Search results

1. Κ

Κατοχυρωση Πνευματικων Δικαιωματων για Πεζογραφηματα η Ποιηση

Kάπου το είχα ξαναγράψει. Για να μην παιδεύετε τον εαυτό σας, μπορείτε να κάνετε κατοχύρωση της οποιασδήποτε δημιουργίας σας στο site της Ένωσης Σεναριογράφων. http://senariografoi.gr/gr/news/stories/i688 Πρόκειται σαφώς για έμπιστο τρόπο κατοχύρωσης, καθώς μιλάμε για το ανώτατο...
  2. Κ

Κωνσταντίνος Κηπόπουλος: "Τα μυρμήγκια του Στάλιν και άλλες ιστορίες"

Να είστε καλά, παιδιά. Οποιαδήποτε κριτική είναι καλοδεχούμενη.
  3. Κ

Κωνσταντίνος Κηπόπουλος: "Τα μυρμήγκια του Στάλιν και άλλες ιστορίες"

Τίτλος: Τα μυρμήγκια του Στάλιν και άλλες ιστορίες Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Κηπόπουλος Γλώσσα: Ελληνικά Εκδόσεις: Ownbook Πρώτη Έκδοση: 2014 Σελίδες: 350 ISBN: 978-618-80507-7-8 Το site του βιβλίου Ένα βιβλίο που προκάλεσε αντιδράσεις πριν καν εκδοθεί. Πρόκειται για μια συλλογή ιστοριών...
  4. Κ

Εμπειρίες από αυτοέκδοση

Σας ευχαριστώ πολύ όλους. Στρατή, για πες, τι εννοείς ότι το βρήκες στη σωστή θέση στην Πολιτεία; Δεν πολυκατάλαβα που διαφωνείς, αλλά θα σου πω το εξής. Οι εκδόσεις Διόπτρα μου είπαν ότι τους άρεσε το βιβλίο μου και ότι είναι καλογραμμένο, αλλά δεν μπορούσαν να το αναλάβουν, γιατί λόγω του...
  5. Κ

Εμπειρίες από αυτοέκδοση

Σας ευχαριστώ πολύ! :) Σύντομα θα κληρώσω και ένα αντίτυπο για τα μέλη της λέσχης.
  6. Κ

Εμπειρίες από αυτοέκδοση

Καλησπέρα σας φίλοι. Είχα εκδηλώσει στο φόρουμ την πρόθεσή μου να κάνω αυτοέκδοση το βιβλίο μου και κάποια μέλη με παρότρυναν να το στείλω πρώτα σε κανονικούς εκδότες, γιατί δεν θα είχα τίποτα να χάσω. Τελικά το έστειλα και το μόνο που έχασα ήταν 3 μήνες. Το έστειλα σχεδόν σε όλους τους...
  7. Κ

Ζητώ φιλικό έλεγχο του βιβλίου μου από κατάλληλο γνώστη

Παρωνύμιε, έχω σκεφτεί κι εγώ για το θέμα που αναλύεις. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι το έντυπο βιβλίο δεν πρόκειται να εξαφανιστεί. Πιστεύω ότι θα αντικατασταθεί εν μέρει και σε ορισμένες περιπτώσεις (εφημερίδες, λογαριασμοί, περιοδικά) αλλά δεν θα εκλείψει. Μάλιστα θα συνεχίσει να...
  8. Κ

Δεν γίνεται εντελώς τσάμπα να σου τυπώνουν βιβλίο. Κάποιο λάκο έχει η φάβα. Μίλα Άγγελε... :) Αλίκη, η κατοχύρωση πνευματικών δικαιωμάτων γίνεται πλέον και ηλεκτρονικά στην ένωση σεναριογράφων, μόνο με 30,75 ευρώ. http://senariografoi.gr/gr/screenplays/screenplays-registration/
  9. Κ

Eγώ πάντως που είχα στείλει κάτι άλλο, πιο παλιά, σε Μεταίχμιο και Πατάκη, μου είχαν απαντήσει εντός 3 μηνών (αρνητικά). Και τόσο γράφουν τα περισσότερα site εκδοτών (3 μήνες). Άγγελε, αποκλείεται να ισχύει αυτό που λες με την πληρωμή. Αν ήταν έτσι, για ποιο λόγο να μην κάνεις αυτοέκδοση και...
  10. Κ

Ευχαριστώ για τις εμπειρίες που μοιραστήκατε. Και για τις ευχές σας. Άγγελε, δεν έχω πρόβλημα με τα τεχνικά στοιχεία, γραμματοσειρές, PDF και λοιπά. Δεν είναι αυτό που με απασχολεί. Μετά από αυτά που μου είπατε, αποφάσισα να στείλω πρώτα το ηλεκτρονικό έντυπο σε κάποιους κανονικούς...
  11. Κ

