Search results

1. Λευκή Σελίδα

Ράδιο Φάρος

Σταύρος Σιόλας - Το Σποράκι
  2. Λευκή Σελίδα

Ράδιο Φάρος

Αλκίνοος Ιωαννίδης - Ήρθε ένας μάγος
  3. Λευκή Σελίδα

Μια φράση

Παρατηρούσε το χώρο με μια παράξενη διαύγεια, μα ο μόνος ήχος που ξεχώριζε ήταν το μονότονο τικ τακ απ' το μηχανικό ρολόι.
  4. Λευκή Σελίδα

Μια φράση

Νομίζω ότι δεν θα χρειαστεί. Υπονοείται απ' το μουρτζούφλης ότι μόλις σηκώθηκε.
  5. Λευκή Σελίδα

Μια φράση

Ψηλαφώντας στο κομοδίνο για να κλείσει το ξυπνητήρι, έσπρωξε κάτι που δεν αναγνώρισε, ρίχνοντάς το στο ξύλινο πάτωμα.
  6. Λευκή Σελίδα

Η ζωή (μας) την εποχή του Κορωνοϊού

Αυτό είναι γνωστό και ακριβώς αυτό εκμεταλλεύονται, τις πεποιθήσεις μας. Γι' αυτό χρειάζεται μία πιο ουδέτερη, αποστασιοποιημένη στάση από μας μέχρι να βγάλουμε ένα δικό μας συμπέρασμα. Αλλά αυτό θέλει χρόνο που οι περισσότεροι δεν έχουμε.
  7. Λευκή Σελίδα

Αγαπημένο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι

Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι Καλικάντζαροι των αδελφών Κατσιμίχα. Το Μαγικό Φίλτρο του Μίχαελ Έντε. https://www.psichogios.gr/el/to-magiko-filtro.html
  8. Λευκή Σελίδα

Το πρωί και το βράδυ τού Μίλτου Σαχτούρη (ανάλυση του ποιήματος)

Δεν ξέρουμε αν θα συμφωνούσε ο Σαχτούρης αλλά το δικό μου το μυαλό έτσι τα ταίριαξε. :)))) Ποιητικότατο το "ναι ρε φίλε", κατά προτίμηση με ιταλική προφορά! @Ενα κομμάτι ουρανού να ξαναβάλεις! Εμείς σ' ευχαριστούμε, προσωπικά είναι η πρώτη φορά που διαβάζω ποίημα του Σαχτούρη. :ντροπή:
  9. Λευκή Σελίδα

Η ζωή (μας) την εποχή του Κορωνοϊού

Παρέχει καλύτερη προστασία(η χειρουργική). Συμβουλή από φίλο μου νοσηλευτή.
  10. Λευκή Σελίδα

Το ποίημα είναι γεμάτο από σύμβολα γι' αυτό θυμίζει ονειρική πραγματικότητα. Το πρωί επικρατεί θάνατος, ησυχία, μοναξιά, στασιμότητα, ερημιά. Ίσως και ειρωνεία "ο άνθρωπος με τη σκούπα/τα χρυσά δόντια/γελάει (δεν έχω καταλήξει ακόμα). Το πρωί ενώ υπάρχει φως κυριαρχεί το σκοτάδι. Και το βράδυ η...
  11. Λευκή Σελίδα

Συνανάγνωση: "Χέρτσογκ" Σωλ Μπέλοου (Saul Bellow)

Δεν ανησυχώ γιατί έχω εναλλακτική! Θα το ακούω απ' τον ισοβίτη μέχρι να 'ρθει. :)
  12. Λευκή Σελίδα

Συνανάγνωση: "Χέρτσογκ" Σωλ Μπέλοου (Saul Bellow)

Κι εμένα δεν μου έχει έρθει ακόμα το βιβλίο. :))))
  13. Λευκή Σελίδα

Μια σκέψη. Κι αν κινηματογράφος = ύπνος και όνειρα όπου εμείς είμαστε οι σκηνοθέτες;
  14. Λευκή Σελίδα

Ακουστικά βιβλία ( Audiobooks )

:μουάχαχα:Δεν το έχω παρατηρήσει. Τώρα που το ανέφερες αν το εντοπίσω κι εγώ, φοβάμαι ότι θα με πιάσει νευρικό γέλιο - τέλεια. :))))
  15. Λευκή Σελίδα

Ακουστικά βιβλία ( Audiobooks )

Αγαπημένος αφηγητής ο Ηρακλής Στρούγγης. :αγαπώ: Εσύ έχεις κάποιον-α;
  16. Λευκή Σελίδα

Ράδιο Φάρος

Δημήτρης Μητροπάνος - Πρώτο Φθινόπωρο
  17. Λευκή Σελίδα

Το φθινόπωρο ήρθε, τα φύλλα πέφτουν μήπως συνανάγνωση;

@Τσίου έλα να κάνουμε ένα πείραμα εξ αποστάσεως. Δεν θα πονέσει.
  18. Λευκή Σελίδα

Πες βαφτιστικό να σε ξεματιάσω. Έχεις στενοχωρήσει κόσμο εδώ πέρα. Πιστεύεις δεν πιστεύεις θα ξεματιαστείς για να ισιώσουν τα προγράμματα.
  19. Λευκή Σελίδα

Μ' αρέσει… Δεν μ' αρέσει…

Ωραίο το γαλλικό :)))) Το μόνο που μπορείς να ελέγξεις είναι η δική σου αντίδραση και να την προσαρμόσεις ανάλογα με τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου ώστε και αυτός να πάρει το μήνυμα και εσύ να μη χαλάσεις το υπόλοιπο της μέρας σου. Και το σημαντικότερο δείχνε ότι δεν τσιμπάς ακόμη κι αν...
  20. Λευκή Σελίδα

Στην πραγματική ζωή (μας) συμβαίνουν. Άνθρωποι που πέφτουν και ξανασηκώνονται. Ξεκινούν απ' την αρχή, ξεπερνούν τα όρια τους. Τα χάνουν όλα ή αρκετά, χάνονται ακόμα κι οι ίδιοι. (Για να δούμε ο ήρωάς μας :ματιά:) Τέτοιοι άνθρωποι ναι, με έλκουν• είναι ενδιαφέροντες, γοητευτικοί και κάποιες φορές...