Search results

1. Α

Κλάιβ Στέιπλς Λιούις (Clive Staples Lewis): "το Χρονικό της Νάρνια"

Πολύ ωραία η παρουσίασή σου Δασοφύλακα, μόνο το τελευταίο βιβλίο έχω σε εκκρεμότητα! Στους ήρωες θα ήθελα να επισημάνω ότι στους ανθρώπους από τον κόσμο μας που βρίσκονται στη Νάρνια υπάρχει συνέχεια και έχουν αρκετά κεντρικό ρόλο.
  2. Α

:) Χαιρομαι που ειμαι μαζι σας

Καλωσήλθες Ζαζί στην παρέα μας!
  3. Α

Άποψη για το "Φιλμ Νουάρ" του Δημήτρη Στεφανάκη;

Δεν έχω διαβάσει το Μέρες Αλεξάνδρειας και μετά το Φιλμ Νουάρ δεν είχα σκοπό να το κάνω (αν και το Άρια κάθεται στη βιβλιοθήκη μου) αλλά τώρα η Βερονίκη με βάζει σε πειρασμό.
  4. Α

Τζ. Ρ.Ρ. Τόλκιν (J.R.R. Tolkien): "Το Σιλμαρίλλιον"

Εγώ θα έλεγα να μην διστάζεις και να πάρεις το Χόμπιτ! Μια χαρά θα το διαβάσεις και θα το ευχαριστηθείς (ελπίζω) χωρίς καμιά "εξωτερική" βοήθεια. Σκέψου το απλό ότι πρώτα γράφτηκαν, διαβάστηκαν και αγαπήθηκαν τα βιβλία του Τόλκιν και μετά εμφανίστηκαν όλα τα υπόλοιπα ως συνέπεια του θαυμασμού...
  5. Α

Οδηγός για επιλογή ηλεκτρονικού αναγνώστη

Α, εξαιρετική η συνέχεια Κασταλία το Calibre το χρησιμοποιώ αρκετό καιρό αν και όχι τόσο συστηματικά όσο θα έπρεπε. Είναι όντως πολύτιμο για όποιον έχει ηλεκτρονική συλλογή βιβλίων! Ένα επιπλέον θετικό του ότι είναι ανοιχτού κώδικα και δωρεάν και είναι διαθέσιμο και για τα τρία κυριότερα...
  6. Α

Ηλικία αναγνωστών και βιβλίο

Χμμ, ενδιαφέρουσα αυτή η προσέγγιση ομολογώ και εγώ ότι δεν με είχε απασχολήσει ποτέ αλλά δεν τη θεωρώ αντιπροσωπευτική τουλάχιστον όσον αφορά τον εαυτό μου.
  7. Α

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Επειδή μου αρέσει το φανταστικό, έχω διαβάσει αρκετά και από τους δύο (παλιότερα βέβαια). Τώρα αγωνίζομαι να ολοκληρώσω το (φανταστικό και αυτό) Alloy of Law του Brandon Sanderson, συμπλήρωμα στην τριλογία του Mistborn.
  8. Α

@Βάγγυ Απλά πάτα το "Εμφάνιση Πλοκής" και θα τη δεις δεν χρειάζεται να πας στο goodreads, ανέφερα που την έχω γράψει, για λόγους ορθότητας.
  9. Α

Συμφωνώ με την Έμιλυ, τις ίδιες εντυπώσεις περίπου αποκόμισα, αν θες ρίξε μια ματιά και στην κριτική μου στο goodreads.
  10. Α

Τζ. Ρ.Ρ. Τόλκιν (J.R.R. Tolkien): "Το Σιλμαρίλλιον"

Για να παραφράσω και γνωστό ανέκδοτο "ε, δεν είναι και λυκόφως..." Και ερχόμαστε σε αυτό που έγραψα πιο πάνω. Το Σιλμαρίλλιον ΔΕΝ είναι μια ιστορία! Είναι ολόκληρη μυθολογία και σαν τέτοια πρέπει να την προσεγγίζουμε.
  11. Α

με ενα βιβλιο στην τσαντα μου παντα........

Είδε η κοπέλα ότι έχει φανατικούς οπαδούς και είπε να μας επισκεφθεί! Κατά τα άλλα ο ηλ. αναγνώστης είναι σωτήριος για τις ώρες αναμονής καθώς παλιότερα έπρεπε να σκέφτομαι το επιπλέον βάρος αλλά κυρίως τον όγκο καθώς οι άνδρες δεν έχουμε την τσάντα στα φυσιολογικά αξεσουάρ μας.
  12. Α

Ας αυτοσυστηθώ κι εγώ!

Καλωσήλθες στην παρέα!
  13. Α

Πρόταση για αστυνομικό ή ψυχολογικό θρίλερ

Χμμ, για το εύκολα συμφωνώ, το θέμα μόνο ευχάριστο δεν είναι.
  14. Α

Μ' ένα βιβλίο στο χέρι..

Καλωσήλθες Μαρκησία!
  15. Α

Αξίζει το νόμπελ λογοτεχνίας στην Ρόουλινγκ;

Με έχει απασχολήσει και εμένα αυτό το ερώτημα, του «ελιτισμού» θα τολμούσα να πω. Κάτι που είναι προσιτό σε ευρύ κοινό δεν αξίζει να βραβευτεί; Δεν μπορεί να θεωρείται "μεγάλη" λογοτεχνία κάτι που δεν κρύβει δυσνόητα μηνύματα, αλληγορίες και δεν δυσκολεύει τον αναγνώστη με ακατάληπτες προτάσεις;
  16. Α

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Ωωω, στο πρωτότυπο! Μπράβο! Και για να είμαι εντός, τελείωσα ένα ακόμη ιστορικό και διαβάζω ένα βιβλίο για προγραμματισμό...
  17. Α

Ποιά λογοτεχνία ΔΕΝ προτιμάμε;

Θα συμφωνήσω με την Πολύνιους και τον Φαροφύλακα. Ο αναγνώστης-αποδέκτης είναι που καθορίζει και τα στερεότυπα που θα χρησιμοποιηθούν. Βασικά θεωρώ λάθος να ξεκινά κάποιος να γράφει ένα βιβλίο με στόχευση πρωτίστως το κοινό και όχι την ιστορία και έτσι αποφεύγω τέτοιου είδους λογοτεχνία.
  18. Α

Διαβάζετε βιβλία από το πρωτότυπο;

Έχω πολλά χρόνια που στα αγγλικά (που κατέχω αρκετά καλά) επιδιώκω να διαβάζω από το πρωτότυπο. Άσε που συνήθως βρίσκεις και οικονομικότερο το βιβλίο. Μακάρι να γνώριζα καλά και άλλες γλώσσες και να διεύρυνα τις αναγνώσεις στο πρωτότυπο. Για τις μεταφράσεις θα συμφωνήσω είναι ξεχωριστό κεφάλαιο...
  19. Α

Παιχνίδι - ΙΟΤ: Σόγκουν

Α, έχω πολύ καιρό να συμμετέχω σε ανάλογη προσπάθεια. Είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα αλλά χρειάζονται αφοσιωμένους παίκτες που θα δαπανήσουν και αρκετό χρόνο και μηνύματα για τη διπλωματία τους! Επίσης δυστυχώς τις περισσότερες φορές χάνεται το πολύ ενδιαφέρον κομμάτι του Παιχνιδιού Ρόλων (καθώς...