Search results

1. Ρ

Βιβλία που μας μελαγχόλησαν

Θα πω κάτι άσχετο (γεια σου Χρηστάρα!): αυτό το διπλό "ζζ" στο Ιζζό, πολύ με ξενίζει. Μου φέρνει κουνούπι στο μυαλό. :ουχ:
  2. Ρ

Τι θα διαβάσετε μέσα στο νέο έτος;

Επειδή φέτος το διάβασμα πήγε περίπατο, θα προσπαθήσω του χρόνου να τελειώσω την φετινή λίστα (για να μην πω και την περσινή, που έχω κάτι χρωστούμενα)... :ρ
  3. Ρ

Παρακολουθώντας την ανασκαφή στον τύμβο της Αμφίπολης

Ίσως έφερε τραύματα από μάχες στον σκελετό του. Απλός στρατιώτης αποκλείεται να ήταν θαμμένος σε τέτοιο τάφο, άρα συμπεραίνουν ότι θα είχε κάποιο σπουδαίο αξίωμα. :)
  4. Ρ

Πού ταξιδεύεις αυτές τις μέρες στα βιβλία σου;

Εγώ βρίσκομαι Αγγλία μαζί με μια παρέα φίλων που την έχουν δει λίγο περίεργα. :ανέκφραστος:
  5. Ρ

Εκπαίδευση, μόρφωση, παιδεία, πνευματική καλλιέργεια. Ποια η σημασία τους; Είναι αλληλένδετες;

Παιδεία= εκπαίδευση, μόρφωση και προέρχεται από το αρχαίο ρήμα παιδεύω= εκπαιδεύω, ανατρέφω, διδάσκω, σωφρονίζω. Το χρησιμοποιούμε όμως και με τον τρόπο που ανέφερε ο Ναπολέοντας.
  6. Ρ

Μαραθώνιος βιβλίου

(Μήπως μιλάμε για pageturners; ) :χμ:
  7. Ρ

Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε (Johahn Wolfgang von Goethe) : "Φάουστ" (Faust)

Εγώ το έχω από τις εκδόσεις "Ελευθερουδάκης" σε μετάφραση Κωνσταντίνου Χατζόπουλου, με 222 σελίδες. Δεν ξέρω όμως αν είναι πετσοκομμένο το έργο ή όχι. :ανέκφραστος: Πάντως, καλό μου φάνηκε από άποψη μετάφρασης.
  8. Ρ

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Ο "Θαυμαστός καινούριος κόσμος". :)
  9. Ρ

Μπου αυτό το βιβλίο είναι το μόνο ίσως που έκανε το στομάχι μου να σφιχτεί. :ανέκφραστος:
  10. Ρ

Καλλιστεία βιβλίων!

Ίζι το βιβλίο είναι υπέροχο!!! :αργκ: Πολύ ζηλεύω! :))) Στρατή, το όμορφο είναι πάντα υποκειμενικό. Απλά βάλε τα εξώφυλλα που σου κάνουν κλικ. :ναι:
  11. Ρ

Καλλιστεία βιβλίων!

Στράτη, είσαι σ' όλα μέσα. ;)
  12. Ρ

Καλλιστεία βιβλίων!

Σίγουρα έχετε βιβλία που αγαπάτε να διαβάζετε λόγω του περιεχομένου τους, μα σίγουρα έχετε στην κατοχή σας και βιβλία που θα σας έφτανε και μόνο... να κοιτάζετε! :))) Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν μερικά έξοχα παραδείγματα διακόσμησης εξώφυλλων που είναι πραγματικά έργα τέχνης! Άλλα είναι...
  13. Ρ

Αναζήτηση: Αστυνομικό θρίλερ

Απλά ε-ξαι-ρε-τι-κή είναι η τριλογία Millennium του Stieg Larsson.
  14. Ρ

Με πέντε γράμματα

Αγάπη δίχως σεξ, άνυδρος πλανήτης... :ρ
  15. Ρ

Φρίκυ κάνεις προσωπική επίθεση, ενώ η Μαργαρίτα δεν σου μίλησε στο ίδιο ύφος ή τόνο.
  16. Ρ

Και γω Καστάλια το εχω στα αμέσως επόμενα. :ναι: Να μου πεις αν σου άρεσε.
  17. Ρ

"Να βρεθείς σε ναυάγιο, να κολυμπήσεις με τις τελευταίες σου δυνάμεις μέχρι την κοντινότερη ακτή κι εκεί να βρεις μόνο ένα βιβλίο της Δημουλίδου" Tragic!!! χαχαχαχαχαχα... πέθανα! :χαχαχα: Χανκ, άπαιχτο! :χαχαχα:
  18. Ρ

Κλήρωση βιβλίων 9-10-2014

Μπράβο σου βρε Άγγελε για την χειρονομία. :)