Search results

1. Γ

Αγγλισμοί

Κάθε Έλληνας δημοσιογράφος που σέβεται τον εαυτό του θεωρεί σήμερα απόλυτη υποχρέωσή του να χρησιμοποιήσει τουλάχιστον μία φορά σε κάθε άρθρο του ή και στον προφορικό λόγο του τη χαριτωμένη Αμερικανική έκφραση "Στο τέλος της ημέρας" (άμεση μετάφραση του at the end of the day), η οποία στα...
  2. Γ

Νέος Συγγραφέας - Μπορώ να έχω νόμιμα έσοδα χωρίς ΤΕΒΕ;

Αγαπητοί φίλοι, χαίρομαι που σας βρίσκω ξανά (αφού πρώτα χρειάσθηκε να περιμένω 4 ολόκληρους μήνες για την εγκατάσταση καινούριας σύνδεσης διαδικτύου, κάπου στα 5 χιλιόμετρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης!). Και μάλιστα, σας ξαναβρίσκω μέσα σε ένα νήμα που στην κυριολεξία καίει και...
  3. Γ

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Αποφάσισα να βάλω λίγη περιπέτεια στη ζωή μου και να ρισκάρω στην επιλογή του επόμενου βιβλίου. Ξεκινώ, λοιπόν, με καλή πρόθεση, άριστη διάθεση, καμιά προκατάληψη, το "Μ εις τη ν" του Μίμη Ανδρουλάκη. Ελπίζω να μη μου πέσουν τα μαλλιά, γιατί είμαι περήφανος γι' αυτά...:)
  4. Γ

1ος Διαγωνισμός φωτογραφίας: Δεύτερη ψηφοφορία!

Όμορφη η θάλασσα στο Κριαρίτσι (Σαν τη Χαλκιδική ΔΕΝ Έχει)! Ελπίζω να πέρασες καλά και σε ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία :)
  5. Γ

Ακουστικά βιβλία ( Audiobooks )

Καστάλια, πραγματικά κατάφερες να με ρίξεις κάτω από τα γέλια. Απλώς να σημειώσω πως μια τέτοια γυναίκα ψάχνουμε όλοι. Εύγε!!! :) :) :)
  6. Γ

1ος Διαγωνισμός φωτογραφίας: Δεύτερη ψηφοφορία!

Παιδιά πραγματικά υπέροχες φωτογραφίες, ειλικρινή συγχαρητήρια σε όλους! Θα με ενδιέφερε να αποκαλύψετε, αν είναι δυνατόν, σε ποιες τοποθεσίες τις έχετε τραβήξει, μιας και ορισμένη μέρη που απεικονίζονται είναι πανέμορφα!
  7. Γ

Για την φερεγγυότητα των δημοσκοπήσεων

Τώρα που κάναμε και εκλογές και σήμερα αλλάζουμε Κυβέρνηση, υποθέτω πως όλοι νιώθετε τον άνεμο αλλαγής, ανανέωσης και αισιοδοξίας στην ατμόσφαιρα, σε σχέση με την Παρασκευή. Πώς είπατε? Δεν νιώθετε απολύτως τίποτα??? Μα, γιατί έτσι? :) Δεν συνηθίζω να κάνω πολιτικά σχόλια, αλλά όταν κάποιος...
  8. Γ

Εμπειρίες από αυτοέκδοση

Μπράβο σου Μόνα, εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία και να διαβαστεί η δουλειά σου από όσο το δυνατόν περισσότερους! Βλέπω πως τα εξώφυλλα των βιβλίων σου είναι σούπερ...Ινδία, Ιράν, Κασπία θάλασσα, σκοπεύεις να μας ταξιδεύσεις αρκετά σε μαγικούς και άγνωστους κόσμους, μέσα από τις σελίδες σου! :)
  9. Γ

grammar nazi και λαθοθήρας

Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να μείνει, "δεν μισούμε την αδυναμία μας...την αγαπούμε και της φερόμαστε γλυκά...μήπως και την αλλάξουμε σε δύναμη...", αυτό ακριβώς και τίποτα παραπάνω!
  10. Γ

Εγώ με τον υπολογιστή νοιώθω πως γράφω γρηγορότερα από ότι σκέφτομαι, το οποίο συνήθως δεν μου βγαίνει σε καλό...
  11. Γ

