Search results

1. Α

Πωλούνται διάφορα βιβλία.

Δε μπαίνω συχνά πια αλλά θέλω να πουλήσω κάποια βιβλία και τα βάζω πρώτα εδώ μήπως ενδιαφέρεται κάποιος. Πωλούνται Τζεφ Βαντερμιερ. Αφανισμός, Επιβολή, Αποδοχή όλα μαζί 10,00€ Διαβασμένα μια φορά, φτηνό χαρτί Christian White. To χαμένο παιδί 3.00€ Καινούργιο Ian Rankin. Σκελετοί στο κελάρι...
  2. Α

Δανειστική βιβλιοθήκη

Πολύ ενδιαφέρον το βρίσκω, λέει ότι έχει 2899 βιβλία αλλά τα περισσότερα είναι μη διαθέσιμα και δεν ξέρω αν είναι δανεισμένα ή δεν διατίθενται ακόμα από το σύστημα. Βασικά αν κατάλαβα καλά έχεις δύο ευκαιρίες για κάθε βιβλίο μία να το βρεις διαθέσιμο και αν είναι ήδη δανεισμένο, μπορείς να το...
  3. Α

Πλάτων στο Βήμα

Τώρα είδα το θέμα και βάζω και εδώ την απάντηση που έδωσα στο παιδί από το forum που με ρώτησε προσωπικά. Η έκδοση του Βήματος πρέπει να είναι αυτή https://www.politeianet.gr/books/9789608437630-platon-zitros-platon-politeia-protos-tomos-194310 η οποία είναι δύο τόμοι και μπορείς να την...
  4. Α

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Τελείωσα το συνταρακτικό, καταπληκτικό, ένα χαστούκι στον υποτιθέμενο Ευρωπαϊκό Πολιτισμό, Το νησί κάτω απ' τη θάλασσα της Isabel Allende και ξεκίνησα με ενθουσιασμό το Άλμπατρος της Σώτης Τριανταφύλλου και χλιαρά το Αποχαιρετισμός στα όπλα του Ernest Hemingway.
  5. Α

Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Αγόρασα το Άλμπατρος της Τριανταφύλλου και το Η ακτή του κουνουπιού του Theroux, μεταχειρισμένα, τώρα πρέπει να πάω σε ένα βιβλιοδέτη να μου τα ξακρίσει για να φύγουν οι φθορές γύρω γύρω και να έχω και μια αίσθηση καθαριότητας.
  6. Α

Μέσα στον Ιανουάριο τελείωσα το Μίζερι του King, εξαιρετική ιδέα αλλά το βαρέθηκα γρήγορα, πόσα μπορούν να γίνουν σε ένα δωμάτιο; Έπειτα διάβασα το 3001 η τελική Οδύσσεια του Clarke και το Εγώ το ρομπότ του Asimov. Τώρα διαβάζω Το νησί κάτω από τη θάλασσα της πάντα φερέγγυας ( πως...
  7. Α

Τί λέει ένας άθεος στο "Χριστός Ανέστη";

Απλά να πω ότι και η Εκκλησία τάσσεται με τη θεωρία της εξέλιξης και με τη μεγάλη έκρηξη και με όποια άλλη θεωρία επικρατήσει τελικά. Την Ορθόδοξη Εκκλησία δεν την απασχολεί το πώς έγινε ο κόσμος αλλά το ποιος έφτιαξε τον κόσμο.
  8. Α

Θεολογικά Εκκλησία και κλήρος είναι διαφορετικά πράγματα ή καλύτερα ο κλήρος είναι μέρος της Εκκλησίας. Προφανώς όταν μιλάμε για Θεό έχουμε στο νου μας έναν Θεό όπως παρουσιάζεται από τις επικρατούσες θρησκείες, επιπλέον η αθεΐα δε δίνει απάντηση στο πρόβλημα της δημιουργίας, έτσι για να...
  9. Α

Η λογική της Ορθόδοξης Εκκλησίας ήταν πάντα να λειτουργεί κατ΄οικονομίαν δηλαδή να κάνει το ποιο ανώδυνο για όλους παρακάμπτοντας πολλές φορές κανόνες και αποφάσεις, γι’αυτό επέζησε και τόσους αιώνες. Τώρα όσον αφορά τις βαφτίσεις κανένας ιερέας δεν έχει δικαίωμα να αρνηθεί από κάποιον να γίνει...
  10. Α

Δωρεάν ηλ. βιβλία (ebooks)

Πολύ λογικό αυτό, άρα το scribd δεν έχει ευθύνη για τα αρχεία που φιλοξενεί και την ευθύνη την έχει αυτός που ανέβασε το αρχείο και αυτός που το κατεβάζει. Αν εγώ κατεβάσω ένα βιβλίο από το scribd που δεν έχει δικαιώματα αλλά το κάνω χωρίς να κάνω εγγραφή στην ιστοσελίδα, με ένα downloader π.χ...
  11. Α

