Search results

1. Βιβλιολάγνος

Διαβάζετε βιβλία που ταιριάζουν με την εποχή ;

Πιστεύω ότι έχει να κάνει με την φύση του ανθρώπου να είναι πιο χαλαρός και λιγότερο παραγωγικός το καλοκαίρι λόγω των καιρικών συνθηκών. Δεν είναι τυχαίο που έχουν καθιερωθεί οι διακοπές να γίνονται το καλοκαίρι και όχι τον χειμώνα ή κάποια άλλη εποχή...Ακριβώς για αυτό τον λόγο προτιμώ τα πιο...
  2. Βιβλιολάγνος

Γιατί δεν πίνω Amstel και Heineken

@ΚρίτωνΓ Συμπλήρωσες τέλεια την θέση μου. Δεν διαφωνώ και συγγνώμη που δεν ήμουν ξεκάθαρος στον συγκεκριμένο διαχωρισμό. Όταν λέω ψωνίζω "Ελληνικά" σε καμία περίπτωση δεν εννοούσα ότι μποϊκοτάρω τις ελληνικές εταιρίες που έχουν εξαγοραστεί, αλλά προϊόντα που είναι 100% εισαγόμενα και που δεν...
  3. Βιβλιολάγνος

Γιατί δεν πίνω Amstel και Heineken

Υπάρχει γενικά ένα ολιγοπώλιο στον τομέα των τροφίμων και των ποτών. Όσοι ασχολείστε με την οικονομία και την εγχώρια αγορά, ξέρετε ότι έχουν γίνει πολλές εξαγορές από πολυεθνικούς κολοσσούς. Ας πούμε ο κολοσσός τροφίμων Mondelez εξαγόρασε την Chipica πέρυσι, ενώ η Παυλίδης ανήκει εδώ και χρόνια...
  4. Βιβλιολάγνος

Προτάσεις για ταινίες

Λοιπόν τις τελευταίες δέκα μέρες έχω δει τις εξής ταινίες: 1) Great Little Women 2) King arthur: Legend of sword 3) Rambo: Last Blood Το Little Women είναι η δεύτερη φορά που το βλέπω...αυτή την φορά με παρέα. Πρόκειται για αριστούργημα. Δεν είναι το κλασικό γραμμικό αφήγημα με αρχή, μέση και...
  5. Βιβλιολάγνος

Προτάσεις για ταινίες

@Σελεφά Συμφωνώ σχετικά με την "κατάρα της ταύτισης", αν και για την περίπτωση της Kristen Stewart, σαν ηθοποιός είναι λίγο...γλάστρα. Μετά την επιτυχία του Twilight, δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει κάπου αλλού. Την είδα στο Snowman and the Hunter. Ανέκφραστη τελείως. Είτε ήταν χαρούμενη, είτε...
  6. Βιβλιολάγνος

Προτάσεις για ταινίες

Εγώ από την άλλη είμαι υπέρ να βγουν καινούργιες ταινίες με Μπάτμαν αρκεί να μην είναι παρωδίες με τον Τζορτζ Κλούνεϊ. Η τριλογία του Νόλαν, αν και μιλάμε για ένα έπος του σινεμά, δεν έχει μεγάλη σχέση με τα κόμικ. Είναι ένα αποκλειστικό δημιούργημα του σκηνοθέτη. Ο "batflek" του Snyder μου...
  7. Βιβλιολάγνος

Προτάσεις για ταινίες

Τώρα που μιλάτε για νυχτερίδες... Βγαίνει στις 4 Μαρτίου στους κινηματογράφους. Ο ενθουσιασμός και η ανυπομονησία δεν περιγράφονται για τον αγαπημένο vigilante όλων των εποχών.
  8. Βιβλιολάγνος

Γιατί αγαπάμε τα κακά παιδιά και κολλάμε

@Σελεφά χαχαχ...τι να πω. Καλά ντάξει, το θέμα με τον Κάβιλ το βλέπω τελείως επιφανειακά, μην νομίζεις ότι έχω κάτσει να κάνω ψυχανάλυση πάνω στις συνεντεύξεις του. Ίσως εσύ έχεις καλύτερη παρατηρητικότητα ή ξέρεις να "διαβάζεις" καλύτερα τους ανθρώπους και να έχεις δει κάτι στο Cavill που δεν...
  9. Βιβλιολάγνος

@Σελεφά Εννοείται ότι δεν ξέρουμε τι ακριβώς κρύβει πίσω από την "μάσκα" ο κάθε ηθοποιός. Αλλά επειδή έχω δει αρκετές ταινίες του Cavill, καθώς και συνεντεύξεις, μου βγάζει αυτό το στυλ του καλοπροαίρετου αλλά δυναμικού χαρακτήρα. Τώρα δεν ξέρω άμα είναι κανας psycho στην προσωπική του ζωή...
  10. Βιβλιολάγνος

Χωρίς να έχω ψαχτεί σχετικά με το θέμα, πιστεύω ότι όλα έχουν να κάνουν με τον παράγοντα "αυτοπεποίθηση". Το "κακό αγόρι" βγάζει μια αυτοπεποίθηση και μια δυναμικότητα στον χαρακτήρα του που ελκύει το αντίθετο φύλο. Αυτό λογικά έχει να κάνει με τα πρωτόγονα ένστικτα των ανθρώπων για επιβίωση. Η...
  11. Βιβλιολάγνος

