Search results

1. Πολύνιους

Βιβλία που σας τραυμάτισαν

Κάπως μπορώ να πω ότι με τραυμάτισε το βιβλίο "Ο Θεός των Μικρών Πραγμάτων" της Αρουντάτι Ρόι. Το διάβασα κάπου στο Γυμνάσιο, μάλλον μικρότερη απ' όσο έπρεπε κανονικά, συγκεκριμένα η σκηνή Είχα αηδιάσει τόσο πολύ, είχε μια σωματική επίδραση πάνω μου που έκτοτε θυμάμαι να με στοιχειώνει πολύ...
  2. Πολύνιους

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Άνταμ Φίλιπς "Το Κουτί του Χουντίνι/Η τέχνη της απόδρασης" Μποντλέρ, Σοφοκλή
  3. Πολύνιους

Άλεν Καρ (Allen Carr): "Ο Εύκολος Τρόπος να Κόψετε το Κάπνισμα"

Δυο χρόνια** τώρα το διάβαζα αυτό το βιβλίο... ;ρ Το έπιανα, το άφηνα, το έπιανα, το άφηνα... Ε, το πήρα απόφαση και το τέλειωσα! Ήμουν ενθουσιασμένη στην ιδέα να το κόψω και ακόμα είμαι στην ιδέα ότι πραγματικά θα απεξαρτηθώ! Όμως, κάπνισα το τελευταίο μου τσιγάρο χθες, αλλά σήμερα και πάλι...
  4. Πολύνιους

Αναγνωστικός Απολογισμός 2018

"Σάνκια" - Ζαχάρ Πριλέπιν από τα λίγα βιβλία που διάβασα, όμως ξετρελάθηκα! "Το νορβηγικό δάσος" - Χαρούκι Μουρακάμι δεν περίμενα κάτι τόσο σκοτεινό από τον Μουρακάμι. Από τα λιγότερο αγαπημένα μου του Μουρακάμι, όμως σε κάποια σημεία με πέθανε ο τύπος. Overload τρυφερών συναισθημάτων...
  5. Πολύνιους

Πώς χρησιμοποιώ τις παύλες;

Ευχαριστώ πολύ μέλη...! Οπότε απ' ό,τι καταλαβαίνω χρησιμοποιώ πάντα τη μεγάλη παύλα όταν θέλω να βάλω πρόταση ανάμεσα σε πρόταση και τη μικρή παύλα ή ενωτικό μόνο όταν ενώνω δύο λέξεις. Τώρα μεγάλη ή πιο μεγάλη θα το αφήσω στην άκρη προς το παρόν... Και κάποια στιγμή θα διαβάσω και τη wiki...
  6. Πολύνιους

Σχεδιάζοντας ριζική αλλαγή στο φόρουμ

Αυτό ακριβώς :γιούπι::γιούπι: Τι ωραία!
  7. Πολύνιους

Πώς χρησιμοποιώ τις παύλες;

Γεια σας αγαπημένη Λέσχη του βιβλίου! Πάνε χρόνια τώρα που έχω να γράψω και νιώθω λίγη αμηχανία! Ήρθα να ζητήσω τα φώτα σας! Έχω απορία σχετικά με το πώς χρησιμοποιώ την παύλα (- ή –) και από μια βιαστική αναζήτηση είδα πως δεν υπάρχει σχετικό νήμα. Συγκεκριμένες απορίες: 1) Όταν βάζω πρόταση...
  8. Πολύνιους

Πώς εκφράζουμε άποψη

Διάβασα όλη την αρχική ανάρτηση, αλλά όχι τα παρακάτω σχόλια. Συμφωνώ 100% και μπορώ να πω πως οι συζητήσεις εδώ στην λέσχη με έχουν βοηθήσει κι εμένα πολύ να σέβομαι τις διαφορετικές απόψεις και, κυρίως, όσον αφορά το θέμα της τέχνης. Ένα άρθρο που με βοήθησε κι αυτό να δω πιο καθαρά τον τρόπο...
  9. Πολύνιους

Ποιο βιβλίο θα δώριζες στον συνλεσχίτη σου (βάλε παρωνύμιο);

Παράδοξε, Αριάδνη, Νικόλα και Έλλη σας ευχαριστώ πολύ για τα βιβλιο-δώρα σας :αγαπώ: Εκτός από την Χριστουγεννιάτικη Ιστορία του Ντίκενς δεν έχω καν ακούσει τα υπόλοιπα και θα τα ψάξω ευθύς :) Εύχομαι και σ' εσάς και σε όλους τους συλλεσχίτες, το '17 να διαβάσετε βιβλία που θα σας εκπλήξουν, θα...
  10. Πολύνιους

Ξένη λογοτεχνία που αναμένω να μεταφραστεί...

