Search results

1. Θ

"13 Reasons Why" Jay Asher - " 13 Λόγοι Γιατί " Τζέι Άσερ

πώς κάνω επεξεργασία; γιατί δεν μπορώ να το βρω. Αν μπορεί κάποιος να το διαγράψει αυτο το νήμα. Θα το διορθώσω και μετά θα το δημοσιεύσω. Συγγνώμη.
  2. Θ

Συγκρίνοντας μεταφράσεις στο "Έγκλημα και Τιμωρία"

αγγλικα μόνο αλλά συνήθως τα βιβλία που θέλω να διαβάσω είναι στα αγγλικα γραμμένα γι'αυτό το λέω διαφορετικά δεν έχω άλλη επιλογή απ'το να διαβάσω τα μεταφρασμένα είτε στα αγγλικά είτε στα ελληνικά.
  3. Θ

"13 Reasons Why" Jay Asher - " 13 Λόγοι Γιατί " Τζέι Άσερ

Η Χάνα Μπέικερ είναι το θέμα του μυθιστορήματος. Ήταν φοιτήτρια γυμνασίου που αυτοκτονεί, αφήνοντας πίσω 13 ηχογραφημένες κασέτες που περιλάμβαναν δώδεκα ανθρώπους (προφανώς ένας - δεν θα πω ποιος - είναι σε δύο κασέτες) και δεκατρείς λόγους που την οδήγησαν στην αυτοκτονία. Ο Κλέι είναι ο...
  4. Θ

Συγκρίνοντας μεταφράσεις στο "Έγκλημα και Τιμωρία"

Για ακριβώς το λόγο ότι οι μεταφραστές συχνά αλλάζουν το ύφος του συγγραφέα αποφάσισα εδώ και καιρό όταν διαβάζω ξένη λογοτεχνία να είναι στη γλώσσα που γράφηκε εξαρχής και όχι μεταφρασμένο.
  5. Θ

Συνανάγνωση "Κουτσό"

1)Που είναι αυτο το goodreads; 2) Μπορούμε να κάνουμε δημοσκόπηση ; 3) Και εγώ θέλω να συμμετέχω αλλά γράφω Πανελλαδικές που τελειώνουν 19/06 4) Αν ξεκινήσετε νωρίτερα θα σας προλάβω 5) Το Κουτσό είναι του Julio Cortazar; 6) Αν δε το βρω στα ελληνικά και το κατεβάσω μέσω torrent στα αγγλικά...
  6. Θ

Ψιλή κουβέντα για βιβλία κ.τ.λ.

Το ξέρω αλλά έλα που το κατάστημα είναι στα Χανιά εγώ στου διαόλου τη μάνα και μου εχει τύχει να μου τα στείλουν από Κέρκυρα γιατί δεν είχαν αποθέματα;
  7. Θ

Η πτώση και το μέλλον του βιβλίου

@Βραδύπους αυτό που παρατηρώ εγώ είναι μια μονομέρεια (να το πω;)) στο αναγνωστικό κοινό στο είδος του ερωτικού μυθιστορήματος. Οι συγγραφείς αυτού του είδους συχνά δεν παρουσιάζουν κάποιο ιδιαίτερο συγγραφικό ταλέντο, ανακυκλώνουν συνέχεια τα ίδια και η επικράτηση τους στο χώρο αποδεικνύει...
  8. Θ

Ψιλή κουβέντα για βιβλία κ.τ.λ.

