Search results

1. Β

Σκέψεις για την κατάσταση της Λέσχης του Βιβλίου

Διάβασα τις απαντήσεις όλων και σας ευχαριστώ που μπήκατε στον κόπο να τις γράψετε. :) @Ιαβερης συμφωνώ μαζί σου, είναι απόλυτα λογικό οι χρήστες ενός φόρουμ να το χρησιμοποιούν όπως θέλουν (εγώ ο ίδιος στην ανάρτησή μου δεν αντιτίθεμαι σε αυτό). Συμφωνώ επίσης με αυτό που λες, ότι δηλαδή πρέπει...
  2. Β

Σκέψεις για την κατάσταση της Λέσχης του Βιβλίου

Τώρα τελευταία θέλω να μοιραστώ μερικές σκέψεις μου για την τωρινή (ή μάλλον των τελευταίων μηνών) κατάσταση της Λέσχης ως διαδικτυακό μέσο επικοινωνίας και ως φόρουμ με θέμα το βιβλίο και την λογοτεχνία. Να διευκρινίσω πως με αυτήν την ανάρτηση δεν θέλω ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ να προσβάλω ή να...
  3. Β

Ερώτηση για βιβλιοπωλείο στην Πάτρα

Βρε @Παναγιωτάκης τους τη χαρίζεις για Public? Για Public? Έλεος δηλαδή. Δεν ξέρω τι εμπειρία είχες εσύ, αλλά όσες φορές έχω πάει σε Public στην Αθήνα έχω συναντήσει υπάλληλους ξινούς και εντελώς μηχανοποιημένους, χώρια την καταγέλαστη ''ποικιλία'' βιβλίων που διαλαλούν πως έχουν. Γιατί μόνο...
  4. Β

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Πρόσφατα τελείωσα τα: Μαρκοβάλντο, ή Οι εποχές στην πόλη, Ίταλο Καλβίνο: συλλογή διηγημάτων που έχει κάτι το παιδικό μέσα της, αλλά διαβάζεται ευχάριστα κι από μεγάλους. Ωραίο χιούμορ, γρήγορες ιστοριούλες, περνάει όμορφα η ώρα. 6,5/10 Σημειώσεις από το υπόγειο, Φ. Ντοστογιέφσκι: Από τα πιο...
  5. Β

Καινούριος στην παρέα

Καλωσόρισες @Παναγιωτάκης! Η λέσχη είναι ένας πολύ ευχάριστος χώρος για συζήτηση περί βιβλίων και όχι μόνο. Και μιας και θα διαβάσεις τον Λεβιάθαν, υποθέτω πως ενδιαφέρεσαι κι εσύ για την πολιτική φιλοσοφία. Αν ναι, ποιο βιβλίο θα μου πρότεινες περί του Μακιαβέλλι; Έχω ήδη τον Ηγεμόνα στα υπ'...
  6. Β

Βιβλία - Stephen King - Σπίτι απο Φύλλα

@Ειφφελ θα μπορούσα να έχω κι εγώ το Σπίτι από φύλλα; Σου έστειλα πμ.
  7. Β

Συνανάγνωση... από τα παλιά!

Δηλώνω κι εγώ έτοιμος. Θα το διαβάζω παράλληλα με ένα άλλο που άρχισα πρόσφατα βέβαια, αλλά δεν με πειράζει ιδιαίτερα.
  8. Β

Συνανάγνωση... από τα παλιά!

Αγόρασα τα Άπαντα του Σουλτς σήμερα και από μια ''ερευνητική'' ανάγνωση η γραφή του μου φάνηκε αριστοτεχνική. Γίνει δε γίνει συνανάγνωση για τον εν λόγω βιβλίο, εγώ θα το διαβάσω:)
  9. Β

Τον τελευταίο καιρό τελείωσα τα: Έγκλημα και τιμωρία- Φιόντορ Ντοστογέβσκη. Αρκετά ωραία μυθιστόρημα, γρήγορη, σφιχτοδεμένη πλοκή, εμβληματικοί, ρεαλιστικοί, χαρακτήρες, υπέροχος διάλογος. Παρά ταύτα με ξίνισε η γραφή, καθώς είμαι λιγάκι πιο συνηθισμένος στην λογοτεχνία του 20ου αιώνα, και...
  10. Β

Συνανάγνωση: "Ο θείος Πέτρος και η Εικασία του Γκόλντμπαχ" Απόστολος Δοξιάδης

Καλημέρα και καλές γιορτές! @Πεταλούδα ή οποιοσδήποτε ξέρει, για πότε παίζεται η συνανάγνωση-κλήρωση που ανέφερες στην αρχική ανάρτηση; Ισχύει ακόμα η φάση αυτή;
  11. Β

