόκαραν

Εγώ θεωρώ τη Λολίτα εξαίσια λογοτεχνία και καθόλου πορνογραφική. Περισσότερο πορνογραφική ήταν η ταινία με τον Jeremy Irons παρά το βιβλίο..!
  10. Μ

Ταινίες που σας έκαναν να κλάψετε

εγώ έριξα το κλάμα της ζωής μου με την ταινία Lolita. Ίσως φταίει το γεγονός ότι το βιβλίο από μόνο του με έκανε να κλάψω και ήταν λίγο (έως πολύ, για μένα) καταθλιπτικό. Με ένα πολύ συγκινητικό soundtrack, πλέον είναι από τις ταινίες που και μόνο με την ανάμνησή τους συγκινούμαι:κλαψ:
  11. Μ

Ερωτικοί στίχοι

Έχεις μια γεύση τρικυμίας στα χείλη - Μα που γύριζες Ολημερίς τη σκληρή ρέμβη της πέτρας και της θάλασσας Αετοφόρος άνεμος γύμνωσε τους λόφους Γύμνωσε την επιθυμία σου ως το κόκαλο Κι οι κόρες των ματιών σου πήρανε τη σκυτάλη της Χίμαιρας Ριγώνοντας μ' αφρό τη θύμηση! Που είναι η γνώριμη...
  12. Μ

Ακούτε μουσική όταν διαβάζετε;

Εγώ μόνο σε ένα βιβλίο μπορούσα να ακούω μουσική, οποιαδήποτε μουσική, οποιοδήποτε είδος, χωρίς να μου αποσπάται η προσοχή. Στο " Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ". Το έχω επιχειρήσει και σε κάποια άλλα, αλλά το παρατούσα αμέσως, δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ. Ίσως έφταιγε το βιβλίο, τι να πω:))) ( Η...
  13. Μ

Βλάντιμιρ Ναμπόκοφ (Vladimir Nabokov) : "Λολίτα"

Ήταν Λο, απλή Λο το πρωινό, τέσσερα πόδια και δέκα ίντσες, ορθή με το ένα της σοσόνι. Ήταν Λόλα φορώντας παντελόνια. Ήταν Ντόλλυ στο σχολείο, Ντολόρες στο ληξιαρχείο. Όμως στη δική μου αγκαλιά ήταν πάντα, κάθε φορά, Λολίτα. Τι όμορφα που τα λέει αυτός ο Ναμπόκοφ!!!:γιούπι:
  14. Μ

Τζέφρι Ευγενίδης (Jeffrey Eugenides): "Αυτόχειρες Παρθένοι"

Βασικά, εγώ που διάβασα και το βιβλίο δεν έχω καταλάβει γιατί αυτοκτόνησε η Σεσίλια.. Αν δεν κάνω λάθος ο πατέρας του είναι Έλληνας και η μητέρα του Ολλανδέζα. Απ'ότι είχα διαβάσει και σε μια συνέντευξή του, δεν ξέρει καθόλου ελληνικά, αν και θα το ήθελε:) Τα συγχαρητήρια πιο πολύ στην...
  15. Μ

Aτίθασος αλλά ακαταμάχητος!

Εγώ ξέρω μόνο τον Γουίλομπι και τον Θόρτον. Το "Λογική και Ευαισθησία" έχω καιρό που το διάβασα, και τον Γουίλομπι τον μίσησα!Μου φάνηκε πολύ αντιπαθής.. Δεν έχω δει καμιά μεταφορά του βιβλίου σε ταινία, όμως κάποτε θα γίνει κ αυτό:ρ Το "Βοράς και Νότος" χθες το τελείωσα, ( με παρότρυνση της...
  16. Μ

Oυίλιαμ Σαίξπηρ (William Shakespeare)

Εμένα ο Σαίξπηρ με τρελένει! Αν και έχω διαβάσει μόνο 2 έργα του, το Άμλετ και το Ρωμαίος και Ιουλιέτα, νομίζω πως είμαι λάτρης. Φυσικά και πρόκειται να διαβάσω και τα άλλα του έργα, ξεκινώντας από το Δωδέκατη Νύχτα που απ'ότι έχω δει είναι ενδιαφέρον. Επίσης αγαπώ τον Σαίξπηρ για τα σονέτα...
  17. Μ

Η μονομανία του ενός συγγραφέα

Εγώ μονομανία, είχα κ έχω με την Jane Austen! Βρίσκομαι στο 5ο από τα 6 πασίγνωστα μυθιστορήματα της, και θα συνεχίσω και με τα λιγότερα δημοφιλή, αυτά δηλ. που έγραψε κυρίως στην παιδική της ηλικία. Επίσης όταν ήμουν μικρότερη, είχα κολλήσει με τη Λίτσα Ψαραύτη, της οποίας είχα διαβάσει 4...
  18. Μ

Γεια σας!

Καλώς μας ήρθες! :)
  19. Μ

Απαγγελίες

Όχι Μαργαρίτα μου, δεν είσαι μόνη!!!!!:)))):πάνω::γιούπι: