Search results

1. ΖωήΜ

Γεια σας φιλοι μου βιβλιοφαγοι!!!

Ποιητικη πανδεσια😆 μπορει να ητο και ο πατέρας σου στους πιτσιρικάδες που τα εφυηραν
  2. ΖωήΜ

Τα πιο όμορφα κι αγαπημένα ποιήματα

Ένα υπέροχο τετραστιχο είναι και το ακολουθω του καρυωτακη Μικραν μικραν καταπτυστον ψυχή έχουν αι μαζαι ιδιοτελή καρδιαν Και παρειαν αναίσθητον εις τους κολαφους
  3. ΖωήΜ

Ψιλή κουβέντα για βιβλία κ.τ.λ.

Ετσι για να ανοίξω κουβέντα έχετε διαβάσει το Υιε μου Υιέ μου του Χάουαρντ Σπρινγκ;;; Ητο το πρώτο βιβλίο που διάβασα ποτε όταν πήγαινα δημοτικό και τολμώ να πω πως είναι το αγαπημένο μου, το έχω διαβάσει 5 φορες. Το πεσιμιστικο του ύφος και τα έντονα συναισθήματα που περιγράφει είναι...
  4. ΖωήΜ

Τραγούδια με ποιητικούς στίχους

Οοου το πιασα γενικά οι στίχοι των pink floyd είναι πολύ λυρικοι και αυτο τους προσθέτει μια επιπλέον γοητεία σε σχέση με την γ@ματη μουσική, και φωνη του Gilmour!!!!!
  5. ΖωήΜ

Δεν πειράζει και η λογοτεχνία ωραία είναι ειδικά η κλασσική, μαθαίνεις τον τρόπο ζωής άλλων εποχών όπως και η φιλοσοφία είναι υπεροχη
  6. ΖωήΜ

Ευχαριστώ για την συμβουλή αν και δεν με πειράζει να απαντώ στον καθένα ξεχωριστά τουναντίον μαρεσει γιατί λένε ωραία πράγματα. Περα από τον καρυωτακη και τον καβαφη τους άλλους που ανεφερας δεν τους έχω ξανα 'κουσει θα τους τσεκάρω όμως πάραυτα. Πριν διαβάσω για τον καρυωτακη νόμιζα πως ητο...
  7. ΖωήΜ

Δεν μπορείς να φανταστείς ποσα κομμάτια είναι ποιητικά γραμμένα. Ενα εξ αυτών και το hurricane του bob Dylan και girl you'll be a woman soon του neil diamond
  8. ΖωήΜ

Όταν λες animals εννοείς το συγκρότημα γιατί μπερδεύτηκα! Όμως και το wish you wear here ητο πραγματικα και γ@μω τα κομματια
  9. ΖωήΜ

Το τραγούδι αυτό των doors ητο πραγματικα οτι ποιο ρεαλιστικό πράγματικα υπέροχο όσο για αυτο το τραγούδι των nirvana μου έχει διαφύγει όμως θα το τσεκάρω πάραυτα
  10. ΖωήΜ

Μπορω να σου αρίθμησω αμέτρητους ποιητες-τριες που θα μπορούσες να διαβασεις
  11. ΖωήΜ

Είναι αλήθεια πως λατρεύω την ποίηση και από τα λεγόμενα σας θα έλεγα πως δεν είστε ιδιαίτερα άσχετος. Τον καβαφη δυσκολεύομαι να τον διαβασω γιατί έχω μία παλιά αρκετά παλιά έκδοση των ποιημάτων του και με δυσκολεύει παρόλα αυτά όπως προανέφερα ο "καββαδιας" είναι η κρυφη μου έλξη. Έχει μια...
  12. ΖωήΜ

Γεια σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Πάντως καλη η σύγχρονη αλλα και η κλασσική έχει την αξία της και είναι μεγάλη
  13. ΖωήΜ

Γειααα ο καρυωτακης και η πολυδουρη είναι από τους αγαπημένους μου συγκεκριμένα εχω να βιβλίο του καρυωτακη το οποιο περιλαμβάνει όλες τις ποιητικές τους συλλογές με μερικές μικρές έλλειψης στα ποιήματα. Τον Μαγιακόφσκι τον είδα πρόσφατα για πρώτη φορά αλλα δεν έχω ιδεα τι ακριβώς γραφή
  14. ΖωήΜ

Ποια ροκια θαρρειτε πως είχε τους ποιο ποιοτικούς στοίχους εποχής 50s-90s Μερικά που πιστεύω The logical song -rodger hodson αν ητο γραμμένο από Έλληνα θα μπορούσε σίγουρα να συμπεριληφθεί στα έργα της λυρικής ποίησης Sweet child o'mine - gun's and roses εξίσου λυρικο Lady darbanville- cat...
  15. ΖωήΜ

Θα μπορούσα να σου μιλαω ωρες για ποιηση προσωπικά προτιμώ τον Γάλλους εκπροσώπους του μοντερνισμου (λεγόμενοι καταραμένοι ποιητες) δηλαδή των μπωντλαιρ τον ρεμπο των βερλαιν κλπ. ενώ οι νεορομαντικοι και η νέα αθηναϊκή σχολή μαρεσει όπως και οι δικοί μας καταραμένοι ποιητες ο καρυωτακης και η...
  16. ΖωήΜ

Γεια σας παιδιααα ειναι καινούργια στην λέσχη σας. Τι κάνετε??? Για να γνωριστούμε με λένε ζωη και λατρεύω παθολογικά την ποίηση είναι για εμε η ύψιστη μορφή τεχνης φαντάζει καποιο πανισχυρο μαγικο που μου δημιουργεί πόρτες φτιαγμένες από ελπίδα στο δύσβατο μου μονοπάτι. Εσάς ποία λογοτεχνική...
  17. ΖωήΜ

Για τους "νέους" ποιητές

Απλώς με όλα αυτά που βλεπω μου έχει δημιουργηθεί η αντίληψη πως οτι βγήκε πριν το 90 ειχε μια ποιότητα. Ίσως λανθασμενο αλλα έτσι μου βγαίνει
  18. ΖωήΜ

Για τους "νέους" ποιητές

Θα τσεκάρω και γω αυτον που υποδειξατε 😊
  19. ΖωήΜ

Για τους "νέους" ποιητές

Τι γνώμη έχετε για τους "ποιητες" της νέας γενιάς. Θα ητο δυνατο να γράψουν κατι τόσο καλό όσο και οι παλιοί ή αυτά που γράφουν (εννοείται μιλώ για ενα καποιο ποσοστό πάντα υπάρχει κάτι καλο) δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από ευτελές στοίχους