Search results

1. Μ

Έφυγε ο Ουμπέρτο Έκο

Εγώ πάλι, ο μόνος Ευγένιος για τον οποίο θα καρδιοχτυπούσα σε ανάλογη περίσταση, είναι αυτός. Γεννηθείς το ¨46...
  2. Μ

Με πέντε γράμματα

Εχεις δίκιο, Πωλίνα! Η Μεταλλαγμένη με τις ραινόμενες σέξι χορεύτριες παίρνει τη σκυτάλη! (Τι τραβάτε κι εσείς οι χορεύτριες! :)))) ) Συγχαρητήρια, Μεταλλαγμένη! :))
  3. Μ

Λόξυγγας, λόξιγκας ή λόξυγκας;;;

Φυσικά και δεν είχα στο νου μου το τραπέζι, Φάρε! Σκέψου, όμως, ότι αν ένα παιδί ξέρει ότι η λέξη ωραίος προέρχεται από την ώρα και σημαίνει αυτός που είναι στην ώρα του (ούτε πιο νωρίς, άρα πρώιμος, ούτε πιο αργά, άρα όψιμος), αντιλαμβάνεται καλύτερα την ωραιότητα ως έννοια. π.χ. αν δει ένα...
  4. Μ

Η λυγξ (της λυγγός) είναι ο λυγμός, «σπασμωδικόν τι πάθος του λάρυγγος», αντιγράφω από το έγκριτο Λίντελ-Σκοτ. Άρα ο Μπαμπι ορθώς το λέει, ακολουθώντας την ετυμολογία. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία έτσι το γράφουμε (ορίστε μας, σε τι αποκαλύψεις με οδηγείς, Νικόλα! :κατάρα!::ρ) Βέβαια στις μέρες μας...
  5. Μ

Με πέντε γράμματα

Ω Ατέρμων, ευχαριστώ για την τιμή! :)) Άντε να βρω 5 γράμματα τώρα... Θαρρώ κάτι σκέφτηκα, χωρίς να πάω πολύ μακριά: Λ Ε Σ Χ Η Έλα, που κάτι σας θυμίζει... Απλή σύμπτωση! :))))
  6. Μ

Νικόλα, αντιγράφω από το Λεξικό της κοινής νεοελληνικής του Τριανταφυλλίδη. λόξιγκας ο [loksiŋgas] Ο5 : ακούσιος σπασμός των μυών του λάρυγγα, που συνοδεύεται από χαρακτηριστικό ήχο: Όταν σε πιάνει ~, πίνε νερό. [μσν. *λόξιγκας (πρβ. μσν. λύξιγγας `ρόγχος΄) < *κλόξιγκας (ανομ. αποβ. του [k] ...
  7. Μ

Με πέντε γράμματα

Παίζει όντως Ρεάλ - Τρίκαλα;;; ΟMG!!! :ααργκ::φρύδια::ε;:
  8. Μ

Με πέντε γράμματα

Υποσχέθηκα να παίξω σε αυτό το γύρο, ακόμη κι αν είναι με έναν υποτιθέμενο στίχο Φριχτή ρανίδα ομορφιάς, νεανική ώχρα...
  9. Μ

Με πέντε γράμματα

Φαίνεται είναι απασχολημένος, Διατσέντα! Κάπου θα ...φυσάει! :))
  10. Μ

Το λεξιλόγιο της Κρίσης

Mπράβο, Αντέρωτα! Πολύ καλή δουλειά! Ειδικά οι αμιγώς οικονομικοί όροι μου ακούγονταν κινέζικα! :)))) Τώρα πήρα μια ιδέα τι εστί!
  11. Μ

Με πέντε γράμματα

Άντε, Ζέφυρε, μ' ένα φιλί την τούμπαρες τη Διατσέντα! :))) Τα συγχαρητήριά μου!!! Αναμένουμε λοιπόν τα επόμενα γράμματα... Λέω να παίξω σε αυτό το γύρο!
  12. Μ

Grexit - Και επίσημα στο λεξικό της Οξφόρδης!

θα το έκαναν να φανεί σαν... ατύχημα ;) Θα μπορούσαν να βάλουν διακριτικά μια "τρικλοποδιά" και μετά να σφυράνε αδιάφορα "ω! μα τι συνέβη; πώς έγινε αυτό;" :ρ
  13. Μ

Δικές μας βιβλιοφωτογραφίες

Ας ενισχύσουμε, λοιπόν, αντισταθμιστικά την Ιταλία προτιμώντας... μια Φεράρι! :)))) Και δη κόκκινη, Άση! ;)
  14. Μ

Δικές μας βιβλιοφωτογραφίες

Bάγγυ, να θυμάσαι: Στις ερωτήσεις που αναφέρονται στο ποιος προηγείται, η απάντηση "θα συνεννοηθούν μεταξύ τους" είναι παγίδα! :))) Αν και στην πραγματικότητα συμβαίνει κάποιες φορές... Αση, το συνοδευτικό βιβλίο θα έπρεπε να είναι "Ο τελευταίος πειρασμός" :ρ
  15. Μ

Γεια σας... Διαβαζω Αυγουστο Κορτω...

Δεν έτυχε να διαβάσω κάτι του Κορτώ. Όμως έχω διαβάσει την Εξαφάνιση της Ντόροθυ Σνοτ, το Έγκλημα στο τούνδρα εξπρές και τον Στοιχειωμένο πύργο της Ούρσουλα ντε φλαφ του Πέτρου Χατζόπουλου, τα οποία ήταν όλα καλογραμμένα κι ενδιαφέροντα! Ως γνωστόν ο Π. Χατζόπουλος υπογράφει έτσι τα παιδικά...
  16. Μ

Με πέντε γράμματα

Ποιος όμως λαχταρά ουτιδανές σκέψεις;
  17. Μ

Σελιδοδείκτης, ο καλύτερος... φίλος τού βιβλίου!

Τελευταία κι εγώ χρησιμοποιώ μαγνητικούς. Είναι πολύ βολικοί! Είχα αγοράσει πέρσι από ένα μαγαζί με τουριστικά είδη, ένα σετ των 3 σαν αυτό στο σχήμα κ μέγεθος, που γράφουν i love books, i like reading και τέτοια... Χάρτινους μάζευα παλιότερα. Πλέον έχω τόσους που καταντά συλλογή! :))))
  18. Μ

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Ξεκίνησα σε χαλαρούς ρυθμούς το Πώς γίνεται μια διπλωματική εργασία του Ουμπέρτο Έκο και παράλληλα τσιμπολογάω οτιδήποτε σε Αρκά πέφτει ή ξαναπέφτει στο οπτικό μου πεδίο. Ο συνδυασμός ...γκουρμέ! :)))
  19. Μ

Με πέντε γράμματα

Ε, μα ... τόση ποίηση σε 5 γράμματα... Άξιος, άξιος!!! :)) Σε αυτό το γύρο θα παίξω κι εγώ! Αναμένουμε...
  20. Μ

Η μικρή Λιλίκα

Ωωωω...αναμνήσεις! Το σκυλάκι της Λιλίκας τον Παταπούφ τον θυμάστε; :))))