Έφυγε το βράδυ της Παρασκευής στα 84 του ο Ιταλός Φιλόσοφος, ακαδημαϊκός και λογοτέχνης Ουμπέρτο Έκο, γνωστός για μυθιστορήματα όπως το Όνομα του Ρόδου, Το Κοιμητήριο της Πράγας. Πολύ δίσεκτα μπήκε το δίσεκτο ΄16....
O Γιάννης Σμαραγδής ανακοίνωσε το ελληνικό καστ της νέας του ταινίας με θέμα τη ζωή του Νίκου Καζαντζάκη, η οποία θα βασίζεται στην πνευματική αυτοβιογραφία του Κρητικού συγγραφέα "Αναφορά στον Γκρέκο" και έχει τον προσωρινό τίτλο "Report on Zorba". Έχουμε και λέμε: Νίκος Καζαντζάκης: Οδυσσέας...
O Γιάννης Σμαραγδής ανακοίνωσε το ελληνικό καστ της νέας του ταινίας με θέμα τη ζωή του Νίκου Καζαντζάκη, η οποία θα βασίζεται στην πνευματική αυτοβιογραφία του Κρητικού συγγραφέα "Αναφορά στον Γκρέκο". Έχουμε και λέμε: Νίκος Καζαντζάκης: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Ελένη Καζαντζάκη: Μαρία...
Νομίζουν όλοι ότι σε ξέρουν από τα πράγματα που έχεις κάνει. Νομίζουν πως δεν είναι ανάγκη να καθίσουν και να σε ακούσουν, να σ' αφήσουν να μιλήσεις για τον εαυτό σου. Όσο και αν πασχίζεις να ζήσεις μια ζωή σωστή, αν κάνεις ένα λάθος σ' ετούτη την κοιλάδα, δεν το ξεχνούν ποτέ. Όσο και αν βάζεις...
Θα διαφωνήσω όσον αφορά την Παναγία των Παρισίων. Ίσα ίσα που Ουγκώ μέσω του βιβλίου δεν κάνει τίποτα άλλο από το να επιτίθεται στα στερεότυπα. Αυτό που ήθελε να δείξει στην προκειμένη περίπτωση είναι πως το γεγονός πως την κόρη της έγκλειστης (παρακαλώ βάλτε spoiler) την απήγαγαν τσιγγάνοι δεν...
7η Γιορτή Βιβλίου - Παζάρι 2015 στη Θεσσαλονίκη Βενιζέλου 30, πρώην Ράδιο Κορασίδη
Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης αλλά και του δεκαημέρου εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και διάφορα events θα πραγματοποιούνται παράλληλα κάθε εβδομάδα, όπως και βραδιές ανάγνωσης...
Θέλω την γνώμη σας για τους δύο τόμους των Αθλίων. Επειδή έχω διαβάσει την πετσοκομένη έκδοση του Λιβάνη, θέλω να βρω έκδοση με όλο το κείμενο. Η έκδοση των 4π είναι πλήρης να ξέρω να το παραγγείλω από την Πρωτοπορία ή όχι?
Οι δύο χαρακτήρες που αντιπάθησα είναι και οι δυο του Ουγκώ. Ο ένας είναι ο Φοίβος από την Παναγία των Παρισίων και ο άλλος ένας ξάδερφος του Μάριου απο τους Αθλίους και σε μερικά σημεία ήθελα να πλακώσω τον Αγιάννη...
Σήμερα 20/12/14 η εφημερίδα Επένδυση προσφέρει το βιβλίο του Μένη Κουμανταρέα "Η φανέλα με το 9", που έγινε ταινία από τον Παντελή Βούλγαρη με πρωταγωνιστή τον Στράτο Τζώρτζογλου. Μακάρι η εφημερίδα να προσφέρει και άλλα βιβλία του πρόσφατα δολοφονηθέντος συγγραφέα.