Βιβλία αυτοβελτίωσης

Έχω περάσει και εγώ ανάλογη φάση στην ζωή μου και είχα διαβάσει κάποια τέτοια βιβλία. Ακόμα έχω μερικά στην λίστα μου που είναι ενδιαφέροντα και θέλω να τα διαβάσω. Καταρχήν, όταν μιλάμε για "αυτοβελτίωση", πρέπει να προσδιορίσεις τι είδους πρόβλημα θέλεις να λύσεις. Έχεις θέμα αυτοπεποίθησης...
  12. Βιβλιολάγνος

Η ζωή (μας) την εποχή του Κορωνοϊού

αχχχα...αυτό είχα σκεφτεί και εγώ όταν πρωτοέβαλα αυτού του τύπου μάσκα. Αλλά δεν μπορώ να συμφωνήσω τόσο με την αναπνοή, μου έχει τύχει αρκετές φορές να πάρω την μάσκα και να είναι τόσο σφιχτή που μου φρακάρει τα...ρουθούνια. Ευτυχώς έχω βρει ένα συγκεκριμένο μοντέλο που μου κάθεται τέλεια και...
  13. Βιβλιολάγνος

Έκανα και εγώ την τρίτη δόση. Δεν σήκωσα πυρετό όπως με την δεύτερη, είχα λίγο πονοκέφαλο και ατονία για μια μέρα, αλλά αυτό που με προβλημάτισε ήταν το πιάσιμο στην μασχάλη(στο χέρι που έκανα το εμβόλιο) που κράτησε 2 μέρες. Δεν είχα ακούσει για τέτοια παρενέργεια στις προηγούμενες δόσεις, αλλά...
  14. Βιβλιολάγνος

Προτάσεις για σειρές

Αυτό τον καιρό το έχω ρίξει στο χαλαρό και βλέπω το Arcane, που βασίζεται στο δημοφιλές παιχνίίδι League of Legends. Στην αρχή δεν με ενδιέφερε καθόλου γιατί δεν παίζω τέτοιους είδους παιχνίδια, αλλά κάπου διάβασα ότι έχει το καλύτερο 3d animation που έχει εμφανιστεί σε σειρά. Το ξεκίνησα...
  15. Βιβλιολάγνος

@Μοκαντάσα αλ Σάφερ Δεν έχω μιλήσει με άνω των 60 για τέτοια θέματα, αλλά με παιδιά που είναι φοιτητές ή που βρίσκονται στα είκοσι τους και δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, έχω ακούσει απίθανες δικαιολογίες. Μου έχει πει τύπος ότι δεν κάνει το εμβόλιο διότι βαριέται να μπλέξει με τις διαδικασίες για...
  16. Βιβλιολάγνος

@Μοκαντάσα αλ Σάφερ Καταλαβαίνω ότι δεν είναι και το πιο...συνηθισμένο να εφαρμόζονται τέτοια ακραία μέτρα επιβολής σε χώρες του ελεύθερου κόσμου, αλλά βρισκόμαστε σε μια κατάσταση ανάγκης που απαιτεί δραστικές κινήσεις για την αντιμετώπιση της. Η κυβέρνηση βρέθηκε στο δίλλημμα ανάμεσα σε...
  17. Βιβλιολάγνος

Είχα γράψει πριν μερικές μέρες σε αυτό το νήμα: Βλέπουμε σήμερα ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα εξής μέτρα: Τι αναφέρουν τα στοιχεία σχετικά με την κατάσταση των νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ: Τι δείχνει το παράδειγμα της Πορτογαλίας: Η κυβέρνηση έκανε μια θαραλέα και απόλυτα ορθολογική κίνηση να...
  18. Βιβλιολάγνος

Ναι, έχεις δίκιο και συγγνώμη που δεν το πρόσεξα. Άρα σημαίνει ότι ένας εμβολιασμένος που κολλάει τον Δέλτα κόβιντ, έχει 43% λιγότερες πιθανότητες να τον μεταδόσει κατά τους 3 πρώτους μήνες. Το συμπέρασμα παραμένει ίδιο: οι εμβολιασμένοι μειώνουν την μεταδοτικότητα ως ένα μεγάλο βαθμό, είτε...
  19. Βιβλιολάγνος

@Αλουκαρδ Ουσιαστικά αυτά που σου είπε ο @Μοκαντάσα αλ Σάφερ . Οι εμβολιασμένοι και μειώνουν την μεταδικότητα και, ακόμα και αν κολλήσουν, δεν θα νοσήσουν σοβαρά. Το 85-90% των θανάτων προέρχεται από ανεμβολίαστους. Η σταδιακή αύξηση των θανάτων των εμβολιασμένων μπορεί να οφείλεται στην...
  20. Βιβλιολάγνος

@ΚρίτωνΓ Και πάλι αναπαράγεις περιπτωσιολογία. Είναι δεκτό να μην θες να ρισκάρεις να κολλήσεις κόβιντ και μετά να μείνεις με κανα κουσούρι στο πνευμόνι. Λογικό και δεκτό. Αλλά η πρόταση "οι νέοι χωρίς υποκείμενα νοσήματα βρίσκονται στην ΜΕΘ" από μόνο του δεν λέει κάτι. Πόσοι είναι αυτοί οι...