Search results

1. Ε

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Διαβάζω το "Όποιος γύριζει, δεν έφυγε ποτέ", Μορίς Φαρχί
  2. Ε

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Γιώτα Γουβέλη, Η μουσική του κόσμου. Το βρήκα σε ένα σημείο του σπιτιού με εμφανή σημάδια ότι έχει χρησιμοποιηθεί ως βιβλίο παραλίας! Για να δούμε!
  3. Ε

Τί ακούς στις σελίδες σου;

σελίδα 17, "Μικροί Άγγελοι", της: Ρώσση Ζαΐρη Ήμουν μεγάλη πια, είχα πατήσει τα σαράντα ένα, κι είχα συνειδητοποιήσει πολλά, όταν κυκλοφόρησε το 1996, απ' ότι θυμάμαι, ένα τραγούδι. Λεγόταν το "ταγκό της Νεφέλης".
  4. Ε

Σχετικά με την ανάγνωση ξενόγλωσσων βιβλίων

Εμένα πάντως με βοήθησε πολύ για το proficiency να βλέπω ταινίες αρχικά με αγγλικούς υπότιτλους και στη συνέχεια χωρίς καθόλου υπότιτλους. Το πρόβλημα πάντως με την ανάγνωση βιβλίων στα αγγλικά είναι ότι πάντα καταλαβαίνω από τα συμφραζόμενα και σπανίως παγιώνω κάποια λέξη που δεν την γνωρίζω...
  5. Ε

Το Αρχέτυπο του Πυγμαλίωνα

Πολύ ενδιαφέρον μύθος.. Τώρα σε μια σχέση που η γυναίκα είναι πιο μορφωμένη θα έλεγα ότι είναι και οι δυο ζημιωμένοι όπως και το αντίθετο( αν ο άντρας είχε μεγαλύτερη μόρφωση). Μετά βέβαια δημιουργείται κ το ερώτημα "Τι θεωρούμε μόρφωση;". Μπορεί να είναι γνώσεις αποκτημένες με τη δια βίου...
  6. Ε

Τεστ αποστήθισης ποίησης

"Κοιμήσου και παρήγγειλα στην πόλη τα προικιά σου Στα Γίαννενα τα ρόυχα σου και τα χρυσαφικά σου"
  7. Ε

Διαβάζετε πολλά βιβλία συγχρόνως;

Δε το κάνω πολύ συχνά, αλλά όταν διαβάζω κάποιο πολύ μεγάλο βιβλίο που δεν μου προκαλεί πολύ αγωνία, το διακόπτω με κάποιο άλλο ελαφρύτερο.. Μια φίλη μου όμως διαβάζει πάντα τουλάχιστον δυο βιβλία.. Το θεωρώ πολύ φυσιολογικό και ωραίο γιατί εναλλάσσεται λίγο η σκέψη. Ιδιαίτερα μου αρέσει όταν...
  8. Ε

Ζωρζ Σαρή

Είχα κλάψει με αυτό το βιβλίο!
  9. Ε

Τσαρλς Μπουκόφσκι (Charles Bukowski): "Τοστ Ζαμπόν" (Ham on Rye)

Το ειχα διαβασει κάποτε, νομίζω από τότε με έπιασε η απέχθεια για τον Μπουκοφσκι. Δεν μου είχε αρέσει καθολου, ημουν και τόσο παιδί τότε.
  10. Ε

Διαβάσατε εκ των υστέρων το αγαπημένο βιβλίο του/της πρώην σας;

Δεν μου έχει τύχει αλλά υποθέτω ότι δε θα ήταν αντίθετο στο χαρακτήρα μου να το κάνω. Αν και πιστεύω ότι θα το είχα μάλλον ήδη διαβασει πριν χωρίσω :ρ
  11. Ε

Αναζήτηση: μετάφραση για το "Η Αλίκη πίσω από τον καθρέφτη"

Θα ήθελα να βρω μέσω ίντερνετ και με ελληνική μετάφραση, το βιβλίο η Αλική πίσω από τον καθρέφτη γιατί το χρειάζομαι για την παιδική λογοτεχνια που δίνω αυτήν την Τρίτη. Με ενδιαφέρει συγκεκριμένα το κεφάλαιο που αναφερεται στον Λευκό Ιππότη. Θα χαιρόμουν αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει. :))))
  12. Ε

Σελιδοδείκτης, ο καλύτερος... φίλος τού βιβλίου!

