Search results

1. Ι

Εχει η Ελληνική γλώσσα "μαθηματική δομή";

Μια ταινία - σταθμός σχετική με τα μαθηματικά, την γλώσσα και την λεξαρίθμηση : Το π, The pi
  2. Ι

Τι όνειρο κι αυτό...

Κάποτε, όταν διάβαζα τον Ιούλιο Βερν και την Σελήνη του, ονειρεύτηκα ότι ήμουν στο φεγγάρι και περίμενα, κοιτώντας την αχανή μαυρίλα του Σύμπαντος και φωνάζοντας "Άντε ρίχτε την οβίδα,να έρθουν να με πάρουν". Σε κάποια φάση του ονείρου (στην έκλειψη; στο πρώτο ή τελευταίο τέταρτο; πριν το νέο...
  3. Ι

Βρες την παροιμία, τον ιδιωματισμό

Μια ερώτηση, η φράση "τα πήρα στο κρανίο". τί ακριβώς σημαίνει;
  4. Ι

Την χρονιά που γεννήθηκα!

XXXI.VIII.MCMLXXVIII Anno Domini (A.D) #1 pop τραγούδι στις ΗΠΑ: Grease, Frankie Valli https://www.youtube.com/watch?v=OYJgOt0RQfQ #1 pop τραγούδι στην Αγγλία : Three Times a Lady, Commodores https://www.youtube.com/watch?v=B4dl6JSf-bc #1 Ταινία: Grease #1 βιβλίο : Chesapeake, James A...
  5. Ι

Το Παιχνίδι των Φύλων

Τί να πω;! Δεν θα μπορούσα να απαντήσω ούτε στις μισές... Μια ερώτηση του τύπου "Τί βαθμός είναι ο κελευστής σε αντιστοιχία με το πεζικό (εφόσον ξέρουμε σε ποιο σώμα ανήκει ο κελευστής)", φαντάζομαι ούτε και πολλοί τέως φαντάροι θα γνωρίζουν. Επίσης ερωτήσεις τύπου ποιά η απόχρωση του χρώματος...
  6. Ι

Ως που μπορείς να φτάσεις...

Πόσες φορές έχουμε δανείσει βιβλία και δεν τα έχουμε πάρει πίσω ή ακόμη και αν τα πήραμε, ήταν κάπως έτσι; Αλήθεια τί συναισθήματα σας δημιούργησε; απογοήτευση; μίσος; φιλέκδικο αίσθημα με μπόλικη φαντασία, όπου μπροστά από τα μάτια σας παρελαύνουν όλα τα εγκλήματα που έχετε διαβάσει και...
  7. Ι

Γιατί δεν βλέπω τηλεόραση

Τί είναι η τηλεόραση; :ωιμέ::πανικός::μπρ::ααργκ:
  8. Ι

"Μη δώσετε το άγιο στα σκυλιά, μήτε να ρίξετε τα μαργαριτάρια σας μπροστά στους χοίρους, μην τυχόν τα καταπατήσουν με τα πόδια τους και μετά στραφούν και σας ξεσκίσουν».(Ματθ. 7, 6) Νομίζω πως αφορά την αξιολόγηση προσώπων και πραγμάτων. Δηλαδή να δίνεις σε κάποιόν αυτό που μπορεί να εκτιμήσει...
  9. Ι

6oς Πανελλήνιος Ποιητικός Διαγωνισμός ΕΛΙΚΩΝ

Θα συμμετάσχω κι εγώ. Θα είμαι ο χειρότερος όλων!!!
  10. Ι

Δηλαδή, οι μαθητές ρίχνουν μαργαριτάρια στους χοίρους (διδάσκαλους); Oh Mon Dieu!!
  11. Ι

Το Περιοδικό "Αγόρι" (ή "Δυναμικό Αγόρι")

"Ο Εξουσιαστής" και το "13ο Πάτωμα" (αν θυμάμαι καλά) είναι έτοιμα για manga, anime και τηλεοπτική σειρά (μακάρι να γίνουν). Αρκετά ενήλικα για την εποχή τους.
  12. Ι

Λογοτεχνικά σύμβολα : ο καθρέφτης

Ποιός δεν ενθουσιάστηκε με το δωμάτιο των κατόπτρων ;! (Καλώς σας βρήκα και πάλι....)
  13. Ι

Γεια σας

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ!!!
  14. Ι

Σε ποιο φανταστικό κόσμο θα θέλατε να ζείτε;

Θα ήθελα να ζήσω στον κόσμο της Τριλογίας του Κόσμου (Φίλιπ Πούλμαν) και να έχω για δαιμόνιο τον σκύλο μου ή έναν πανέμορφο ανθρακί Πάνθηρα.
  15. Ι

Με πέντε γράμματα

Αρνήθηκε Το Έρεβος Να Ζωηρέψει...
  16. Ι

Εντάξει...το παραδέχομαι. Έχω κι εγώ τα δικά μου κολλήματα

Παιδιά, αν θέλουμε, ανοίγουμε αυτοδιαχειριζόμενη ψυχιατρική κλινική! Έχουμε όλα τα φόντα!! Τα δικά μου κολλήματα : - Μου αρέσει ο ακατάστατος χώρος. Για την ακρίβεια με ενθουσιάζει. οι τακτοποιημένοι μου φαίνονται άδειοι. - Μου αρέσει το τικ-τακ των ρολογιών και ιδίως του παλιού τύπου. -...
  17. Ι

Με πέντε γράμματα

Τι να πω... ο δεύτερος τη τάξει είναι ο Καλικάντζαρος. Άιντε να δούμε τι λουλούδια θα βγάλουν τα χασίσια!!!
  18. Ι

Με πέντε γράμματα

Βου Παπ ! Κάνε λοιπόν κάτι τρομακτικά χυδαίο : Πες τα επόμενα Π ΕΝ Τ Ε Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Α !!
  19. Ι

Αγαπημένοι πίνακες

Wassily Wassilyevich Kandinsky (16 December [4 December] 1866 – 13 December 1944) Από τους αγαπημένους μου ζωγράφους. Συγχωρήστε με που δεν σας δίνω πληροφορίες για το εικονιζόμενο έργο. Δεν βρίσκω το βιβλίο του Kandinsky που το περιγράφει. Θα σας πω τι μου αρέσει σε αυτό : Το βουνό με τα...
  20. Ι

Σελιδοδείκτης, ο καλύτερος... φίλος τού βιβλίου!

Ως σελιδοδείκτη χρησιμοποιώ εισιτήρια από λεωφορεία ή σινεμά, και ενίοτε, ενδιαφέρουσες αποδείξεις. Εξαιρούνται τα βιβλία που έχουν ενσωματωμένες λωρίδες γι' αυτήν την δουλειά.