Search results

1. Δ

Με πέντε γράμματα

Οι Ρομαντικοί Απειλούνται Με Αφανισμό
  2. Δ

Με πέντε γράμματα

Ανόητες γνώμες αφορούν περιπτώσεις ηλιθίων.
  3. Δ

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Δεν ξέρω πόση συγκέντρωση θέλουν τα βιβλία διαβάζετε, αλλά εγώ προτιμώ πια εκείνα που με χαλαρώνουν, χωρίς να ταλαιπωρούν την κριτική μου σκέψη. Έλληνες ευθυμογράφοι, ο Ιούλιος Βερν, ακόμα και παραμύθια, καλύπτουν αρκετά τις προτιμήσεις μου. Σήμερα διάβασα ολόκληρο το "Ματίας Σαντόρφ" με διακοπή...
  4. Δ

Μέχρι που έχεις φτάσει για να αποκτήσεις ένα βιβλίο ;

Όπως ίσως ξέρουν μερικοί φίλοι στη Λέσχη, αναζητούσα εδώ και πολύ καιρό κάποια παιδικά βιβλία ("Τα ζώα στη δουλειά" και "Η Αλεπού δασκάλα", εκδόσεις Αστέρος, 1965) με τα οποία είχα ιδιαίτερους συναισθηματικούς δεσμούς. Τελικά τα εντόπισα σε μια δημοπρασία παλαιών βιβλίων μεσω του διαδικτύου. Η...
  5. Δ

Με πέντε γράμματα

'Αγνωστη Γραφή Αποκρυπτογραφήθηκε Προ Ημερών
  6. Δ

Παρακολουθώντας την ανασκαφή στον τύμβο της Αμφίπολης

Παρακολουθώ κι εγώ με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις. Κρατώ τις ουσιαστικές πληροφορίες και διασκεδάζω με την "παραρχαιολογία". Αρκετές φωτογραφίες τις ανεβάζω εδώ.
  7. Δ

Με πέντε γράμματα

Γέννησε η ζωηρή φοράδα αλογάκι
  8. Δ

Να φτιάξουμε έναν κατάλογο με τα 10 πιο παράξενα βιβλία;

Μπορεί να μην είναι κάτι ιδιαίτερα σπάνιο, πιστεύω ωστόσο ότι είναι παράξενο ένα βιβλίο να έχει μεταλλικές σελίδες... Ένα από τα 70 βιβλία που βρέθηκαν σε μια σπηλιά της Ιορδανίας, με θρησκευτικό περιεχόμενο.
  9. Δ

Θανάσης Παπαζαχαρίας: "Τα Επτά Μετάλλια"

Άντε Μανταλένα, περιμένω κριτικές... Όπως είπα και στο Πνεύμα που το αναζήτησε, αυτό το βιβλίο γράφτηκε περισσότερο για να γεμίσει ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο μου. Κάθε άλλο παρά συγγραφικές απαιτήσεις έχει, γι'αυτό τις όποιες (αντικειμενικές) κριτικές θα τις ακούω περισσότερο από περιέργεια...
  10. Δ

Ευχαριστώ πολύ παιδιά! Ανυπομονώ να ακούσω τις εντυπώσεις σας! :)
  11. Δ

Σ' ευχαριστώ πολύ Πολυξένη (έστω και πολύ καθυστερημένα) για τα καλά σου λόγια! :σαςευχαριστώ: Ύστερα από αρκετά μεγάλη απουσία ενεργού συμμετοχής στα νήματα της Λέσχης, επανέρχομαι με αφορμή τη ζωντανή συνάντηση που είχαμε χθες στη Θεσσαλονίκη για την κοπή της βασιλόπιτας. Θα μου πάρει αρκετό...
  12. Δ

Σιγαλίας και Μυξορούφουλας (Ιδιόλεκτος)

Όταν αλλάζαμε τα πάμπερς στα μικρά μου, πάνω στο κρεβάτι απλώναμε μια ειδική αδιάβροχη πετσέτα για να μη λερωθεί το στρώμα. Επειδή γινόταν μια μικρή "μάχη" μέχρι να περαστεί η πάνα, ονομάσαμε εκείνη την πετσέτα "αρένα" :)
  13. Δ