Διατσέντα, επειδή έχω προσέξει πως κι εγώ κάνω απείρως περισσότερα λάθη απροσεξίας στον υπολογιστή (αυτά τα η αντί για οι που αναφέρεις κλπ) από ότι έκανα παλαιότερα γράφοντας με το χέρι σε χαρτί, πιστεύω πως οφείλεται καθαρά στην αλλαγή του μέσου γραφής (καταραμένο πι-σι!) και τίποτα παραπάνω...
  12. Γ

Ο δυσλεκτικός είναι εξ ορισμού ανορθόγραφος, ακόμα και στην περίπτωση που το iq του είναι τόσο υψηλό, ώστε να σχεδιάζει μηχανές εσωτερικής καύσης για τη ΝΑΣΑ ή να είναι τα χρυσά χειρουργικά χέρια του Harvard. Τα γραπτά του μπορεί να έχουν "ελεεινά" ορθογραφικά λάθη και είναι απολύτως αδύνατο να...
  13. Γ

Ο όρος κωφάλαλος έχει όντως αντικατασταθεί, γι' αυτό και δεν τον χρησιμοποίησα. Ο όρος που χρησιμοποιείται σήμερα στην Ελλάδα για το άτομο που είναι "deaf-mute", αν και ίσως εν μέρει αδόκιμος, είναι πως πάσχει από αλαλία εκ κωφώσεως (βλέπε "Ωτορινολαρυγγολογία" Αθανασιάδη-Σισμάνη, Σύγγραμα Μελών...
  14. Γ

Ενδιαφέρον θέμα. Πέραν του γεγονότος πως όλοι έχουμε φίλους που μεγάλωσαν στο εξωτερικό, ομιλούν την ελληνική αλλά τους είναι πολύ δύσκολο να γράψουν ορθογραφημένα στα Ελληνικά, υπάρχει κι άλλη μία σημαντική παράμετρος στο ζήτημα: πλήθος αξιόλογων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και σημαντικών...
  15. Γ

Aγαπημένος αρχαιοελληνικός μύθος

Προσέξτε ιδιαίτερα το σημείο όπου ο αετός τρώει το συκώτι του Προμηθέα, το οποίο συνεχώς αναγεννάται! Καταπληκτική ιστοπαθολογική γνώση των Αρχαίων Ελλήνων σχετικά με την αναγεννητική ικανότητα του ήπατος των σπονδυλωτών, πολλές χιλιάδες χρόνια πριν περιγραφεί από τη σύγχρονη ιατρική!
  16. Γ

Ολοκλήρωσα την "Ολυμπιακή Έκρηξη" της Μάρκλουντ και ξεκινώ την "Καταπακτή" του Andrew Klavan.
  17. Γ

Λαϊκές προλήψεις και δοξασίες

Το πρώτο τσιγάρο από καινούριο πακέτο ονομάζεται "αρραβωνιαστικιά" και δεν το προσφέρεις σε Κ Α Ν Ε Ν Α Ν! :) Επίσης, δεν προσφέρεις το τελευταίο τσιγάρο του πακέτου σου (γιατί μετά θα χαρμανιάσεις...)
  18. Γ

Α χα χα Αμνήμονα, δεν είχα προσέξει την "περίεργη συνήθεια" που έχεις στο διάβασμα!:) Δεν ακούγεται άσχημη ιδέα πάντως, μου φαίνεται πως θα αρχίσω να την εφαρμόζω κι εγώ!
  19. Γ

Αλμπέρ Καμύ (Albert Camus) : Η Πτώση

Νικόλα συγχαρητήρια για την παρουσίαση. Ο "Ξένος" είναι συγκλονιστικά κυνικός και φαντάζομαι πως και η "Πτώση" έχει συγκλονιστική, συναισθηματική "ωμότητα" που μόνο ο Καμύ μπορεί να προσφέρει. Αν και είμαι πολύ στριμωγμένος από χρόνο, η "Πτώση" μπαίνει οπωσδήποτε στις άμεσες προτεραιότητές μου.
  20. Γ

Ολοκλήρωσα (δυστυχώς) το συγκλονιστικό "Πέρασμα" του Τζάστιν Κρόνιν, ένα από τα ελάχιστα βιβλία που πραγματικά με προβλημάτισαν και με έχει κάνει να το σκέφτομαι ακόμα (ίσως και λόγω επαγγέλματος και ερευνητικής δραστηριότητας που εμπλέκει συχνά την ανθρώπινη Γενετική), λίγες μέρες αφού διάβασα...