Τελείωσα σήμερα τον Οδυσσέα του Τζόυς. Βιβλίο που πρωτίστως απόλαυσα, αλλά και θαύμασα για την ευφυία και την δημιουργικότητά του. Αργό και δύσβατο ταξίδι μεν, όμως η αίσθηση του να διαβάζεις αυτό το μεγάλο κλασικό μυθιστόρημα σε δικαιώνει και με το παραπάνω. Επίσης πολύ αστείο βιβλίο. Γεμάτο...
  12. Β

Ζαν Ταρντιέ (Jean Tardieu): Μια λέξη αντί μιας άλλης (Un mot pour un autre)

Μετάφραση: Βιβλιοπόντικας Κατά το έτος 1900 – εποχή περίεργη αν μη τι άλλο – μία αλλόκοτη επιδημία χτύπησε τον πληθυσμό των πόλεων, κυρίως τις τάξεις των πιο ευκατάστατων. Όσοι άτυχοι βίωναν αυτή την κακουχία μπέρδευαν συχνά κάποια λέξη αντί κάποιας άλλης, λες και τράβαγαν στην τύχη λόγια από...
  13. Β

Γεια σας φιλοι μου βιβλιοφαγοι!!!

Καλώς όρισες @ΖωήΜ! Κι εγώ εγγράφηκα σχετικά πρόσφατα στη λέσχη, τον περασμένο Νοέμβριο. Προσωπικά λατρεύω τον μοντερνισμό και την γαλλική λογοτεχνία (κλασική και νεότερη). Εσένα πιο συγκεκριμένα ποια σχολή/εποχή της ποίησης σου αρέσει πιο πολύ; Τι θα πρότεινες σε κάποιον ψιλοαρχάριο σαν κι εμένα;
  14. Β

Ταινίες εμπνευσμένες από βιβλία

Είδα χθες την καταπληκτική (κατ' εμέ) ταινία ''Un homme qui dort'' (Ένας άνθρωπος που κοιμάται) του 1974 που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Ζωρζ Περέκ. Πρόκειται για υπαρξιακό ταινιάκι για έναν άνθρωπο που έχει αποξενωθεί από την κοινωνία. Έχει αφήγηση σε δεύτερο πρόσωπο, καταπληκτική...
  15. Β

Για τους "νέους" ποιητές

Καλημέρα, Δεν μπορώ να μιλήσω εξ ολοκλήρου για τους σύγχρονους ποιητές καθώς έχω διαβάσει πολύ λίγους. Από νεοέλληνες μου αρέσει πολύ ο Γιώργος Πρεβεδουράκης.
  16. Β

Τελείωσα χθες το ''Πόσο αγαπάμε την Γκλέντα'', συλλογή διηγημάτων του Χούλιο Κορτάσαρ. Παρόλο που έχω διαβάσει μόνο τρία βιβλία του Κορτάσαρ, νιώθω πως έχει γίνει ήδη ο αγαπημένος μου συγγραφέας. Είναι λες και η συγγραφική του φωνή μιλάει από έναν παράλληλο κόσμο, όταν τον διαβάζω νιώθω σαν να...
  17. Β

@Αντίβαρο , παρόλο που νομίζω ότι ένα τέτοιο έργο είναι καλύτερο είτε να διαβάζεται στο πρωτότυπο είτε να μεταφράζεται από επαγγελματίες, θα προσπαθήσω να το μεταφράσω, πιο πολύ για τη δική μου διασκέδαση.
  18. Β

Πριν λίγο διάβασα το ξεκαρδιστικό θεατρικό του Jean Tardieu ''Un mot pour un autre'' (Μια λέξη αντί μιας άλλης). Πρόκειται για ένα αρκετά σύντομο έργο, τεσσάρων σελίδων περίπου. Στην πλοκή του έργου, όλοι οι χαρακτήρες έχουν προσβληθεί από μια μεταδοτική ασθένεια που δεν αρρωσταίνει το σώμα...
  19. Β

Βιβλιοφιλικά μ' αρέσει δεν μ' αρέσει

@ΚρίτωνΓ Μόλις μου θύμησες μια πρόταση στο μυθιστόρημα του Χούλιο Κορτάσαρ ''Κουτσό'' (πολυαγαπημένο βιβλίο) που έχει το μέγεθος τριών ολόκληρων σελίδων. Επίσης μου θύμησες το βιβλίο του Στίβεν Κινγκ ''Κούτζο'', το οποίο είναι ένα ενιαίο κείμενο που δεν έχει χωριστεί σε κεφάλαια ή μέρη, αλλά σε...
  20. Β

Συνανάγνωση: "Μάκβεθ" Ουίλλιαμ Σαίξπηρ (William Shakespeare)

Τελείωσα κι εγώ την ύλη της εβδομάδας (για να είμαι ειλικρινής προχώρησα και λίγο παρακάτω) και πρέπει να πω πως έχω εντυπωσιαστεί από το έργο μέχρι στιγμής. Είναι ένα σύνθετο και πολυεπίπεδο αριστούργημα το οποίο καταπιάνεται με μερικά σημαντικά θέματα: την προφητεία, τον θάνατο, την προδοσία...