Search results

1. Α

Αλλαγή στην ομάδα

Μπράβο Φάρε για την επιλογή... σιδεροκέφαλη και καλή επιτυχία Σαώρη:γιούπι:
  2. Α

Τι θα διαβάσεις το 2000 και 17!

Πού πήγαινες ρε Καρατσίου?:)))) Το έχουν αυτό το κακό εδώ στη λέσχη, δεν προειδοποιούν :ρ Σκέψου ότι κάποτε είχα βάλει ως στόχο να ξεπεράσω τον Κόρτο σε αριθμό ανάγνωσης βιβλίων :χαχα: και κανείς δεν βρέθηκε να με αποτρέψει από την αυτογελοιοποίησή μου :μουάχαχα:
  3. Α

ετυμολογία της λέξης "άνθρωπος"

Η εκδοχή του "όπωπα" προέρχεται από τον Κρατύλο του Πλάτωνα, και την αναφέρει ο ίδιος ο Σωκράτης (κατά τον Πλάτωνα). Ο Σωκράτης λοιπόν ισχυρίζεται ότι ο άνθρωπος ονομάστηκε έτσι γιατί σε αντίθεση με τα ζώα παρατηρεί προσεκτικά και συλλογίζεται πάνω σ' αυτό που παρατηρεί
  4. Α

Πώς λέγονται οι κάτοικοι των νησιών;

Ευχαριστώ Έλλη, καλή χρονιά! (κάνω έναν έλεγχο σε απομαγνητοφώνηση, και τους είπε έτσι "Ποριώτες", αλλά δεν μου άρεσε καθόλου. Τελικά μάλλον είχε δίκιο.)
  5. Α

Πώς λέγονται οι κάτοικοι των νησιών;

Ψάχνοντας στο google να βρω πώς λέγονται οι εκ Πόρου καταγόμενοι, έπεσα σε αυτό το νήμα... μα καλά όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη λέσχη βιβλίου? :μουάχαχα: Αν γνωρίζει κανείς, ας μου απαντήσει. Εγώ συνεχίζω την αναζήτηση στο google.
  6. Α

Τι διαβάζουν οι άνθρωποι στο μετρό, στο λεωφορείο, στο τραμ κ.τ.λ.

Σήμερα το μεσημέρι, στο λεωφορείο των ΚΤΕΛ Λιβαδειά-Αθήνα, ένας νεαρός κύριος διάβαζε τον Θόλο του Κινγκ.
  7. Α

Δικές μας βιβλιοφωτογραφίες

και με τα lego τα πάω μια χαρά... ήταν τα αγαπημένα του γιου μου :))))
  8. Α

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Για μένα ήταν το καλύτερο βιβλίο του Ζουργού. Ήταν ένα από εκείνα τα βιβλία που δεν ήθελα να το αφήσω από τα χέρια μου. Τέλειωσα το βιβλίο "Το κορίτσι με τα πορτοκάλια" του Josten Gaarder (που είχε προσφορά κάποια εφημερίδα τον προηγούμενο μήνα νομίζω) και άρχισα να διαβάζω το εξαιρετικό...
  9. Α

Σαν σήμερα στη λογοτεχνία

Κι ένα ποίημα αφιέρωμα στον Λόρκα από έναν Έλληνα ποιητή... που μελοποιήθηκε... https://www.youtube.com/watch?v=Ke1GxUDUSrM
  10. Α

Αναζήτηση βιβλίου Ορχαν Παμούκ

έτσι έλεγαν τον δάσκαλό μου στο δημοτικό στη Λιβαδειά... :))
  11. Α

Ο μύθος του άλλου μας μισού και το "Συμπόσιο" του Πλάτωνα

Συμπόσιο του Πλάτωνα Είναι πολύ σημαντική η "μετάφραση" στα νεοελληνικά για να αντιληφθούμε πάρα πολλά πράγματα. Δεν είναι μόνο η μεταφορά αλλά και τα σχόλια που μπορεί ο "μεταφραστής" να δώσει στα αρχαιοελληνικά κείμενα. Για το συγκεκριμένο έργο του Πλάτωνα, το Συμπόσιο, η αξεπέραστη ακόμα...
  12. Α

3,5 Διαγωνισμός φωτογραφίας!!!!

η χειρότερη κατάρα που μπορούσα να φανταστώ!!! θα μπω να σε ψηφίσω Αριάδνη μου... το χωρίς wi fi με πόνεσε!!!
  13. Α

Την χρονιά που γεννήθηκα!

Τη χρονιά που γεννήθηκα... όλοι εσείς δεν είχατε γεννηθεί!!!:μουάχαχα: Καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους εύχομαι! Έτσι γεννήθηκα τη χρονιά που: Η κυβέρνηση του Ισμέτ Ινονού, τον Μάρτιο του 1964, θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο της διάλυσης της ελληνικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης...
  14. Α

Μελοποιημένη ποίηση

Η Σαντάκο Σασάκι ήταν δύο χρονών όταν έπεσε η ατομική βόμβα στη Χιροσίμα και 9 χρόνια αργότερα προσβήθηκε από λευχαιμία. Σύμφωνα με την ιαπωνική παράδοση, αν κάποιος κάνει μια ευχή και μετά φτιάξει 1.000 tsuru (ένα σχέδιο Οριγκάμι που στα ιαπωνικά σημαίνει γερανός), η ευχή του θα γίνει...
  15. Α

Στον Μπομπ Ντίλαν το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2016!

https://www.youtube.com/watch?v=fKgnqMA7u7A επίσης θα προσθέσω στις μελλοντικές υποψηφιότητες και εκείνη του Αγγελάκα...
  16. Α

Πωλίνα κι εγώ έτσι νομίζω... ότι τουλάχιστον αυτή την εποχή που δυσκολεύομαι πολύ να διαβάσω... αυτό θα μου τραβήξει το ενδιαφέρον... Ευχαριστώ για την ενημέρωση... κάτσε να ενημερώσω και τις φίλες μου γιατί περί αυτού μιλούσαμε τώρα... :)))
  17. Α

Επειδή τελευταία αρχίζω βιβλία που απλά τα αρχίζω... αποφάσισα να ξεκινήσω κάτι που ελπίζω ότι θα το τελειώσω (όχι μόνο αυτό αλλά όλη την τριλογία). "Το κορίτσι με το Τατουάζ", Στιγκ Λάρσον... ευελπιστώ ότι θα το διαβάσω!