Μα σε ποια λογική στηρίζεται αυτό βρε παιδιά; Δεν έχω κανένα λόγο να σας αμφισβητώ αφού το λέτε, αλλά γιατί κάνουν κάτι τέτοιο; Έχει συμβεί με κάποιο γνωστό σας παράδειγμα;
  12. Κ

Ευχαριστώ για τη συμβουλή. Δε νομίζω ότι συμφέρει να τυπώνεις τόσα πολλά πρόχειρα αντίτυπα για να τα στείλεις σε εκδότες. Καλύτερα να κάνει κάποιος μια αυτοεκδοσούλα και απ' ό,τι γνωρίζω εγώ, αυτό φαίνεται πιο ολοκληρωμένο στον κανονικό εκδότη. To κατά πόσο είναι βατό κάποιο κόστος για τον...
  13. Κ

Μόλις τελείωσα το βιβλίο που γράφω και θα ήθελα κάποιον που έχει ελεύθερο χρόνο και τις κατάλληλες γνώσεις (πχ φιλόλογος), να του κάνει αφιλοκερδώς μια επισκόπηση για πιθανά ορθογραφικά ή συντακτικά λάθη. Δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα, απλώς 2 ζευγάρια μάτια είναι καλύτερα από 1. Το βιβλίο...
  14. Κ

Σειρά ''Βιβλιοθήκη της Αρχαίας Ελλάδας'' από το National Geographic

Aπό ότι είδα στη διαφήμηση θα είναι με άλλο δέσιμο όμως. Ξέρει κανείς αν θα είναι ακριβώς τα ίδια έργα ή θα βγάλουν και άλλα; Υπάρχει κάποια λίστα με όλη τη σειρά που θα κυκλοφορήσει; Μπήκα στο site τους, αλλά δεν λειτουργεί. Κυκλοφορεί επίσης και σειρά με τα αρχαία ελληνικά νομίσματα. Νομίζω...
  15. Κ

Οι βιβλιοθήκες μας

Βιβλιοεκτιμητή, έχεις πολύ ωραία κομμάτια. Αξιοζήλευτα. Για να πω τη γνώμη μου, από αρχαία ελληνική γραμματεία, μου αρέσουν τελευταία περισσότερο στην όψη οι εκδόσεις του 4π. Και τώρα που κοίταξα τη βιβλιοθήκη σου, το επιβεβαίωσα. Να σημειώσω και κάτι σχετικό. Διάβαζα όλο το καλοκαίρι στην...
  16. Κ

Οι βιβλιοθήκες μας

Ήρθε η στιγμή να παρουσιάσω κι εγώ τη βιβλιοθήκη μου. Η ποιότητα των φωτογραφιών δεν και η καλύτερη. Και εδώ είναι δύο ράφια. Το επάνω έχει τα ακαδημαϊκά μου βιβλία (κυρίως) και το κάτω βιβλία από την αρχαία ελληνική γραμματεία. Βάζω τώρα και κάποιες φωτογραφίες από κάθε ράφι...
  17. Κ

Iwrite

Βρήκα λίγο τσουχτερές τις τιμές. Υπάρχει και αυτό με πολύ πιο συμφέρουσες. http://www.aftoekdoseis.gr/
  18. Κ

Ζητείται το Κοντά στον Ουρανό της Aϋν Ραντ

Αυτό που λέει ο τίτλος. Είτε ως αγορά, είτε ως ανταλλαγή.
  19. Κ

Πώς τα βάζεις στην βιβλιοθήκη;

1o + 2o ράφι: Παγκόσμια λογοτεχνία 4π 3ο ράφι: Λογοτεχνία 4ο ράφι: Λογοτεχνία 5ο ράφι: Διάφορα 6ο ράφι: (μόλις το άδειασα για καινούργια αποκτήματα) 7ο ράφι: Επιστήμη 8ο ράφι: Κόμιξ 9ο ράφι: Ιστορία - Βιογραφίες - Φιλοσοφία - Μεταφυσική 10ο ράφι: Πολιτική 1ο ράφι στον τοίχο: Ιατρικά -...
  20. Κ

Greeklish ή ανορθόγραφα; Ποιό είναι προτιμότερο;

Δε νομίζω ότι υπάρχει ο όρος ''ορθογραφημένα greeklish''. Tα greeklish δεν είναι γλώσσα για να έχουν ορθογραφία.