Τα public λογικά έχουν διαφορετική τιμή στο web γιατί έχουν και λιγότερα έξοδα ίσως ; Στο κατάστημα εχει την ίδια ακριβώς τιμή που έχουν όλα τα βιβλιοπωλεία ενω στο σάιτ έχει χαμηλότερες. Εγώ από το σάιτ ψωνίζω και έχω γλυτώσει σίγουρα 50€ συνολικά 3 χρόνια που το προτιμώ. Η εξυπηρέτηση τους...
  9. Θ

Η πτώση και το μέλλον του βιβλίου

Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει άνοδος του βιβλίου. Πλέον έχει γίνει της μόδας οι γυναίκες να διαβάζουν Λένα Μαντά και Χριστίνα Δημουλιδου. Οι άντρες συνηθως φαντασιας και αστυνομικα που είναι αλλη περίπτωση (προτιμότερη των γυναικών). Φυσικά η πλειοψηφία είναι γυναίκες αναγνώστριες. Το πραγματικό...
  10. Θ

Εσύ πόσα αδιάβαστα έχεις;

Φυσικά και δεν είσαι άρρωστη αλλιώς θα ήμουν και εγώ άρρωστος και αν ομολογούσα την αρρώστια μου θα συμφωνούσα κιόλας ότι πρόκειται για επιδημία αθεράπευτη σύμφωνα με τα σχόλια των προλαλησαντων. Και εγώ έχω 40-50 σίγουρα βιβλία αλλά όχι από προσφορές. Από προσφορές έχω γύρω στα 7-10 μόνο. Τα...
  11. Θ

Προφορά αρχαίας ελληνικής έναντι νέας

Μάλλον βγήκα εκτός. Πολλά πράγματα δεν τα ξέρω. Είμαι σχεδόν αμαθής πάνω σε αυτό το θέμα. Έβγαλα ένα συμπέρασμα ατελές με τις γνώσεις τις λιγοστές που έχω :μαναι:
  12. Θ

Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Το συλλέκτης στιγμών του Γιάννη Πολίτη και γιατί παντού θα το βρεις στα βιβλιοπωλεία, οπότε δεν το πολυ-σκέφτηκα. Ακόμη δεν το έχω ξεκινήσει αλλά η αλήθεια είναι πως πιστεύω ότι θα είναι μπούρδα. Αλλά δεν γίνεται να διαβάζουμε μόνο καλά βιβλία έτσι;
  13. Θ

Προφορά αρχαίας ελληνικής έναντι νέας

Η προφορά της αρχαίας ελληνικής δυστυχώς δεν μπορεί να προσεγγιστεί. Πιστεύω ότι μοιάζει με τα σημερινά ελληνικά απλά θα είχε εντονότερη προφορά στα φωνήεντα.
  14. Θ

Εσύ διαβάζεις το οπισθόφυλλο;

Πάντα το διαβάζω, αλλά πολλές φορές μου δίνει απαντήσεις που θέλω να ανακαλύψω στη διάρκεια του βιβλίου και χαλάει το σασπένς
  15. Θ

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Διαβάζω το ΟΧΤΩ - Katherine Neville (Κάθριν Νέβαϊλ)
  16. Θ

Προτάσεις για σειρές

Προτείνω : A Series of unfortunate events American Horror Story (Season 3) Big little lies 13 Reasons Why Forever Fringe Once Upon A Time Penny Dreadful The Librarians Salem Stranger Things Supernatural The Magicians The Vampire Diaries Warehouse 13 Game Of Thrones
  17. Θ

Aγαπημένη ηρωίδα νεοελληνικής λογοτεχνίας

Εγώ ψήφισα την Φραγκογιαννού παρόλο που ήταν τρελή
  18. Θ

Βιβλίο: Ναι ή όχι στις διακοπές;

Όντως το έχω στο μυαλό μου και γι'αυτό ξεκίνησα αυτό το νήμα νωρίς γιατί δεν μπορώ να περιμένω έχω μια λίστα αλλά δεν ξέρω αν θα προστεθούν κι άλλα μπορεί... Katherine Neville - Ο Μαγικός Κύκλος Νίκος Καζαντζάκης - Σπασμένες Ψυχές Διδώ Σωτηρίου - Ματωμένα Χώματα Μαρία Λαμπαδαρίδου Πόθου - Το...