Search results

1. Γ

Το βιβλίο σαν εποχιακή συνήθεια

Αν οι χαρακτήρες του βιβλίου είναι χάρτινοι και η εσωτερική πλοκή φτωχή, το βιβλίο δεν μπορεί να με ταξιδέψει. Συνεπώς η παραλία και κάθε άλλος χώρος θέλει ένα στιβαρό ανάγνωσμα, που να δίνει την αίσθηση ότι για το συγγραφέα το να επικοινωνήσει τις συγκεκριμένες σκέψεις του ήταν θέμα ζωής, ότι...
  2. Γ

Χαιρετισμοί κι Αποχαιρετισμοί

Γεια! Καλημέρα λέω για 1-2 ώρες αφότου ξυπνήσω, οπότε σε προϊσταμένους και συναδέλφους λέω καλημέρα το πολύ μέχρι τις 10:00πμ για να μην βγω κάρτα! :ντροπή: Αν μιλήσω με κάποιον που μόλις έχει ξυπνήσει, ακόμη κι αν είναι 2μμ, θα τον καλημερίσω, αφού τότε ξεκινά η μέρα του. :καφεδάκι: Κατά τις...
  3. Γ

Προτιμάτε πολυτελείς εκδόσεις;

μαλακό σερίφ! Προτιμώ μαλακό δέσιμο και... ευκουβάλητα αναγνώσματα, για να μπορώ να τα παίρνω μαζί μου στην παραλία, σε αίθουσες αναμονής ιατρείων, στο καφέ, στο ταξίδι κλπ. και για να μην είναι βαριά στις κούτες των αμέτρητων μετακομίσεων! :καφεδάκι: Γραμματοσειρά σε τυπωμένα βιβλία προτιμώ με...
  4. Γ

Ντέιβιντ Λοτζ (David Lodge) : "Ανήκουστος βλάβη"

Ένα από τα πράγματα που θαυμάζω στο Λοτζ είναι η φρεσκάδα του! Ως Λοτζομανής, έχω διαβάσει μυθιστορήματά του από το πρώτο ως το προτελευταίο και ο άνθρωπος είναι φαινόμενο: η γλώσσα του μεταβάλλεται διαρκώς, είναι αδύνατο να καταλάβεις ότι γράφει κάποιος στα -ήντα προς -όντα! Το λογοτεχνικό...
  5. Γ

Συγκρίνοντας μεταφράσεις στο "Έγκλημα και Τιμωρία"

Άρη δαγκωτό! Πού βρήκες τη μετάφραση του Παπαδιαμάντη; Ρισπέκτ, Γλωσσολάγνε! :προσκυνώ: Απορία: Γιατί γράφεις συνήθως τον Ντοστογιέφσκι με -η στο τέλος; :χμχμ:
  6. Γ

Κράτα ένα ψέμα για το τέλος

Καρκινική ανάγνωση! Κάνω αυτό που κάνει ο Αντέρωτας, αλλά έχω και μια τόοοση δα διαστροφούλα: πολλές φορές ξεκινώ βιβλία από το τέλος! :λυγμ: Σε συλλογή διηγημάτων ξεκινώ πάντα από το τελευταίο προς το πρώτο. Σε μυθιστορήματα άγνωστων σε μένα συγγραφέων διαβάζω πρώτα την τελευταία ενότητα και...
  7. Γ

Δημοτικό (και μάλλον με χιούμορ)

μούμπλε μούμπλε...μου διέφυγε τελείως. πιάσε μια γαρίδα στα γρήγορα! :ουχ:
  8. Γ

Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας Ούιιι, Κίτσου μ', δε θε να γενείς πουλίτικλιι κουρέκτ :κλαψ: Εξαρτάται από το συγκείμενο, φίλτατοι! Αν ακολουθήσει το: Οι μπάλες όλες μπαίνουνε, η άσπρη στην τσόχα τρέχει Κι ο Κίτσος είναι φανερό από στεκιές κατέχει η γαρίδα με καλύπτει ως δημιουργό κι ως...
  9. Γ

