Search results

1. Α

Ερωτηματολόγιο πτυχιακής με θέμα Λογοτεχνία και στρες

Καλή επιτυχία! Πολύ ενδιαφέρον το θέμα της πτυχιακής σου.
  2. Α

Προτάσεις για ταινίες

Σας προτείνω να δείτε την ταινία "Νοτιάς". Από τον δημιουργό της Πολίτικης Κουζίνας, με πολλά κοινά στοιχεία όπως χρώματα, ατμοσφαιρική αναβίωση της εποχής της μεταπολίτευσης σε επίπεδο ενδυμασίας, στυλ ανθρώπων, γειτονιές και πλατείες της Αθήνας, κλπ. Κι εδώ ο μικρός πρωταγωνιστής είναι πολύ...
  3. Α

Η προέλευση του Αϊ Βασίλη-Σάντα Κλάους, ο βοηθός του και η σκανδαλιστική ερωτική ζωή του

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησα πριν λίγο ντοκιμαντέρ που αναφέρεται στην προέλευση του και πως εξελίχθηκε στο πέρασμα των χρόνων για να καταλήξει στον σημερινό Santa. Αναφέρονται αυτά που γράφει ο Μπου και μέχρι και σήμερα τον γιορτάζουν στην νοτιοδυτική Τουρκία, με έντονη εμπορική...
  4. Α

Βρες την παροιμία, τον ιδιωματισμό

Μήπως εννοείς "κάνω κατάθεση"; :))))
  5. Α

10o Bazaar Βιβλίου 2016 - Βήμα FM Γκάζι 23 - 26 Ιουνίου 2016

Στο ΒΗΜΑ Shop: http://www.tovima.gr/vimashop/shop-011.html Υπάρχουν κι άλλα που δεν περιλαμβάνονται εδώ
  6. Α

Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Βρέθηκα σε ένα φιλανθρωπικό μπαζάρ και ξετρύπωσα το εξαντλημένο "Δέκα Μικροί Νέγροι" της Αγκάθα.
  7. Α

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Συνεχίζω να διαβάζω εδώ και πολύ καιρό το "Στη σκιά του πολέμου" και δεν τραβάει καθόλου. Εξέλιξη αργή, γραφή αδιάφορη και είναι κάποια αποσπάσματα απαράδεκτα και άτοπα ως προς το ύφος τους. Δεν το παράτησα αν και μεγάλο σε μέγεθος, ελπίζοντας ότι κάτι θα αλλάξει στην πορεία. Πρέπει να συνεχίσω...
  8. Α

Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Προμηθεύτηκα μια από τις προτάσεις του ταιριού μου, Το Τούνελ του Σάμπατο. Κι επιτέλους πήρα και το "Έθιμα Ταφής" που το έχω καιρό στο μάτι και όλο το αναβάλλω.
  9. Α

Μύθοι και ανακρίβειες των blogg σχετικά με τα τρόφιμα...(Μέρος 1ο)

Τα είχα ακούσει & πιστέψει και τα τρία. Αναμένουμε κι άλλα :ναι:
  10. Α

Διάβασε ένα ακόμα αγαπημένο μου βιβλίο (Κλήρωση 2016)

Δημήτρη Ζ, έγινε θέμα για να μη μείνουν κάποιοι χωρίς ταίρι & συνεχίσουν μόνοι τους & πως θα μπορούσε να αποφεύγεται κάτι τέτοιο. Χάρηκα που διάλεξες τον Νάνο, έναν από τους πιο αγαπημένους μισητούς χαρακτήρες που θα θυμάσαι για καιρό. Καλή ανάγνωση!
  11. Α

Μ' αρέσει… Δεν μ' αρέσει…

Αυτό το "τσ" μπορεί να με κάνει έξαλλη
  12. Α

Ένα νέο ξεκίνημα!

Καλώς ήρθες!
  13. Α

Κακή στραβή ενημέρωση στο Ίντερνετ και άλλα ευτράπελα

Έχει κατακλυστεί το διαδίκτυο από τίτλους του τύπου: Θα σοκαριστείτε μόλις το δείτε, Θα σας συγκλονίσει, Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας, Θα ανατριχιάσετε, κλπ. Όλα για ένα κλικ! Κι αφού κλικάρεις, σοκάρεσαι, συγκλονίζεσαι, ανατριχιάζεις που την πάτησες για άλλη μια φορά και περίμενες να...
  14. Α

Αναζητείται το ταίρι μου.... Αν δεν εμφανιστεί μέσα στη επόμενη εβδομάδα δεν θα προχωρήσω σε αγορά βιβλίου από τις προτάσεις του. Το έχω "ξαναδεί το έργο".
  15. Α

Δημήτρη Ζ, με μια γρήγορη ματιά στις προτάσεις σου, μάλλον θα προτιμήσω το Τούνελ. Και οι τρεις προτάσεις σου μου είναι άγνωστες και από τις περιγραφές που βρήκα μου κέντρισε το ενδιαφέρον το Τούνελ. Έχω μια αδυναμία στην λατινοαμερικάνικη λογοτεχνία αλλά δεν έχω διαβάσει κάτι του Σάμπατο. Θα...
  16. Α

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Διαβάζω ταυτόχρονα το "Ίσκιος του Πολέμου" και το "Μεθυσμένη Πολιτεία". Το ένα το κέρδισα σε ανταλλαγή στα περσινά γενέθλια της Λέσχης και το άλλο στα φετινά.
  17. Α

Διάβασε ένα ακόμα αγαπημένο μου βιβλίο (έκδοση 2016)

Επανέρχομαι μετά από καιρό, και με χαρά βλέπω ότι οργανώνεται και πάλι νέος γύρος! Συνήθως κληρώνομαι με άτομο που οι προτάσεις του μου είναι τελείως άγνωστες. Αξίζει όμως να διαβάσεις κάτι που δεν το είχες στα σχέδια σου. Οι δικές μου προτάσεις: *Και με το φως του λύκου επανέρχονται - Ζ...
  18. Α

Παρακούσματα

Ακόμη και ο Καλλίρης έτσι το άκουγε!!!
  19. Α

Πως βρέθηκα εδώ...

Όταν κάποια στιγμή ήθελα να διαβάσω κλασσική λογοτεχνία και φλέρταρα με το "Έγκλημα & Τιμωρία", αναζήτησα σύγκριση μεταφράσεων του βιβλίου για να προτιμήσω την καλύτερη. Έπεσα πάνω σε συγκρίσεις κομματιών του βιβλίου από διάφορους μεταφραστές που έκανε ο @Γλωσσολάγνος και κατάλαβα ότι κάτι ωραίο...
  20. Α

Βρες την έκφραση

Κι ύστερα ήρθαν οι μέλισσες... The fly was told to fart...and she shitted the whole world!!!