Η ιστορία ενός βιβλίου μου

Στο παρελθόν είχα αναφερθεί σε άλλο νήμα για το πρώτο μου μικρό βιβλιαράκι-ανάγνωσμα "Τα ζώα στη δουλειά". Το αναζητούσα επί πολλά χρόνια. Όταν το βρήκα σε μια δημοπρασία, δεμένο με τέσσερα παρόμοια της ίδιας σειράς (που τα είχα κι εκείνα κάποτε) θυσίασα ένα ποσό και τελικά τα έχω στη βιβλιοθήκη...
  14. Δ

Όχι... Δεν θυμάμαι τον εαυτό μου να κοιτάζει βιτρίνες για κάποια συγκεκριμένα βιβλία, καθώς δεν μπορούσα να φανταστώ το περιεχόμενό τους (ιδίως την εικονογράφησή τους η οποία με είλκυε). Εκείνη την εποχή το ενδιαφέρον μου εστιαζόταν κυρίως στα κόμικς και τα "Κλασσικά Εικονογραφημένα". Η αγορά...
  15. Δ

Οι συνειρμοί που κάνω τις γιορτές είναι πολλοί και διάφοροι. Ακούγοντας τα κάλαντα θυμήθηκα το πρώτο βιβλίο που αγόρασα λέγοντας τα δικά μου, μερικές δεκετίες πριν. Τότε πλήρωσα 40 δραχμές (από τις 50 που είχα μαζέψει...)
  16. Δ

Το πρώτο κόμιξ που διαβάσαμε

Το πρώτο ήταν από τα Μικρά Κλασσικά Εικονογραφημένα, "Ο Μίδας και το χρυσάφι" [Νο 531, 5 δρχ.] (1966-7). Έψαξα για μερικές πληροφορίες στο διαδίκτυο και βλέποντας αυτή τη σελίδα ξύπνησαν μέσα μου πολλές αναμνήσεις... Τα "Μίκυ Μάους" τα αγόραζα συστηματικά από το τεύχος 143 [3 δρχ.]. (Το...
  17. Δ

αβγό ή αυγό ; ==> καί τα δύο

Έχοντας συνηθίσει στον τύπο "αυγό", ομολογώ ότι ξενίστηκα πρωτοβλέποντας την εκδοχή "αβγό". Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια, συνέχισα να γράφω "αυγό", μέχρι που ξαναταράχτηκαν τα νερά, από γλωσσολόγους και φιλολόγους, και έγιναν περισσότερο γνωστές οι αντεγκλήσεις τους μέσω του διαδικτύου...
  18. Δ

εκσπερμάτωση ή εκσπερμάτιση;

Περισσότερο διαισθητικά, πιστεύω ότι το "εκσπερματώνω" είναι πιο κοντά στην ικανότητα που έχει κάποιος για "εκσπερμάτωση", ενώ το "εκσπερματίζω" σχετίζεται περισσότερο με μια πιο δυναμική σχέση, δηλώνοντας μια "εκσπερμάτιση" που συμβαίνει εκείνη τη στιγμή.
  19. Δ

Θα το αγόραζες αν το είχες διαβασμένο;

Είχα βρεί την "Πάπισσα Ιωάννα" σε συλλεκτική έκδοση, την πήγα σε βιβλιοδετείο και ολοκλήρωσα τη μορφή του βιβλίου. Με την πρώτη ευκαιρία θα σας την παρουσιάσω και οπτικά. Τώρα βρίσκομαι υπ' ατμόν και κρύβεται στα συσκευασμένα βιβλία μου. (Για τον ίδιο λόγο βλέπετε και την περιορισμένη...
  20. Δ

Δημοσκόπηση για το προφίλ των μελών

Απάντησα κι εγώ! Κάποιες από τις ερωτήσεις που ήθελαν ανάπτυξη μπορούμε να τις κάνουμε και νήματα. Για παράδειγμα, το τι ενδεχομένως δεν μας αρέσει στη Λέσχη μπορούμε να το συζητούμε και να καταθέτουμε προτάσεις βελτίωσης.