Search results

1. Άρτζι

Άσκηση στην νοσταλγία

Σε αρκετές σκέψεις με έβαλε αυτό το νήμα @Πεταλούδα . :χμ: Απ' τη μια η συνανάγνωση με τις λεπτομερέστατες περιγραφές των χώρων και των αντικειμένων, από την άλλη όλες οι αναφορές σε αγαπημένα αντικείμενα και ενθύμια, δεν μπόρεσα να την αποφύγω την ενδοσκόπηση.. :ματιά: Παλιότερα, συνήθιζα να...
  2. Άρτζι

Συνανάγνωση: "Ζωή, οδηγίες χρήσεως" Ζωρζ Περέκ (Georges Perec)

Καλησπέρα σε όλους! :) θα συμφωνήσω με την Τσίου στο ότι χρειάζεται αρκετό χρόνο κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης για σημειώσεις, ψάξιμο & ανάγνωση εκ νέου μερικών αποσπασμάτων, οπότε προς το παρόν είπα να ρίξω μια ματιά στις δικές σας εντυπώσεις κι αύριο που θα ολοκληρώσω το δεύτερο μέρος θα...
  3. Άρτζι

Καλησπέρα κι από εμένα!! Λιγάκι αργοπορημένη, αλλά ..παρούσα!! :γεια: Έχοντας διαβάσει διφορούμενες κριτικές πριν ξεκινήσω την ανάγνωση του βιβλίου, ειλικρινά δεν ήξερα τι να περιμένω. Χαίρομαι, όμως, που το βιβλίο μου επιφύλασσε μια ευχάριστη έκπληξη στο πρώτο μέρος του. Ως λάτρης των παζλ...
  4. Άρτζι

Διάβασε Ένα (ή και Περισσότερα) Αγαπημένο μου Βιβλίο (Μέρος Δέκα)

Ωπ!! Με το "Εν Ψυχρώ" με βάζεις στον πειρασμό να αλλάξω τη σειρά ανάγνωσης των βιβλίων!! :μήπως;::χμ: :φρύδια:
  5. Άρτζι

Διάβασε Ένα (ή και Περισσότερα) Αγαπημένο μου Βιβλίο (Μέρος Δέκα)

Κι εγώ για μετά τη συνανάγνωση είχα στο νου μου να ξεκινήσω, ο Perec είναι μάλλον ..απαιτητικός και θα χρειαστώ αρκετές δυνάμεις!! :)))):φραπεδάκι: :ματιά: "Το σπίτι των πνευμάτων" το έχω καιρό στα αδιάβαστα, οπότε θα είναι η πρώτη μου επιλογή. :) Αν και θα χρειαστώ μια αλλαγή στην τριάδα...
  6. Άρτζι

Διάβασε Ένα (ή και Περισσότερα) Αγαπημένο μου Βιβλίο (Μέρος Δέκα Παρά Τίποτααα)

Ορίστε κι η δική μου τριάδα: -Η λέσχη των αθεράπευτα αισιόδοξων (Guenassia Jean-Michel) -Τυχεροί και άτυχοι (Γρηγόριος Ξενόπουλος) -Ταξίδι στην άκρη της νύχτας (Celine Louis-Ferdinand)
  7. Άρτζι

Θα συμμετέχω κι εγώ στη +ανάγνωση!! 😊😊
  8. Άρτζι

Διάβασε Ένα (ή και Περισσότερα) Αγαπημένο μου Βιβλίο (Μέρος Δέκα Παρά Ένα)

Αν όντως πάμε για επόμενο γύρο στο παιχνίδι, υπολογίστε με κι εμένα στις συμμετοχές! :ματιά:
  9. Άρτζι

Επόμενη συνανάγνωση τώρα που γυρίζει;

Μου αρκούν οι Κονραντ και Στοκερ ως επιλογές. :ματιά: Εννοείται, βέβαια, πως όποιο κι αν είναι τελικά το βιβλίο της συναναγνωσης θα είμαι εξίσου χαρούμενη, μιας κι απ'ότι διαπίστωσα στις προηγούμενες, η παρέα, οι ιδέες, οι σκέψεις και οι κουβέντες που προκύπτουν κάθε φορά είναι το πιο...
  10. Άρτζι

Όταν το πήρα είδηση για τη δυνατότητα των τριών επιλογών είχα ήδη ψηφίσει.. :ζντόινγκ::)))) Είπα, λοιπόν, να προσθέσω τον Κόνραντ δια της ..πλαγίας οδού!! :φιρουλί:
  11. Άρτζι

Καλησπέρα!! Παρακολούθησα με μεγάλο ενδιαφέρον την προηγούμενη συνανάγνωση (στην οποία δυστυχώς δεν κατάφερα να πάρω μέρος) κι ομολογώ πως ο Χερτσογκ έχει ήδη μπει στη λίστα των ..προσεχώς! Επιστρέφω, όμως, δριμύτερη και θα είμαι παρούσα στη νέα συναναγνωση!! :) Βέβαια, βιάστηκα λιγάκι και...
  12. Άρτζι

