Search results

1. Δ

Ρενέ Γκοσινί & Αλμπέρ Ουντερζό: Αστερίξ ο Γαλάτης

Αναμένουμε με ανυπομονησία Μαρώ το νέο δημιούργημα!!! :))
  2. Δ

Συμφορές βιβλίων και λογοτεχνίας, που δεν μπορώ... να ξεπεράσω

Όπου μπλέκονται: αμορφωσιά, φανατισμός, φασισμός και λοιπά άθλια χαρακτηριστικά όπως αυτά που χουν οι τζιχαντιστές αλλά και όλοι οι άλλοι "τζιχαντιστές" πέριξ του κόσμου, έχουμε αυτά τα αποτελέσματα! Συγνώμη αλλά ως δασοφύλακας, αυτούς που φέρονται σαν ζώα, ως ζώα τους βλέπω και τους...
  3. Δ

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Λόγο φόρτου τρεξίματος των τελευταίων ημερών άφησα στην άκρη τα "βαριά βιβλία" και ξεκίνησα το "έπος αθανάτων", φαίνεται πολύ ωραίο, έχει μυθ-ιστορίες από όλο τον κόσμο, αρχαίο κυρίως, όταν το τελειώσω θα γράψω εντυπώσεις! :)
  4. Δ

κόμικς, κόμικ ή κόμιξ;

Μπορούμε απλά για να ναι όλοι ευχαριστημένοι να το πούμε "κόμικξς", όπως ο σκιτσογράφος Τάσος Μαραγκός :ρ
  5. Δ

Τα πιο όμορφα κι αγαπημένα ποιήματα

Έχει διαβάσει την επιστολή Αλλά δεν μπορεί να τον αντικαταστήσει Αυτή τον αγαπά Δεν μπορεί να την αγκαλιάσει Εκείνη αισθάνεται τόσο μόνη Αισθάνεται τόσο φοβισμένη Κοιτάζει μέσα Από τη φωτογραφία Κάτω από επιτάφιο του Πολέμησε μέχρι το τέλος Με τιμή και πίστη Όταν το καθήκον μας καλεί είναι μια...
  6. Δ

κόμικς, κόμικ ή κόμιξ;

Πιστεύω το/τα "κόμιξ" είναι και πιο όμορφο οπτικά (και πιο εύηχο από π.χ τα κόμικ) και ταιριάζει περισσότερο σε αυτό που αντιπροσωπεύει! Θα συμφωνήσω με την φίλη Ιωάννα που είπε σε ένα άλλο νήμα πως αφού έχουμε ήδη ένα γράμμα (ξ) γιατί να χρησιμοποιούμε δυο (κς);
  7. Δ

Τραγούδια που σε σημάδεψαν

http://youtu.be/xZbAY1kqq00 Απόψε οδηγώ... μια τελευταία βόλτα Το παρελθόν μου είναι κοντά σε μένα... το πιστόλι μου είναι στο πλευρό μου Θα κρατήσω το οδήγημα... ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μου Ώρα για μια τελευταία βόλτα!
  8. Δ

Ανέκδοτα

Ήταν ένας Γερμανός, ένας Ιταλός και ένας Πόντιος σε μια οικοδομή και δουλεύανε! Κάποια στιγμή σταματάνε για ένα διάλειμμα για φαγητό! Ανοίγει ο Γερμανός το ταπεράκι που του χε βάλει η γυναίκα του και λέει: - Ε ρε, πάλι λουκάνικα; Κάθε μέρα λουκάνικα! Αν μου ξαναφτιάξει η γυναίκα μου λουκάνικα θα...
  9. Δ

Με αφορμή την τελευταία ταινία κινουμένων σχεδίων που ήρθε στον κινηματογράφο με το όνομα "Αστερίξ: η κατοικία των Θεών" είπα να κάνω ένα μικρό αφιέρωμα στην πηγή της ιστορίας αυτής! Η "Κατοικία των Θεών" είναι το δέκατο έβδομο τεύχος από τη σειρά, σε σενάριο του Ρενέ Γκοσινί και εικονογράφηση...
  10. Δ

19ο παζάρι βιβλίου στην πλατεία Κοτζιά (15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΕΩΣ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015)

Θέλω να πάω και γω, χθες δεν πρόλαβα, ελπίζω να προλάβω πριν κλείσει!
  11. Δ

Δανείζεστε βιβλία από άλλους?

