Search results

1. Π

Μ' αρέσει… Δεν μ' αρέσει…

Πιθανόν· κάποιοι δεν το έχουν σε τίποτα να αναστηθούν.
  2. Π

Γιατί αγαπάμε τα κακά παιδιά και κολλάμε

Ούτε να λείψω για λίγο καιρό αποσπασμένος στις μελέτες μου δεν μπορώ, καλέ μου Άντσο, και παρά λίγο να πάρει φωτιά η βιβλ— ναι, αυτή είναι η ρίγανη, πολύ σωστά, αλλά μια που κάνεις τον κόπο, μάζεψε και εκείνα τα μανιτάρια κάτω από εκείνα τα πλατάνια που βλέπεις. Όχι, μην αγγίξεις τα βατόμουρα...
  3. Π

Αγαπημένα αποσπάσματα από βιβλία

Ο Ετεοκλής αυτά, στην "Επτά επί Θήβας" του Αισχύλου (525 π.Χ. - 455 π.Χ.), στ. 10-20. Η μετάφραση του Γιάννη Τσαρούχη (1910-1989). ...Τώρα, όλοι εσείς, σε τέτοιες ώρες πρέπει να βοηθήσετε· εσείς, τα αμούστακα παιδιά που δεν είστ' ακόμη άντρες, αλλά και οι άλλοι, εσείς που δεν είστε πια νέοι...
  4. Π

Πώς αρχίζει, πώς τελειώνει

Πολύ σωστά :) Συνεχίζεις.
  5. Π

Αρχή: Τώρα της δυσαρέσκειάς μας ο χειμώνας κατέστη δοξασμένο θέρος από τούτον τον ήλιο της Υόρκης. Τέλος: Οι πληγές του λαού σταμάτησαν τώρα, η ειρήνη ξαναζεί: Ας δώσει ο Θεός να μακροημερεύσει εδώ πέρα, αμήν!
  6. Π

O Μικρός Πρίγκηπας, Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ.
  7. Π

2ος Διαγωνισμός Φωτογραφίας: "Χειμώνας και Βιβλίο" — Οι συμμετοχές

Δεν εχεις κι αδικο... Είχε πολύ Ήλιο κ περιμενα ωρα μήπως και τον κρυψει κανενα σύννεφο ώστε να βγει ο "Χειμώνας"... Να σημειωθεί εδώ ότι δεν βλάφτηκε κανένα πλατανόφυλλο κατά την διάρκεια της φωτογράφησης.
  8. Π

Το φως στη λογοτεχνία

...Κι απ' του λεβέντη Τιθωνού την αγκαλιά η Αυγούλα σηκώνονταν να φέρει φως σ' όλους, θεούς κι ανθρώπους... Ομήρου, Οδύσσεια, ε, 1-2 (μτφρ. Ζ. Σιδέρη)
  9. Π

Αγαπημένα αποφθέγματα από βιβλία

ὑμεῖς ἐκ τοῦ πατρὸς τοῦ διαβόλου ἐστὲ καὶ τὰς ἐπιθυμίας τοῦ πατρὸς ὑμῶν θέλετε ποιεῖν. ἐκεῖνος ἀνθρωποκτόνος ἦν ἀπ’ ἀρχῆς, καὶ ἐν τῇ ἀληθείᾳ οὐκ ἔστηκεν, ὅτι οὐκ ἔστιν ἀλήθεια ἐν αὐτῷ. ὅταν λαλῇ τὸ ψεῦδος, ἐκ τῶν ἰδίων λαλεῖ, ὅτι ψεύστης ἐστὶν καὶ ὁ πατὴρ αὐτοῦ. Κατά Ιωάννην, 8, 44...
  10. Π

γεια σας καλως σας βρηκα

Αφου βρηκες τη Λεσχη, αν μου επιτρεπεις, το παρωνυμιο σου ειναι λιγο ακυρο, ε... :-P Καλως ορισες, ωστοσο, και να με συμπαθας αν κανω τον καμποσο... :-)))
  11. Π

γεια σας καλως σας βρηκα

Αφου βρηκες τη Λεσχη, αν μου επιτρεπεις, το παρωνυμιο σου ειναι λιγο ακυρο, ε... :-P Καλως ορισες, ωστοσο, και να με συμπαθας αν κανω τον καμποσο... :-)))
  12. Π

Κυνόφιλοι και γατόφιλοι

Αυτή η συζήτηση με νύσταξε...
  13. Π

Με πέντε γράμματα

- Παλι δεν κερδισαμε, ουφ... - Ελα, Αντσο... ηρεμησε... - Ναι, ναι, καλα, καλα... Τα λες αυτα για να με παρηγορησεις... - Οχι... Αυτα τα λεω για να- ω, η Μαρω! Τα συγχαρικια μας, Μαρω! :))) - Ε, τι σκουντας... - (Αντσο!!!) - Τελος παντων... Συγχαρητ- - !!!SLAM!!! - ...ήρια, Μαρω!!! :))))
  14. Π

Με πέντε γράμματα

Παλιά, Όταν Ριγούσες, Τσίτωνες Ολόκληρη.