Search results

1. Ι

Ποιο βιβλίο τελείωσες σήμερα;

@ΜιΛάμπρος Κι εγώ δεν τα πάω καλά με τον Koontz, πριν χρόνια ξεκίνησα τον Παράξενο Τομ και βαρέθηκα πολύ, απορώ πώς τον συγκρίνουν με τον Στίβεν Κινγκ.
  2. Ι

Σκέψεις για την Πολιτική Ορθότητα (του 21ου αιώνα)

@Πεταλούδα Συμπτωματικά σήμερα το πρωί διάβασα κι εγώ τη νέα αυτή είδηση. Δεν εκπλήσσομαι όμως καθώς η υποκρισία είναι το εθνικό σπορ των Βρετανών, σιγά μη γλίτωνε και η Αγκάθα Κρίστι.
  3. Ι

Προτάσεις για ταινίες

Εάν είναι αυτή με τον Ρασπούτιν μου άρεσε μέχρι τη μέση, ύστερα έγινε καραπροβλέψιμη. :))))
  4. Ι

Σκέψεις για την Πολιτική Ορθότητα (του 21ου αιώνα)

Ζωγράφισε κι ένα κόκκινο μπαλόνι δίπλα να γίνει horror η φάση.
  5. Ι

Αλέξανδρος Δουμάς (Alexandre Dumas) : Ο Κόμης Μοντεχρίστος

Πολύ ωραία παρουσίαση @Νικόλας Δε Κιντ ενός από τα πιο αγαπημένα μου βιβλία το οποίο ξαναδιαβάζω κι εγώ αυτή την περίοδο. Το πρωτοδιάβασα στην πλήρη του μορφή όταν ήμουν στην εφηβεία όταν περνούσα φάση Δουμά και διάβαζα οτιδήποτε έβρισκα δικό του. Ήμουν συνερπαμένος με την ιστορία του Εντμόντ...
  6. Ι

Προτάσεις για ταινίες

Τους τελευταίους μήνες έπαθα ποιότητα κι αποφάσισα να βλέπω πιο σινεφίλ ταινίες, οπότε διέγραψα Netflix, Amazon και Disney + και κατέβασα την εφαρμογή Mubi όπου έχει ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΑΡΕΣ. Τι έχανα τόσο καιρό δηλαδή...
  7. Ι

Ψιλή κουβέντα για βιβλία κ.τ.λ.

Κάτι παρόμοιο έπαθα κι εγώ όταν έπιασα στα χέρια μου την Ιλιάδα στα αγγλικά.
  8. Ι

Η ζωή (μας) την εποχή του Κορωνοϊού

Και σε μένα έκανε καλό η καραντίνα όχι επειδή πέρασα καλά-σκυλοβαρέθηκα σε γενικές γραμμές - αλλά επιτέλους βρήκα καιρό να βάλω σε μια σειρά τις σκέψεις μου. Σίγουρα βοήθησε πολύ όμως το γεγονός ότι οικονομικά ήμουν σχετικά καλά και δεν είχα το επιπρόσθετο άγχος του τι θα γίνει αύριο, πώς θα...
  9. Ι

Συνανἀγνωση ῾῾ Τα Εις Εαυτόν᾽᾽ Μάρκος Αυρήλιος

Έχεις απόλυτο δίκιο @Πράκτωρ ΔΔ σ'αυτό που λες, το έχω πει κι εγώ αρκετές φορές ότι οι σημερινοί life coaches ( το "σύμβουλος ζωής" ακούγεται ακόμα πιο γελοίο προφανώς) δεν κάνουν τίποτα από το να ψαρεύουν ότι μπορούν από δω κι από κει από την αρχαία κι όχι μόνο φιλοσοφία, να τα στολίζουν με...
  10. Ι

Οι Βρετανοί επίσης είχαν μια αλλεργία στους δρόμους και την οργανωμένη διακυβέρνηση αν δεν κάνω λάθος και ήταν πολύ αντιδραστικοί σε οποιαδήποτε καινοτομία προσπαθούσαν να εισάγουν οι Ρωμαίοι. @Ασάρα, αυτό που λες για το μελαγχολικό προφίλ που παρουσιάζει ο Μάρκος Αυρήλιος στους μεταγενέστερους...
  11. Ι