Δεν δανείζομαι ακόμα και αν μου προταθεί το αρνούμαι ευγενικά! Όσο για το αν δανείζω, όχι! Προτιμώ να χαρίσω κάτι αν το θέλει ο άλλος τόσο πολύ παρά να το δανείσω!
  12. Δ

Διακρίσεις εις βάρος του ανδρικού φύλου

Ναι συμφωνώ σε αυτό, όπως και να χει η βία είναι άσχημη σε όποια μορφή και να είναι!
  13. Δ

Στίβεν Πρέσσφιλντ (Steven Pressfield): "Οι Πύλες της Φωτιάς"

Τίτλος: Οι πύλες της Φωτιάς Πρωτότυπος τίτλος: Gates of Fire Συγγραφέας: Steven Pressfield Σειρά βιβλίου: Ξένη Λογοτεχνία Γλώσσα βιβλίου: Ελληνικά Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά Μετάφραση: Βασιλική Κοκκίνου Εκδόσεις: Πατάκη Σελ.: 549 Έτος έκδοσης: 2001 ISBN: 9789601600611 Ένα υπέροχο βιβλίο...
  14. Δ

Ναι σωματική εννοώ φίλε Νικόλα, πήγαινε στο παραπάνω βιντεάκι! Ξέρεις, συμφωνώ πως πιθανών στο εξωτερικό ούτε καν θα σε κοιτάξουν, ενώ εδώ ίσως βρεθεί και κάποιος φιλότιμος, μα πλέον τείνει να εξαφανιστεί αυτό, μην ξεχνάμε ο "ωχ αδελφισμός" τα τελευταία χρόνια είναι επιδημία σε όλα σχεδόν τα...
  15. Δ

Έχω γυρίσει σχεδόν όλη την Ελλάδα και ούτε μια φορά δεν έχω δει στον δρόμο γυναίκα να "κακοποιεί" άντρα πέρα από τυπικές φωνές! Το ανάποδο το χω δει πολλές φορές και μάλιστα με αμέριστη απάθεια των περαστικών ανεξαρτήτως φύλλου! Εδώ στην Ελλάντα μάθαμε να χουμε τον "κανακάρη" και την ξετσίπωτη...
  16. Δ

Πολύ καλό άρθρο φίλε Στράτη, πραγματικά ούτε που γνώριζα πως υπήρχε και "παράλληλη" έκδοση!
  17. Δ

βιβλία σχετικά με θέατρο

Έχω ένα βιβλίο για το θέατρο που μου έκαναν δώρο, δεν το χω διαβάσει όλο για να χω συνολική άποψη, αλλά μέχρι εκεί που χω διαβάσει είναι αρκετά ωραίο και με πολλές πληροφορίες τουλάχιστον για μένα που μου αρέσει το θέατρο αλλά δεν γνωρίζω πολλά! Είναι το "ιστορία ευρωπαϊκού δράματος και θεάτρου"...
  18. Δ

Greeklish ή ανορθόγραφα; Ποιό είναι προτιμότερο;

Προσωπικά προτιμώ το ανορθόγραφο! Σίγουρα το να βλέπεις π.χ ήμε δασοφίλακας και αγαπό τω δάσως και λατρέβω τον κηνι ματογράφω, είναι ολίγον σπαστικό! Όμως στο μάτι μου φαίνεται καλύτερο από το eimai dasofulakas kai agapo to dasos kai latrevo ton kinimatrografo! Όταν είναι σύντομο το κείμενο π.χ...
  19. Δ

Τα πιο όμορφα κι αγαπημένα ποιήματα

Όταν το δάσος καλεί και τα πουλιά πετούν μεσ'τα όνειρα σου το ασημένιο φεγγάρι λάμπει στον δικό μας μυστικό κόσμο! Τα αστέρια κατεβαίνουν αγκαλιάζουν την μακρινή Γη πέφτουν από τον ουρανό πέρα από τα μάτια της νύχτας! Το φως του δάσους χάνεται μεσ'τα ασημένια χέρια μου κοίταξε μεσ'τα όνειρα μου...