Search results

1. Α

Δήλωση της Ρεπούση για "νεκρές γλώσσες"

Αυτό!:προσκυνώ: Με μόνη επιφύλαξη ότι τις περισσότερες φορές η πολιτική ακολουθεί την επιστήμη, και όχι αντίστροφα (βλ. γλωσσικά θέματα στις αρχές του 20ου αιώνα, αλλά και υποβοήθηση ανθρώπινης αναπαραγωγής, νομοθεσία πνευματικών δικαιωμάτων κ.α.). Δυστυχώς, κανείς δεν επωμίζεται το πολιτικό...
  2. Α

Αναζήτηση: Η Δίκη του Σωκράτη (Κωνσταντίνου Μπέη)

Ο Μπέης δραστηριοποιείται πλέον μέσω του Κέντρου Δικανικών Μελετών, στο Λυκαβηττό. Πιθανόν να μπορούν να σε εξυπηρετήσουν εκεί, αν έχουν ακόμα αντίτυπα, ή να στο δανείσουν. Έχω καιρό να επικοινωνήσω μαζί τους, αλλά θυμάμαι ότι ήταν εξυπηρετικοί οι άνθρωποι εκεί.
  3. Α

Προσφέρομαι για πειραματόζωο :p Σίγουρα κάπου εκεί. Εγώ πήγα γύρω στο 1994 Γυμνάσιο και κάναμε αρχαία...
  4. Α

Η κτηνοβασία κι ο νόμος

Κακή εκπαίδευση...των ιδιοκτητών!
  5. Α

Πάντως, νομίζω ότι η Ρεπούση, υπό την ιδιότητά της ως πολιτικός, θα έπρεπε να έχει προβλέψει ότι η δήλωσή της περί "νεκρών γλωσσών" θα ξεκινούσε μία συζήτηση περί αξίας και ανωτερότητας της γλώσσας μας και θα αφαιρούσε την προσοχή από το ουσιώδες αυτή τη στιγμή, που είναι το σχολικό πρόγραμμα...
  6. Α

Η κτηνοβασία κι ο νόμος

Ακριβώς! Και στους ανθρώπους το κάνουν κάποιες φορές αυτό, ακόμα και στους ιδιοκτήτες τους. Είναι θέμα επιβολής στην αγέλη. Μάλλον, η σκυλίτσα στην περίπτωση που είδε ο Φάρος ήταν πάρα πολύ αδύναμη για να διορθώσει τα αρσενικά.
  7. Α

Όσο πιο πολλά, τόσο πιο καλά :p
  8. Α

Η κτηνοβασία κι ο νόμος

Να προσθέσω σε αυτό ότι, τουλάχιστον απ' ό,τι ξέρω, στα σκυλιά ειδικά δεν υφίσταται η έννοια του "βιασμού". Δηλαδή, αν δεν το επιτρέψει το θηλυκό, το αρσενικό, ακόμη και αν τη θέλει κολασμένα:σάλια:, θα μαζευτεί. Τα ζώα, λοιπόν, σέβονται το ένα την επιθυμία του άλλου σε αυτό το ζήτημα, ακόμα και...
  9. Α

Αμφιβάλλω πολύ αν τα μάθαμε κι εμείς που τα κάναμε δύο χρονιές. Εγώ που δεν τα συνέχισα, γιατί μπήκα Νομική, πλέον τα έχω ξεχάσει τελείως. Μόνο κάτι λατινικούρες στο ακροατήριο πετάω :)))) Παρόλα αυτά, δεν μου φαίνεται παράλογο να εντάσσονται στην ύλη της κλασσικής - θεωρητικής κατεύθυνσης στις...
  10. Α

Οι πιο πλούσιοι συγγραφείς

Πάντως, έχω την εντύπωση ότι το FORBES δεν κατατάσσει βάσει των εισοδημάτων του τελευταίου έτους, αλλά βάσει της συνολικής περιουσίας, όπως αυτή υπολογίζεται τη στιγμή της κατάταξης. Επομένως, δικαιολογείται να μην είναι στη λίστα του συγγραφείς προσφάτων ευπώλητων. Εγώ αναρωτιόμουν γιατί δεν...
  11. Α

Και το δώρο ήταν βιβλίο!