Η ποίηση του Ocean Vuong :τρέλα: Ξέρετε αν μπορώ να κάνω και επίσημη παράκληση σε κάποιον να τα μεταφράσουν; Burnings No Night Sky With Exit Wounds
  11. Πολύνιους

Διαβάζετε πολλά βιβλία συγχρόνως;

Παλιότερα δεν το έκανα με τίποτα! Όταν διάβαζα ένα μυθιστόρημα ήμουν πλήρως αφοσιωμένη σ' αυτό μέχρι να το τελειώσω, αφενός λόγω εθισμού και αφετέρου λόγω ψυχαναγκασμού! :ρ Πλέον που δεν διαβάζω μυθιστορήματα, διαβάζω αρκετά βιβλία ταυτόχρονα. Αυτήν την περίοδο διαβάζω το "Encountering...
  12. Πολύνιους

Αγαπημενε μου Αγιο Βασιλη! 2017

Εγώ πιστεύω πως ο καθένας έχει τα δεκανίκια του: άλλοι πιστεύουν στον θεό, άλλοι στον μεγάλο έρωτα, άλλοι στην οικογένεια, άλλοι στον φίλο ως σύντροφο ζωής... Και κάποιες φορές τα δεκανίκια χρειάζονται, γιατί κ η ενηλικίωση είναι ρευστή κατάσταση όπως όλα, και μια συμφορά σε βρίσκει και...
  13. Πολύνιους

Ξεκίνησα το "Ο πρώτος έρωτας" του Σάμιουελ Μπέκετ :πάνω: Είναι μικρό μα καθυστερώ να το τελειώσω, γιατί κάθε του παράγραφος με ξεσηκώνει!
  14. Πολύνιους

Μ' αρέσει… Δεν μ' αρέσει…

Είχα μια γατούλα τρεις μήνες στην αυλή μου, που χωνόταν, όμως, στα κρυφά στο σπίτι μου απ' το παράθυρο, οπότε δεν την ήθελα, γιατί έχω κι άλλο γάτο και δεν την πάλευα ούτε με την διπλή τρίχα, ούτε με την διπλή γατοτροφή. Οπότε επιτέλους βρήκα κάπου να την πάω και σήμερα το Μουκί την έτζασε. Ε...
  15. Πολύνιους

Αγαπημενε μου Αγιο Βασιλη! 2017

Μου άρεσε πολύ το γράμμα σου Φάρε, ευχαριστούμε :φιλί: Αγαπημένε Άη Βασίλη, Για το 2017 από υλικά αγαθά, θα ήθελα καλά ηχεία με γουφερ και πολλά ντέσι, ένα καινούργιο έξυπνο κινητό και να βρω επιτέλους τα καλώδια για την jvc μου για να αρχίσω την λο φαη βιδεοτέχνη :)))) Θα ήθελα ένα καλό...
  16. Πολύνιους

Γιάννης Κοντραφούρης: "Όταν η Marilyn Monroe μένει μόνη της"

@Εσιντ, τα είπα σωζόμενα, γιατί δεν τα εξέδωσε ο ίδιος, κάποια τα έγραψε και ανέβηκαν σε παράσταση ενώ ζούσε, κάποια άλλα βρέθηκαν και, όλα, εκδόθηκαν σε μία συλλογή μετά τον θάνατό του. @Μαύρο Τριαντάφυλλο, ναι, στα βιβλιοπωλεία, όπως εδώ.
  17. Πολύνιους

Μύθοι και ανακρίβειες των blogg σχετικά με τα τρόφιμα...(Μέρος 1ο)

Και για τη γλουτένη, και για την γλουτένη; Πόσο κακό κάνει; ... :))))
  18. Πολύνιους

Ε λοιπόν στο ζωή οδηγίες χρήσης, δεν ξέρω αν τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται, αλλά όλα τ' άλλα τά'χει! :)))) Και είναι σίγουρα συμβολική ιστορία (βασικά πολλές συμβολικές ιστορίες που φτιάχνουν μία συμβολική ιστορία) :ναι:
  19. Πολύνιους

Θα το γράφατε;

Αν ήμουν επαγγελματίας συγγραφέας νομίζω θα το έκανα και θα έβαζα ψευδώνυμο ... Όχι από ντροπή, απλώς για να είναι διαφορετικό το σήμα από αυτά που θα έγραφα και θα γούσταρα. Πιστεύω πως μπορείς να βρεις την ευχαρίστηση και το κίνητρο σε ό,τι και να σου πουν να κάνεις που αφορά την τέχνη σου...
  20. Πολύνιους

Μ' αρέσει… Δεν μ' αρέσει…

Εγώ καμιά φορά δίνω στο αγόρι μου να πληρώσει για να μην ψάχνομαι με τα ρέστα . . . :))))