Αυτό είναι ένα θέμα για το οποίο θα μπορούσαμε να συζητάμε ώρες, αλλά αυτό που ρωτάω τώρα είναι κατά πόσο είναι νόμιμο να κατεβάζεις από το scribd αφού εμφανίστηκαν και τρόποι να παρακάμψεις την διαδικασία και να κατεβάσεις ότι θες χωρίς να γραφτείς στην ιστοσελίδα.
  12. Α

Πρώτα πρώτα να ξεκαθαρίσουμε ότι για μένα το κατέβασμα ψηφιακού υλικού χωρίς πληρωμή είναι παράνομο και ηθικά καταδικαστέο. Τώρα μεγάλες συλλογές ηλεκτρονικών ελληνικών βιβλίων υπάρχουν σε torrent αλλά σε torrent ξέρεις ότι κάνεις κάτι παράνομο και αναλαμβάνεις τις ευθύνες, στο scibd όμως...
  13. Α

Καλημέρα, περιηγήθηκα λίγο στο scibd και είδα ότι πολλά βιβλία έχουν δικαιώματα και δεν επιτρέπεται να διακινούνται δωρεάν, παρόλα αυτά η ιστοσελίδα φαίνεται νόμιμη αρά μπορώ να κατεβάζω τα βιβλία νόμιμα χωρίς να πληρώσω; λίγο παράξενο μου φαίνεται αυτό, ξέρει κανείς πως λειτουργεί όλο αυτό το...
  14. Α

Δηλ. πόσο μάπα είναι τα ipod;

Πριν χρόνια χρησιμοποιούσα αυτό http://www.floola.com/home/ . Το αποθηκεύεις μέσα στο ipod και το χρησιμοποιείς σε όλους τους υπολογιστές.
  15. Α

Προτάσεις για ταινίες

Είδα το Sully, εντάξει ωραίος ο πιλότος, καλογυρισμένη η ταινία, καλός και ο Tom Hanks αλλά μας έχουν ζαλίσει με τον Clint Eastwood ως σπουδαίο σκηνοθέτη, επειδή πρέπει να αποφύγω τα spoilers το μόνο που θα μπορούσα να πω είναι ότι το σενάριο είναι πολύ προχειρογραμμένο με ασαφή νοήματα και με...
  16. Α

Εσύ διαβάζεις το οπισθόφυλλο;

Το οπισθόφυλλο, οι πληροφορίες για το βιβλίο δηλ. το έτος πρώτης έκδοσης, το πότε μεταφράστηκε, ο ξένος τίτλος και όλα αυτά που γράφονται πριν αρχίσει η διήγηση είναι το ορεκτικό, εγώ τα διαβάζω τουλάχιστο τρεις φορές στη αρχή. Επίσης δεν βρίσκω τόσο άσχημο να ξέρεις την υπόθεση ή και το...
  17. Α

Πόση μπίρα πίνουμε την εβδομάδα

Να πω πρώτα ότι από οινοπνευματώδη πίνω μόνο μπίρα και πάλι μόνο όταν βγαίνω έξω ή όταν έχουμε φαΐ που ταιριάζει με μπύρα, έτσι άντε να πιώ δύο λύτρα την εβδομάδα. Με την ευκαιρία πάντως θα ήθελα να θίξω μερικά θεματάκια, πρώτον πιστεύω ότι η μπύρα δεν πρέπει να πίνεται τόσο παγωμένη όσο τη...
  18. Α

Κοίτα, νομίζω ότι το βιβλίο του Doerr δεν είναι ένα βιβλίο για τον πόλεμο, χρησιμοποιεί τα χρόνια του πολέμου ως φόντο για να μιλήσει για το τραγικό στη ζωή, για την τυχαιότητα, για τη ελεύθερη βούληση, για τον αυταρχισμό, για την αποκτήνωση του ανθρώπου, για θέματα που απασχολούν διαχρονικά...
  19. Α

Πριν από λίγες μέρες τέλειωσα το Όλο το φως που δεν μπορούμε να δούμε του Anthony Doerr. Η άποψη μου είναι ότι αυτό το βιβλίο έχει πολλά θετικά στοιχεία, είναι μια ωραία και πρωτότυπη ιστορία, έχει ωραίο ύφος, έχει ζωντανή περιγραφή των τόπων που διαδραματίζονται τα γεγονότα, έχει ωραίους...
  20. Α

Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Βρήκα μεταχειρισμένα σε καλή τιμή Οι γυμνοί και οι νεκροί του Norman Mailer, Η υπεράσπιση της παιδικής ηλικίας του Martin Walser, Πέδρο Παράδο του Juan Rulfo και το Φράγμα του Σπύρου Πλασκοβίτη.