Search results

1. Ρ

Βιβλιονέα

Ρόμπερτ Γκαλμπρέϊθ (aka J. K. Rowling): "Η Σοδειά του Κακού" Τίτλος πρωτοτύπου: Career of Evil Εκδόσεις: Ψυχογιός Μετάφραση: Χρήστος Καψάλης Σειρά: Ξένη λογοτεχνία Ημερομηνία Έκδοσης : 26/05/2016 Σελίδες: 648 Βιβλιοδεσία: Χαρτόδετο Το πολυαναμενόμενο τρίτο βιβλίο της αστυνομικής σειράς με...
  2. Ρ

Mark Mazower : "Θεσσαλονίκη η πόλη των φαντασμάτων"

Πολύ ενδιαφερον ακούγεται αυτό το βιβλιο...το βάζω στην καλοκαιρινή λίστα μου. Μου αρέσει η ιδεα πως το έγραψε ξένος, σημαίνει ότι δεν θα περιέχει ανόητους συναισθηματισμούς. :μπράβο: :))
  3. Ρ

Λέων Τολστόι : "Πόλεμος και Ειρήνη"

Φυσικά Φίλιπ! Ο Τολστόι είναι κορυφαίος συγγραφέας για κ'αποιον λόγο!
  4. Ρ

Γιάννης Καλπούζος : "Άγιοι και Δαίμονες - εις ταν Πόλιν"

Ίσως του δώσω μια ευκαιρια γιατι ξέρω πως ο Καλπούζος γράφει ωραια. Από ελληνική λογοτεχνία διαβάζω μόνο μυθιστορήματα για την Πόλη και τη Μικρασία λόγω καταγωγης. Οι νεότεροι συγγραφείς δεν με τραβάνε..εχω διαβάσει όμως Διδώ Σωτηρίου, Βενέζη, Θεοτοκα, Ιορδανίδου, Καστανάκη. Οι τωρινοί...
  5. Ρ

Ρέιμοντ Τσάντλερ (Raymond Chandler): "Ο Μεγάλος Ύπνος"

Και για μενα είναι το αγαπημένο μου βιβλίο του Τσάντλερ, αλλά οι παρομοιώσεις του συμφωνω πως είναι εντελως άκυρες και κωμικές. Θυμάμαι που ξεχώρισα μια αλλη που έλεγε για την καλτσοδετα της χορευτριας..δε θυμαμαι ακριβ'ως όμως.
  6. Ρ

Στέφαν Τσβάιχ (Stefan Zweig) : "Σκακιστική νουβέλα"

Πολύ καλός συγγραφέας ο Zweig..πρόκειται για νουβέλα, όπως λεει κ ο τίτλος, εξ ου και η μικρή έκταση.
  7. Ρ

δυο λόγια για το Ψηφιακό Οχυρό του Νταν Μπράουν

Το διάβασα κι αυτό παρασυρμενη απο τις πρώτες επιτυχίες του Μπράουν και η απογοητευση ήταν μεγάλη. Τα τελευταία του βιβλία δεν με τράβηξαν καθολου..δεν θα τον ξαναδιαβάσω αυτό το συγγραφεα.
  8. Ρ

Λέων Τολστόι : "Πόλεμος και Ειρήνη"

Υπέροχο βιβλιο..το διάβασα σε μικρή ηλικία κ θέλω να το διαβάσω παλι το καλοκαίρι πιο προσεχτικά!
  9. Ρ

Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ: "Ο υπέροχος Γκάτσμπυ"

υπέροχο βιβλίο..η αφηγηματική του δυναμη σε παρασερνει...επίσης μας δίνει μακράν την ωραιοτερη περιγραφή κοσμικού πάρτι στη λογοτεχνία...πολύ αγαπημένος ο Φιτζέραλντ. δεν θέλω να δω την ταινία γιατι αν ειναι κατώτερη των προσδοκιών θα χάσω την ωραία άισθηση που μου έδωσε το μυθιστόρημα και που...
  10. Ρ

Καλησπέρα στους φίλους του βιβλίου

ευχαριστώ πολύ...το πρώτο το κάλεσμα του κούκου μου φάνηκε καλύτερο Ιζι!
  11. Ρ

Καλησπέρα στους φίλους του βιβλίου

..είμαι η Ρόμπιν...διαβάζω συχνά, μου αρέσουν πολλά είδη, τώρα κόλλησα με τη νέα αστυνομική σειρα με τον Κόρμοραν κι εύχομαι να γράψει πολλά ακόμα βιβλία η Ρόλινγκ...από τη βοηθό του Κορμοραν την Ρόμπιν Έλλακοτ εμπνεύστηκα το παρωνύμιο βασικά. θα παρακολουθώ τη λέσχη για νεες προτάσεις :γεια...