Search results

1. Α

Γιατί μας αρέσει το διάβασμα;

Η περιγραφη της Πολυξενης μου θυμισε τον εαυτο μου. Κ γω στις οικογενειακες επισκεψεις περιεργαζομουν τα βιβλια που υπηρχαν στο εκαστοτε σπιτι. Δεν ειχε σημασια για μενα αν τα καταλαβαινα ή οχι.. Πιστευω μου ειχε γινει πλεον μηχανικη η κινηση!! Θυμαμαι κ τα σχολια της μητερας μου : "Αμαν πια...
  2. Α

Λογοτεχνικό αλατοπίπερο στα ταξίδια μας

Φενια ευχαριστουμε για την ομορφη περιγραφη.. Δεν σου κρυβω οτι ζηλευω λιγακι!!! Ποσο θα ηθελα να βρεθω και γω εκει... Θα το επιδιωξω καποια στιγμη :) Τωρα αρχιζω να γνωριζω τον ''κοσμο'' του μεγαλου αυτου συγγραφεα ( ξεκινησα με το <<εγκλημα και τιμωρια>> ) και συνεχως πειθομαι οτι για να...
  3. Α

Και άφησα το σημάδι μου, στο βιβλίο

Παντα επιλεγω μια ( ή περισσοτερες) φραση-προταση που μου αρεσει την ωρα που διαβαζω το βιβλιο και την γραφω στην πρωτη σελιδα του.. Μονο με μολυβι! ποτε στυλο! κολληματα ειναι αυτα!!
  4. Α

Βιβλιόφιλος ίσον εξωγήινος;

Πραγματικα αυτο ειναι τραγικο....
  5. Α

Ποια ήταν τα πρώτα σας βιβλία;

To πρωτο λογοτεχνικο βιβλιο που θυμαμαι εντονα ειναι το "Η μανα". Τυχαια βρεθηκε στα χερια μου. Και σε αρκετα μικρη ηλικια μπορω να πω.. Δεν μπορω με τιποτα να θυμηθω τον/την συγγραφεα.... Εξ ισου δυνατες αναμνησεις εχω και απο την "Πολυαννα"
  6. Α

Συγκρίνοντας μεταφράσεις στο "Έγκλημα και Τιμωρία"

Για την μεταφραση του Σαραντοπουλου εχει κανεις να σχολιασει κατι? Θα διαβασω πρωτη φορα το βιβλιο αυτο με την συγκεκριμενη μεταφραση...
  7. Α

Μια μέρα μ'έναν συγγραφέα

Δεν θα αναφερθω σε αρχαιους ελληνες γιατι θα γραφω με τις ωρες!! Και τι δεν θα εδινα ομως να βρεθω συνομιλιτρια σε μια συζητηση με τον Ο.Ουαιλντ...
  8. Α

Βιργιλίου "Αινειάδα"

Μητις ευχαριστω για την απαντηση :)
  9. Α

Βιργιλίου "Αινειάδα"

θα ηθελα τη βοηθεια σας..εχω να διαβασω αινειδα για εξετασεις μεταπτυχιακου. Ποια μεταφραση-σχολια θα μου προτεινατε; εχω κατα νου της Πανωφοροπουλου μονο..ευχαριστω!
  10. Α

Συνανάγνωση: "Σφήκα σε ψάθινο καπέλο" - Αγκάθα Κρίστι

Θα το ξεκινησω και γω (στην αγγλικη γλωσσα). Πρωτη φορα που θα διαβασω βιβλιο της Α.Κριστη..Να λοιπον η ευκαιρια!! :)
  11. Α

Αγκάθα Κρίστι: Οι ελληνικοί τίτλοι βιβλίων της στο "Λυχνάρι"

Φαροφυλακα ευχαριστω για την απαντηση. Δεν το ειχα ανακαλυψει το νημα αυτο! :)
  12. Α

Αγκάθα Κρίστι: Οι ελληνικοί τίτλοι βιβλίων της στο "Λυχνάρι"

Δεν εχω διαβασει -μεχρι στιγμης- βιβλιο της Α.Κριστη!! Συνηθως επιλεγω ιστορικα μυθιστορηματα.. Με ποιο απ ολα τα παραπανω θα μου προτεινατε να κανω την αρχη;;
  13. Α

Χαιρομαι που σας ''ανακαλυψα''!!

Σας ευχαριστω και παλι για την ομορφη υποδοχη! Και οπως λες και συ Λορενα ισως τα πουμε και απο κοντα καποια στιγμη :) Ποτε δεν ξερεις! :)
  14. Α

Σας ευχαριστω πολυ για το καλοσορισμα! :))
  15. Α

Καλως σας βρηκα και γω !! Μ αρεσει που συναντω -εστω και διαδικτυακα- ανθρωπους με τους οποιους μπορω να μοιραστω την αγαπη μου για τα βιβλια :)) Καλο μας ταξιδι λοιπον στον κοσμο των βιβλιων!! :)
  16. Α

Αγαπημένο βιβλίο

Το πορτρετο του Ντοριαν Γκρει, Ο.Ουαιλντ (μεχρι στιγμης τουλαχιστον!!)