Search results

1. Θ

Καλημέρα σας!

kαλησπέρα και από εμένα.
  2. Θ

Τζο Νέσμπο (Jo Nesbo) : "Νέμεσις" (Sorgenfri)

Δε διαφωνώ με ό,τι λέτε παραπάνω, αλλά αυτή τη στιγμή και από αυτά που έχω διαβάσει, νομίζω πως στη.... σκανδιναβική σχολή του αστυνομικού ξεχωρίζει ο Άρνε Νταλ. Διαβάστε το "Misterioso" και θα με θυμηθείτε. Πολύ ανώτερος από τον Νέσμπο....
  3. Θ

Ξένες συλλογές διηγημάτων μετά το 1950

Νομίζω πως η συλλογή "Αρχάριοι" του Ρέϊμοντ Κάρβερ είναι ό,τι καλύτερο διάβασα σε ξένο διήγημα τα τελευταία χρόνια.
  4. Θ

Μαρία Ιορδανίδου: "Λωξάντρα"

Η τηλεοπτική "Λωξάντρα" ίσως είναι η καλύτερη ελληνική σειρά που βασίστηκε σε βιβλίο χωρίς κενά και και χωρίς να ξεφεύγει από τη ροή του βιβλίου....
  5. Θ

Νεοελληνικά διηγήματα μετά το 1950

Πρόσφατα διάβασα τους "Χάρτες" του Θόδωρου Γρηγοριάδη. Δεν μπορεί να τα πει κάποιος διηγήματα, μόλις 3 σελίδες περίπου το καθένα, ακολουθούν τη μικρή φόρμα που θα είχε, για παράδειγμα, μια επιφυλλίδα ή ένα σύντομο χρονογράφημα. Δεν παύουν όμως να είναι πάρα πολύ ενδιαφέροντα. Συμφώνω...
  6. Θ

Μ. Καραγάτσης: "Ο Συνταγματάρχης Λιάπκιν"

Όποτε με εκνευρίζει ένας χαρακτήρας από ένα βιβλίο, τότε σημαίνει ότι έχει πετύχει το στόχο του: να μην παραμένω απλός αναγνώστης, αλλά να "συμμετέχω ενεργά" στην πλοκή σαν ένας από τους ήρωες, έστω από την πλευρά του αόρατου παρατηρητή.
  7. Θ

Αργύρης Παυλιώτης : " Το επικηρυγμένο πρόβλημα"

Δε μου άρεσε πολύ αν και έχω πάρει και το "Παράξενοι Ελκυστές" του ίδιου, καμία σχέση με τις ιστορίες του Μάρκαρη, του Φιλίππου ή του Μαρτινίδη...
  8. Θ

Πέτρος Μάρκαρης : ''Νυχτερινό δελτίο"

Ο Μάρκαρης διανύει μεγάλη συγγραφική ωριμότητα... Καμιλερικό χιούμορ, αξεπέραστη πλοκή με συνεχείς ανατροπές και κυρίως ιστορίες που σχολιάζουν καυστικά τη σύγχρονη ελληνική επικαιρότητα.
  9. Θ

Τα αγαπημένα μας βιβλιοπωλεία

Εδώ στην Κατερίνη παιδιά, το καλύτερο είναι το βιβλιοπωλείο "ΝΕΣΤΩΡ".... Πολύ όμορφος χώρος με απαλή μουσική, παρουσιάσεις και εκδηλώσεις...
  10. Θ

Τι λέτε για τον Ιαν Ράνκιν ?

Έχω διαβάσει γι' αυτά άριστες κριτικές και τα έχω στα υπόψη μου. Οι "βατσιμάνηδες" είναι το επόμενο που θα ξεκινήσω, με... περιμένει στη βιβλιοθήκη μου. Δεν ξέρω αν το γνωρίζεις υπάρχει και σε ταινία με τίτλο "Les marins perdus"....
  11. Θ

Τί σημαίνουν τα "γενόσημα" φάρμακα;

Τα "πήρε στο κρανίο" (:)))):))))) ο νέος υπουργός παιδείας για τα γενόσημα φάρμακα... http://www.babiniotis.gr/wmt/webpages/index.php?lid=1&pid=20&apprec=50
  12. Θ

Του Λάρσον τα έχω διαβάσει όλα, συμπεριλαμβανομένου του "Ρωγμές στο χρόνο", και με ενθουσίασε. Αλλά δεν ξεχνώ ότι ο Σουηδός είναι δημοσιογράφος και τα βιβλία του έχουν μια κοινωνικοοικονομική διάσταση. Ο Ράνκιν, από την άλλη, βασίζεται στη συγκεκριμένη συνταγή δολοφόνος-μπάτσος-εξιχνίαση που...
  13. Θ

Έχω διαβάσει τα πάντα από Ράνκιν. Η... σάγκα του Ρέμπους έχει τελειώσεις και πλεόν με τη "Σκοτεινή Πλευρά" συστηνομάστε στον Μάλκολμ Φοξ. Νομίζω ότι ο Ράνκιν είναι το αντιπροσωπευτικότερο δείγμα της ευρωπαϊκής αστυνομικής λογοτεχνίας, τουλάχιστον απ' ότι έχω διαβάσει εγώ.
  14. Θ

Στιγκ Λάρσον (Stieg Larsson): Τριλογία "Millennium"

Νομίζω ότι και τα τρία είναι εξαιρετικά δείγματα της ολοένα περισσότερο δημοφιλούς σουηδικής αστυνομικής λογοτεχνίας. Τα συγκεκριμένα, όμως, πέρα από την αστυνομική τους πλοκή είναι μια σαφή κριτική του Λάρσον στο σουηδικό κοινωνικό κράτος. Εξαίρετες επίσης οι σουηδικές ομώνυμες ταινίες.