Γειά σας και απο την Νεφέλη

ένα καλωσόρισμα και από μένα... Γεια σου, Νεφέλη! :γεια:
  10. Γ

Σίγκμουντ Φρόυντ (Sigmund Freud)

Ανέκδοτα... Σημαντικά είναι και τα αδημοσίευτα γραπτά του μπαμπά της ψυχανάλυσης. Σε αυτά ο Φρόυντ, μεγάλος πλέον σε ηλικία και με μεγάλη κλινική εμπειρία, επαναδιατυπώνει κάποιες από τις θεωρίες του. Για παράδειγμα ο περίφημος "φθόνος του πέους", ανακαλύπτει λίγο πριν το θάνατό του ο Φρόυντ...
  11. Γ

straight με το στανιό δεν γίνεται! Γιατί του 'φυγε όλη η τρέλα; Γιατί εθόλωσε το μάτι του; Μήπως αντανακλάται σε αυτό κάποια ασάφεια (θολούρα) της σεξουαλικής του ταυτότητας; Γιατί πασχίζει να εκφραστεί με ό,τι στοιχειοθετεί μια αρχετυπική αρρενωπή συμπεριφορά (ζεϊμπέκικα, βαρύς καφές...
  12. Γ

Ούιιιιιι! Έχασα πολλά επεισόδια. Σόρι, καταχώρησις παραγράφεται! Εδώ γίνονται σόδομα και γόμορα κι έχω μείνει στη στάνη...
  13. Γ

Γιόκα μου, δεν πας καλά, συ μου 'λεγες για μπιλιάρδο, τη γνώμη σου πώς άλλαξες και πού να σε προλάβω;
  14. Γ

Τι διαβάσατε τις γιορτές;

Deaf Sentence, του David Lodge. Όταν το τελιεώσω, θα σας πω περισσότερα. Είναι φοβερό πάντως ένας 80χρονος Βρετανός να παραθέτει καταστάσεις με τις οποίες μπορεί να ταυτιστεί μια ελληνίδα ... :χμχμ: στα ύστερα 20's!
  15. Γ

κι η γονυπλυθής συμφωνεί (με μια καθυστέρηση!), οπότε μέχρι να συγκληθεί η σύγκλητος!..
  16. Γ

Τι είναι η λογοτεχνία;

:ρ Νιεχ, νιεχ, όπως καταλαβαίνεις λατρέυω τις αντιθέσεις. :αντιπαράθεση: Είναι το άπαν της διαλεκτικής, μα το Δία!
  17. Γ

Ουυυπς! Σόρι!..νόμιζα στρέχει ένα παρά ένα :ένοχος: Χμμ...οπότε δεν πιάνεται ο Κίτσος για gender confused? (μα τι έκφραση κι αυτή!) (Αλήθεια, όταν θέλετε να επιμηκύνετε το δίφθογγο ου, πολλαπλασιάζετε το υ ή όλο το ου? Στο Λούκυ Λουκ νομίζω μόνο το υ, αλλά δεν παίρνω και όρκο!)
  18. Γ

Μέτριο το θες, λεβέντη μου, γι(α) ασήκωτο με δίχως; πο'χεις πουλόβερ ροζουλί και τόσ' αντρίκιο ύφος
  19. Γ

Τι είναι η λογοτεχνία;

Με μπριζώσατε πάλι! Η γλώσσα δεν είναι η γενεσιουργός αιτία αλλά η μαρτυρία της ανάγκης μας να θέτουμε όρια και κανόνες. Η ανυπαρξία των κανόνων αυτών έθετε σοβαρούς περιορισμούς στην επικοινωνία, οτιδήποτε δεν μπορούσε να αναπαρασταθεί με νοήματα ή εικόνες, ήταν καταδικασμένο απλά να μην...