Κι εγώ χαίρομαι πάντα, όταν το πακέτο κρύβει βιβλίο :γιούπι:. Το τελευταίο δώρο που μου έκαναν και ήταν μία πολύ ευχάριστη έκπληξη ήταν το Αν μια νύχτα του χειμώνα ένας ταξιδιώτης του Ίταλο Καλβίνο. Η φίλη που μου το πρόσφερε δεν ήξερε τι μπορεί να ήθελα και έγινε μέλος στη Λέσχη για να...
  12. Α

Αγαπημένες γαλλικές ταινίες

H ωραία της ημέρας του Λουί Μπουνιουέλ. Ούτε ο Μπουνιουέλ είναι Γάλλος και έχει κάνει και μη γαλλόφωνο κινηματογράφο (ισπανικά), αλλά νομίζω ότι η Ωραία της Ημέρας κατατάσσεται στο γαλλικό σινεμά. Απίθανη η Κατρίν Ντενέβ.
  13. Α

Προτάσεις για ηλεκτρονικό αναγνώστη (e-reader);

Αχ, τα λυπάμαι, όμως, τα 120€, όταν ξέρω ότι ήδη διατίθεται βελτιωμένο μοντέλο...
  14. Α

Ο Πληθυντικός αριθμός και οι κοινωνικές τάξεις

Κι εγώ, ακριβώς έτσι. Ειδικά σε ανθρώπους που με εξυπηρετούν σε υπηρεσίες, πωλητές, σερβιτόρους κ.λπ. Και δεν νομίζω ότι ο πληθυντικός προκαλεί ψυχρότητα από μόνος του, όπως είπαν παραπάνω κάποιοι φίλοι, παρά μόνο αν συνοδεύεται από ύφος "αφ' υψηλού". Προτιμώ χίλιες φορές έναν χαμογελαστό...
  15. Α

Δία, αυτό έβλεπα τώρα. Και το βρίσκω πολύ σημαντικό, γιατί γενικά με κουράζει η οθόνη και αυτός ήταν ο βασικός λόγος που απέρριπτα τις συσκευές μέχρι τώρα. Αλλά, απ' ο,τι καταλαβαίνω, whitepaper παίζει μόνο στην Αμερική προς το παρόν...
  16. Α

Μετά το εξωφρενικό ποσό που ξόδεψα - χωρίς να το καταλάβω, γιατί τα αγόραζα σποραδικά - για τα βιβλία του καλοκαιριού, σκέφτομαι σοβαρά να πάρω κάποιον ηλεκτρονικό αναγνώστη (τον λέμε έτσι στα ελληνικά τον ereader; ). Εννοείται ότι ούτε θέλω ούτε μπορώ:τρέλα: να παρατήσω το χαρτί, αλλά έχω...
  17. Α

Ποίηση ή πεζογραφία;;

Κι εγώ:ναι: Και λίγο Καβάφη...
  18. Α

Ποίηση ή πεζογραφία;;

Πεζογραφία. Για κάποιο λόγο το μυαλό μου αρνείται πεισματικά να παρασυρθεί απ' την ποίηση! Λίγα πράγματα μου αρέσουν και, σίγουρα, δεν μπορώ να διαβάζω με τις ώρες.
  19. Α

Greeklish ή ανορθόγραφα; Ποιό είναι προτιμότερο;

Μπορεί κάποιος να πει ότι εάν γενικευτεί η χρήση των γκρίκλις, πιθανόν μακροπρόθεσμα να απαξιωθεί ή να χαθεί η ελληνική γραφή και, αργότερα, και η γλώσσα. Πιθανόν να έχει ειπωθεί παραπάνω αυτό το επιχείρημα. Δεν έχω διαβάσει όλο το νήμα. Ίσως να μην είναι απίθανο αυτό το σενάριο σε βάθος χρόνου...