Βιβλίο: Το διαβάζουμε μία ή πολλές φορές ;

Η αφή είναι αίσθηση* που θα χαρίζει τη νίκη στο έντυπο βιβλίο όσες ηλεκτρονικές μορφές κι αν κυκλοφορήσουν!! Κι αν η έκδοση είναι προσεγμένη, τότε το βιβλίο απογειώνεται. *Ας μην παραβλέψουμε και την όσφρηση. :ματιά:
  13. Άρτζι

Μ' αρέσει… Δεν μ' αρέσει…

Με τα γλυκά έχω πολύ καλή σχέση (ίσως καλύτερη απ'ότι θα έπρεπε.. :χμ:), τα μόνα που δεν μου αρέσουν είναι εκείνα που έχουν ινδοκάρυδο. Επίσης, μου αρέσουν πολύ οι θερινοί κινηματογράφοι αλλά δεν μου αρέσουν τα κουνούπια που ..συχνάζουν εκεί! :όχισουλέω:
  14. Άρτζι

Ρίχνοντας μια ματιά στην επανέκδοση από Ψυχογιό, θα συμφωνήσω για το εξώφυλλο. Είναι απλό, λιτό κι απέριττο σε σχέση με αυτό που έχω στην κατοχή μου από τα ελληνικά γράμματα & σίγουρα ανάμεσα στα δύο θα το προτιμούσα. Ομολογώ, όμως, πως δεν θα το άλλαζα με κανένα άλλο πια, όσο "φλύαρο" κι αν...
  15. Άρτζι

ΘΕΜΕΛΙΟ - Γαλαξιακή Αυτοκρατορία (Ισαάκ Ασίμωφ)

Το ιστορικο-κοινωνικό κομματι είναι που μου κινεί το ενδιαφέρον κυρίως στο Θεμέλιο, χωρίς να παραβλέπω, ωστόσο, τις εντυπωσιακές τεχνολογικές αναφορές του Ασιμωφ, ήταν έτσι κι αλλιώς μίλια μακριά από την εποχή του ο άτιμος (ή μάλλον έτη φωτός!!). Τα τρία βιβλία και τα δύο πρίκουελ ήταν αρκετά...
  16. Άρτζι

ΘΕΜΕΛΙΟ - Γαλαξιακή Αυτοκρατορία (Ισαάκ Ασίμωφ)

Νομίζω πως μετά το I, robot ήρθε η στιγμή να ξανασυναντηθώ με τον κο Ασιμωφ, οπότε επόμενος αναγνωστικός σταθμός θα είναι το Θεμέλιο! Προβλέπεται ένα καλοκαίρι άκρως φουτουριστικό!! :ωραίος::ωραίος: Μου έχει κινήσει τρομερά την περιέργεια ο Χάρι Σέλντον διαβάζοντας όσα περιέγραψες @Νιλς .
  17. Άρτζι

Συνανάγνωση: "Κάτω από το ηφαίστειο" Μάλκολμ Λόουρυ (Malcolm Lowry)

Ένα μεσκαλίτο και για μένα παρακαλώ!!! :μπράβο:
  18. Άρτζι

Είναι αρκετές οι φορές που επιστρέφω σε ένα βιβλίο για να ξαναδιαβάσω ένα ή περισσότερα αποσπάσματά του, αλλά εκείνα στα οποία ξαναγυρνάω σε τακτά χρονικά διαστήματα είναι: Δον Κιχώτης - Μ. Θερβάντες Το εκκρεμές του Φουκώ - Ο. Έκο Μικρός Πρίγκηπας - Α. ντε Σαιντ Εξυπερύ Η εκλογή μου - Ν...
  19. Άρτζι

Συνανάγνωση: "Κάτω από το ηφαίστειο" Μάλκολμ Λόουρυ (Malcolm Lowry)

Με καλύψατε και με το παραπάνω με όσα όμορφα είπατε!! Πόσο συγκλονιστικά γραμμένο αυτό το βιβλίο!!! Παρά το γεγονός ότι δυσκολεύτηκα λιγάκι στην αρχή να συνδεθώ μαζί του, όσο κυλούσαν οι σελιδες και ξεδιπλωνόταν η ιστορία και οι σκέψεις του Προξενου, τόσο βυθιζομουν σ'αυτό. Σίγουρα με βοηθήσατε...
  20. Άρτζι

Βιβλία που θα θέλατε να δείτε στη μεγάλη ή στη μικρή οθόνη.

Ας ελπίσουμε σύντομα! Σύμφωνα με το inverse, αρχές του 2021 θα κάνει πρεμιέρα. :ναι: