Search results

1. Μπέιζιλ Γκραντ

Συνανάγνωση: "Κάτω από το ηφαίστειο" Μάλκολμ Λόουρυ (Malcolm Lowry)

ΜΕΘΥΣΑ με τα γραφόμενά σας, "ταις εξαίσιες μουσικές" και με επιδόρπιο τις ξεχωριστές φωτογραφίες της ? σε αυτό το χορταστικό γεύμα που και αυτή τη φορά σερβίρατε! Λίγο έλειψε να σωριαστώ, όπως ο αξιαγάπητος, γυμνός και τετραχηλισμένος Πρόξενος στην Κάγιε Νικαράγκουα. Πάντα θαύμαζα την ικανότητα...
  2. Μπέιζιλ Γκραντ

Εντάξει, γίναμε, θα καλοπεράσουμε! Μα τι λέω; Ήδη καλοπερνάμε! Για πρώτη φορά στα χρονικά είχα καλύψει την ύλη (sic) και ήμουν έτοιμος να γράψω τις εντυπώσεις μου χθες το βράδυ όταν, ανοίγοντας το νήμα, βλέπω μια συλλογή μαργαριταριών από σχόλια, μουσικές, τίτλους βιβλίων (πάλι το χέρι στην...
  3. Μπέιζιλ Γκραντ

Πολύ ωραία ξεκινάμε! Θα ρωτήσω κι εγώ σε μια ενημερωμένη κάβα κοντά στο Caravel για Mezcal, το οποίο, ομολογώ, ότι αγνοούσα και μόλις έψαξα και βρήκα ότι έχει ενδιαφέρον! Καλή απόλαυση παιδιά, σε όλα τα επίπεδα!
  4. Μπέιζιλ Γκραντ

Συνανάγνωση για την περίοδο μετά το lockdown, την λες και καλοκαιρινή.

Δεν το ήξερα αυτό το έργο. Θα χαρώ να το γνωρίσω μαζί σας. Βλέπω ότι υπάρχουν και έμπειροι οδηγοί στην παρέα. Χαίρομαι που συναντώ μετά από καιρό αγαπημένα πρόσωπα! Avanti maestro Νικόλα!
  5. Μπέιζιλ Γκραντ

Συνανάγνωση: "Βερολίνο Αλεξάντερπλατς" Άλφρεντ Ντέμπλιν (Alfred Doeblin)

Έχει αποκτήσει διαστάσεις πρόκλησης και τιμής να κρατήσω το χρονοδιάγραμμα της συνανάγνωσης. ? Count me in. ? Για την επιλογή, περιττό να το πω, το αφήνω σε 'σένα Νικόλα.
  6. Μπέιζιλ Γκραντ

@Γρίλος ωραία και η ισορροπία! Γεροί να είμαστε όλοι και θα την βρούμε την άκρη και με τα διαβάσματα. @Αννετούσκα Ω, ναι, το δίχως άλλο! Ίσως να μην πετύχαμε τον συντονισμό στην ανάγνωση, όμως ο βασικός σκοπός επετεύχθη και νομίζω ότι είναι από αυτούς που αφήνουν τη σφραγίδα τους!
  7. Μπέιζιλ Γκραντ

Το ξέρετε το ανέκδοτο με την "πέτρα του Θηβαίου"; Αν όχι, δεν χάνετε και τίποτα. Αν ναι, ε, τότε καταλαβαίνετε γιατί γράφω τώρα. ? Τελείωσα την ανάγνωση την περασμένη Κυριακή. Πάλι καλά, ζώντας με τρεις γυναίκες 24 ώρες το 24ωρο από τις 11 Μαρτίου (ημέρα κλεισίματος των σχολείων)! Βέβαια, ίσως...
  8. Μπέιζιλ Γκραντ

Πολύ εύστοχα και ευχάριστα τα σχόλια σας. Νομίζω ότι κυλάει καλά το πράγμα και ότι τα καλύτερα τα έχουμε μπροστά μας. Έλεγα για την αισθητική της περιόδου του μεσοπολέμου στην Γερμανία, η οποία αποτυπώνεται στο παρόν έργο με έναν τρόπο δυναμικό και ανάγλυφο. Η αποζημίωση για την απαιτητική...
  9. Μπέιζιλ Γκραντ

Έχω χάσει τη μπάλα στο παιχνίδι με τον χρόνο κι έρχομαι με μια σφήνα για το 3ο & 4ο βιβλίο (το οποίο 4ο μόλις πριν λίγο τελείωσα), αντί του 5ου, ως όφειλα. Διάβασα τα σχόλιά σας και σταμάτησα στα πρόσφατα που αφορούν στο 5ο. Να ευχαριστήσω κι εγώ τον Κόρτο για τις πάντα χρήσιμες ιστορικές του...
  10. Μπέιζιλ Γκραντ

Ευτυχώς γλύτωσα τα σπασίματα. Πάντως, όταν ξάπλωσα φαρδύς πλατύς στην άσφαλτο ένιωσα μια ξεκούραση, άλλο πράγμα! ? Με τέτοιο γούστο που έχεις, ασφαλώς και να με υπολογίζεις!
  11. Μπέιζιλ Γκραντ

Τελευταίος και καταϊδρωμένος καταθέτω κι εγώ τις εντυπώσεις μου. Διάβαζα ακατάστατα, δίχως πρόγραμμα, στα σπαράγματα του ελεύθερου χρόνου της ημέρας και της νύχτας. Πριν φτάσω στην 50η σελίδα (ενδεικτικά το λέω το 50η) σκέφτηκα: "Δεν καταλαβαίνω τίποτα. Δεν θυμάμαι τίποτα. Είμαι χαζός". Το να τα...
  12. Μπέιζιλ Γκραντ

Μήπως συνανάγνωση εν έτει 2020;

Εν τω μεταξύ, πήγα και το πήρα από το πατρικό μου όπου το είχα, για να είμαι έτοιμος. Είχα γράψει στο εσώφυλλο την ημερομηνία αγοράς: ...Γενάρης '95(!!) Ε, μετά από 25 συναπτά έτη, μπορώ να πω ότι μάλλον ήρθε η ώρα του. ? Είδα ότι μεταφραστής και επιμελήτρια είναι οι ίδιοι, οπότε μάλλον...
  13. Μπέιζιλ Γκραντ

Το βάζω ήδη στην ατζέντα για την 17η Φεβρουαρίου!
  14. Μπέιζιλ Γκραντ

Γεια σου Νικόλα! Επιστροφή στη Λέσχη και στη λογοτεχνία με αφορμή την πρότασή σου! Είμαι μέσα. Έχω την παλαιότερη έκδοση του Οδυσσέα. Ελπίζω να πρόκειται για ανατύπωση. Το έχω σε άλλο σπίτι και δεν θυμάμαι τον μεταφραστή. Νομίζω ότι είναι η Τούλα Σιετή, αλλά δεν είμαι σίγουρος.
  15. Μπέιζιλ Γκραντ

Προσοχή Έργα

Σπάω το κεφάλι μου να καταλάβω πως έκανε "like" ο Κόρτο στην ανάρτησή μου (μερσί, btw) και δεν βρίσκω άκρη! Εντάξει, μπορεί να συμβαίνουν και χειρότερα σε κάποιους συνανθρώπους μας στη 1:23 τη νύχτα.
  16. Μπέιζιλ Γκραντ

Προσοχή Έργα

Χαιρετίζω την εκλεκτή ομήγυρη! Μπράβο Φαροφύλακα, ευχαριστούμε! Keep up the good work!
  17. Μπέιζιλ Γκραντ

Μπύρες και Βιβλία!

Μπήκα και νομίζω ότι κατάφερα να κάνω follow. Πολύ ωραίες φωτογραφίες! Συγχαρητήρια! Βιβλιοπροτάσεις και μπυροπροτάσεις, 2 σε 1! Βλέπω πολλές ίδιες δημοσιεύσεις φίλων από το fb. Τέλος πάντων, στο θέμα μας. Αυτή την Focal Banger που έχεις στο Master and Margarita την βρίσκουμε εν Ελλάδι...
  18. Μπέιζιλ Γκραντ

Μπύρες και Βιβλία!

Για κοίτα να δεις! Μπήκα μετά από αιώνες στη λέσχη (it's a long story) για να δω τις λεπτομέρειες της συνάντησης για την πίτα, κατόπιν ενημέρωσης από τον καλό φίλο Μπου, και πέφτω πάνω σε αυτό το ποστ! Θα με κάνεις Κόμη να ανοίξω Instagram! Χαλάλι, αν είναι για κάτι τέτοιο! Εύγε για την ιδέα...
  19. Μπέιζιλ Γκραντ

Νήμα για εφήμερα μηνύματα (που όμως θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας)

Τσίου το γραμματοκιβώτιό σου γέμισε. Περισσότερα από κοντά στα γενέθλια.
  20. Μπέιζιλ Γκραντ

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Καλησπέρα στους εκλεκτούς φίλους έπειτα από κάμποσο καιρό. Τα μόνα λογοτεχνικά διαλείμματα που κάνω αυτόν τον καιρό είναι αστυνομικές ιστορίες με τον Δικαστή Τι, του Βαν Γκούλικ. Μετά το "Περιδέραιο της πριγκίπισσας" και το "Σκελετός στην καμπάνα", συνεχίζω με το "Δολοφονία στο καράβι των...