Αυτό με τους Γερμανούς πάλι τι ειρωνία; Σήμερα εχουν από τα καλύτερα οδικά δίκτυα στον κοσμο κι απο οργάνωση επίσης τα πηγαίνουν πολύ καλά. :ωιμέ: Στα του Στωικισμού και τις αντιφάσεις που αναφέρεις δεν έχω δώσει ακόμη βάση γιατί έκαψα πολλά εγκεφαλικά κύτταρα με τις έννοιες που διάβασα στο...
  12. Ι

Ο Μάρκος Αυρήλιος είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση ηγέτη που ακόμα και σήμερα απασχολεί τους ιστορικούς καθώς δεν μπορούν να αποφανθούν απόλυτα εάν ήταν ή όχι ένας καλός και ευσυνείδητος αυτοκράτορας. Πολλές από τις επιλογές που έκανε κατα τη περίοδο της διακυβέρνησής του ήταν αντίθετες με τον...
  13. Ι

Καλά @Έλλη Μ είσαι μακράν το πιο μελετηρό κορίτσι της παρέας μας, έχω εντυπωσιαστεί. :αγκαλιά: Κατάφερα και διάβασα την εισαγωγή αλλά θα επανέλθω με σχόλια απόψε ή αύριο το αργότερο. @Πράκτωρ ΔΔ εμένα προσωπικά το συγκεκριμένο βιβλίο μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση κυρίως λόγω του γεγονότος ότι...
  14. Ι

Νήμα για εφήμερα μηνύματα (που όμως θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας)

Είδα ένα βίντεο μόνο σχετικά με το θέμα της 12χρονης στο YouTube και ντράπηκα πραγματικά. Δεν ήταν καν από μεσημεριανή εκπομπή αλλά από δελτίο ειδήσεων κι εκεί οι " δημοσιογράφοι" έδωσαν λεπτομερή περιγραφή των αποτελεσμάτων της ιατροδικαστικής εξέτασης - φαντάζεστε δηλαδή σε τι λεπτομέρειες...
  15. Ι

Μ' αρέσει… Δεν μ' αρέσει…

@Νικόλας Δε Κιντ με αυτήν την εύστοχη παρατήρησή σου θα ήθελα να μοιραστώ μια τέτοια περίπτωση. Γιος γνωστής μου οικογένειας έδωσε πανελλήνιες πριν 7-8 χρόνια και όχι απλώς πάτωσε αλλά έκανε τρύπα στον πάτο και πήγε ακόμα βαθύτερα - ενδεικτικά μόνο να σας πω ότι στην Έκθεση έγραψε μόνο το όνομά...
  16. Ι

Υπαρξιακές, αναπάντητες και παντός είδους απορίες

Διαβάζω με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τα σχόλιά σας και χαίρομαι που γίνεται μια σοβαρή και πολιτισμένη συζήτηση. Προσωπικά δεν πιστεύω σε κανενός είδους προφητείες, θεωρώ ότι είναι απλά αόριστες μαντεψιές για το τι θα μπορούσε να συμβεί στο μέλλον. Και για να είμαστε ειλικρινείς, αν κανείς...
  17. Ι

Προτάσεις για σειρές

@Σελεφά Δεν είναι κακή η σειρά πάντως παρά τις όποιες αδυναμίες της. Αν δεν υπήρχαν οι πρώτες 4 σεζόν του Got που ομολογουμένως είναι από τις καλύτερες στιγμές στην ιστορία της τηλεόρασης, και δεν υπήρχε η σύγκριση, σίγουρα θα μιλούσαμε για αξιοπρεπέστατη σειρά.
  18. Ι

Προτάσεις για σειρές

@Λούνα Το βλέπω εγώ και άρχισε να μου αρέσει περισσότερο από το 6ο επεισόδιο και μετά. Η αρχή ήταν μουντή κάπως αλλά τελευταία άρχισε να αποκτά ενδιαφέρον η ιστορία. Αυτό που λείπει τρομερά στη συγκεκριμένη σειρά είναι οι χαρακτήρες που είχε το Got. Εάν εξαιρέσεις τον Daemon ο οποίος πραγματικά...
  19. Ι

Ψιλή κουβέντα για βιβλία κ.τ.λ.

@ΜιΛάμπρος Αυτο το βιβλίο το πήρα πριν κάνα δυο χρόνια κι εγώ αλλά ακόμα δεν το έχω διαβάσει. Μου είχε φανεί όμως πολύ ενδιαφέρουσα η περίληψη στο οπισθόφυλλο και το αγόρασα χωρίς πολλή σκέψη. Θα'ρθεί η ώρα του κάποια στιγμή, όταν το διαβάσω θα σου πω πώς μου φάνηκε.