Δεν χρησιμοποιω μολύβι αλλά κάνω αυτό που λές με τα αυτιά συνήθως. Δεν με ενοχλέι και το εδεχόμενο να μη σημειώσω με κανέναν τρόπο τη σελίδα που είχα μείνει μιας και τη βρίσκω ούτως η άλλως εύκολα. Κάνω συλλογη από σελιδοδείκτες βέβαια, έχω πάρα πολλους μέσα σε ένα κουτί γιατί μου αρέσουν...
  13. Ε

Θυμάστε όσα διαβάσατε;

Φένια διαβάζοντας την ανάρτηση σου γελασα πολυ και ξέχασα και ποιο ήταν το θέμα στο νημάτιο οπότε αναγκαστηκα να το ξανακοιτάξω :μουάχαχα: Ξεχνάω όλη την ώρα. Ιδιαίτερα τα βιβλία που διάβασα μικρή που είναι και πολύ περισσότερα απο αυτά που διαβάζω τώρα... Ξεχνάω ακόμα και αυτά που έχω διαβάσει...
  14. Ε

Αναγνωστική ταχύτητα

Συνήθως διαβάζω γρήγορα, με μικρα διαλείμματα.. Αν το βιβλιο είναι ένδιαφέρον για τα γουστα μου το τελειώνω σε μια μέρα, δεν έχω βάλει όμως ποτε χρονόμετρο να δω πόσες ώρες μου παίρνει. Όταν όμως ένα βιβλίο είναι βαρετό ή απαιτεί περισσότερη σκέψη μπορεί να το πιλατεύω μια ή δυο εβδομάδες.. :)
  15. Ε

"Τις χιλιάδες δολάρια" ή "Τα χιλιάδες δολάρια";

Ας πάρουμε για παραδειγμα κάποια άλλα ουδέτερα. πχ το σπίτι, τα σπίτια. Τα χιλιάδες σπίτια και όχι τις χιλιάδες σπίτια. Γενικώς μου ακούγεται σωστότερο να πεί κανεις "τα χιλιάδες δολάρια". Νομίζω οτι θα το χρησιμοποιούσα αυτομάτως χωρις να αναρωτηθώ. Επίσης νομίζω ότι ένας επιθετικός...
  16. Ε

Μις Όθορ - Μίστερ Όθορ

Ξεφυλλίζοντας τον ψυχογιο ανακαλυψα έναν ωραιο αντρα συγγραφεα (υποκειμενικα δηλαδη!) Τον λένε Κυριάκο Μαργαριτη...
  17. Ε

Όταν μας στερούν την αναγνωστική απόλαυση

Συνήθως βαρίεμαι να διαβάσω γενεαλογικά δεντρα όταν ξεκινάω να διαβάζω το βιβλίο και μόνο αν το βιβλίο μου αρέσει πολύ όταν το τελειώσω διαβάζω ότι εχει απομείνει, προλόγους, κριτικές, ακομα και το οπισθόφυλλο αρκετες φορές το διαβάζω στο τέλος. Όντως είναι σπαστικό που αποκαλύπτουν τόσα για το...
  18. Ε

Πάουλου Κουέλιου (Πάουλο Κοέλο, Paulo Coelho)

Χμ... Τότε αξίζει να τον θαυμάζει κανείς. Πάντα δυσκολεύομουν να γράφω αυτοσχέδια και μαλιστα γρήγορα και το αποτέλεσμα να ειναι πετυχημένο, διότι κουραζόμουν :ρ
  19. Ε

Πάουλου Κουέλιου (Πάουλο Κοέλο, Paulo Coelho)

Εγώ πάλι ποτέ δεν έδωσα ιδιαίτερη βάση στο χαριτωμένο του μότο :ρ Απλά όλα τα βιβλία του αποπνέουν σε μένα ένα μυστήριο και μου αρέσει πολύ να τον διαβάζω. Φαντάζομαι ότι αν έχεις διαβάσει μόνο ένα βιβλίο κάποιου συγγραφέα δεν μπορείς να ξέρεις αν σου αρέσει γενικώς ή όχι και μάλιστα να είσαι...
  20. Ε

Τα ξενερωτικά πεζά "έξοδα του μήνα"

Για να πω την αλήθεια, ακουγοντας το τραγούδι δεν νιώθω κάτι να μη μου πηγαίνει καλά. Βέβαια διαβάζοντας τους στιχους δε μου κολλάει :))))