Search results

1. Μαρινέττα

Ζώρζ Σιμενόν (Georges Simenon): Ο ανθρωπάκος από το Αρχαγγέλσκ (Le petit homme d'Arkhangelsk)

Η αρχή μου με τον Σιμενόν έγινε με αυτό το βιβλίο (μόλις την Παρασκευή που μας πέρασε) . Ήταν εξαιρετικό. Ένιωσα την κάθε λέξη. Και δεν του φαινόταν !
  2. Μαρινέττα

Προτάσεις για σειρές

Είδα σε ένα βράδυ την μίνι σειρά της ΕΡΤ Αγάπη Παράνομη και 2 επεισόδια από το Βαρδιάνος στα σπόρκα ειδικά η πρώτη πάρα πολύ ωραία και με τέλεια σκηνικά . Είναι και οι δύο διηγήματα . Η πρώτη του Θεοτόκη, η δεύτερη του Παπαδιαμάντη.
  3. Μαρινέττα

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Επιτέλους τελείωσα με τα μισοδιαβασμένα μου και ξεκίνησα καινούρια. Άρχισα το ''Αόρατο μισό'' που καλό είναι αλλά όχι και για 4,2/5 που έχει στο goodreads από μισό εκατομμύριο βαθμολογίες (ίσως να βελτιώνεται από τη μέση και μετά που είμαι) . Επίσης χτες ξεκίνησα τα ''Έθιμα ταφής'' που μάλλον θα...
  4. Μαρινέττα

Πού ταξιδεύεις αυτές τις μέρες στα βιβλία σου;

Έχει αναφορές και στη Λευκάδα; Επίσης σου άρεσε το βιβλίο;;
  5. Μαρινέττα

Πως σου φάνηκε; Εγώ πάντως αν και είχα και το 2ο , έμεινα στο 1ο.. Διαβάζω το έτος της χάριτος της Κιμ Λιγκέτ και ακόμα δεν έχω τελειώσει τη Λέσχη των τιποτένιων .! Άντε να τα τελειώσω και τα δύο γιατί τα τράβηξα αρκετά και κάπως τα βαρέθηκα.
  6. Μαρινέττα

Νήμα για εφήμερα μηνύματα (που όμως θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας)

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια φόρμα που μπορεί να σας κάνει χαρούμενους(αφού συμπληρωθεί) . Εγώ έφτιαξα αντίγραφο και στο αντίγραφο επάνω έβαλα τα δικά μου. Στην ουσία συμπληρώνεις κάποιες λίστες που τις έχει έτοιμες και μετά μπορείς να δεις τα στατιστικά σου. Μου το έστειλε μια κοπέλα που...
  7. Μαρινέττα

Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Οι τελευταίες μου αγορές ήταν τα εξής βιβλιαράκια Έθιμα Ταφής - Hannah Kent Expo 58 - Jonathan Coe Αριθμός 11 -Jonathan Coe Έγκλημα στο γκολφ - Κρίστι Αγκάθα Νέμεση - Κρίστι Αγκάθα Η μικρή αδερφή - Ashdown Isabel Τα πρώτα τρία με 40% , πως να συγκρατηθώ;;; και τα τελευταία τρία συνολικά 16...
  8. Μαρινέττα

Και το δώρο ήταν βιβλίο!

Τέλειο βιβλιαράκι. Παρόλο που δεν είμαι εντελώς αγεωγράφητη πέρασα πολύ ευχάριστα τις ώρες που το διαβάσαμε παρέα με τον φίλο μου. Είναι πολύ ωραίος τρόπος να το διαβάσεις σε κάποιον(ή να σου το διαβάσει) γιατί σταματάς σε κάποιες πληροφορίες και τις σχολιάζετε μαζί και έτσι σου εντυπώνεται...
  9. Μαρινέττα

Το καλύτερο και το χειρότερο βιβλίο που διάβασα τον τελευταίο χρόνο

Φέτος , δηλαδή πέρυσι το 2021, διάβασα αρκετά ωραία βιβλία και ελάχιστα που δεν μου άρεσαν. Το καλύτερο βιβλίο που διάβασα ήταν το Τι ωραίο πλιάτσικο!-Jonathan Coe (μου άρεσαν πάάάάάάάρα πάρα πολύ επίσης Κίρκη, Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες, Το κορίτσι με τα πορτοκάλια, Γάλα Μαγνησίας, Η...
  10. Μαρινέττα

Hey! Μετά από μια χαοτική σεζόν επέστρεψα στη λέσχη ! Διαβάζω το Η λέσχη των τιποτένιων του Κόου που τον ανακάλυψα το 2020, το 2021 διάβασα τρία βιβλία του και είπα να συνεχίσω και το 2022 :ρ Επίσης πριν λίγο τελείωσα μια νουβέλα το Εκεί που κρύβονται οι λέξεις της Μαρίας Λιάκου που κυκλοφορεί...
  11. Μαρινέττα

Τώρα τι μου κάνεις @Τσίου 01:10 π.μ. ;; Άσε που διάβασα πρόσφατα το Ονειρεύτηκα το δολοφόνο σου και το μόνο που ένιωθα ήταν οργή κυρίως για το πόσους αετούς πετάγανε στο αστυνομικό τμήμα αντί να ψάχνουνε κάνα πτώμα.
  12. Μαρινέττα

Μόλις είπα ότι θα ξεπαραδιαστώ και με άλλα! Ευχαριστώ πολύ @Τσίου μου , τα κάνω σκρινσοτ για να επιβεβαιώσω περίτρανα ότι τα σάβανα ΔΕΝ έχουν τσέπες ! 😂
  13. Μαρινέττα

Τελείωσα το Μαρίνα του Θαφόν - με βλέπω να ξεπαραδιάζομαι να αγοράζω και την τετραλογία - ήταν το κατάλληλο είδος μυθιστορήματος για μένα, είχε μυστήριο, ειδύλλιο , φόνους και απίστευτα «χρώματα» Βαρκελώνης του χθες και του τώρα! 😇💸 Διάβασα και το Συλλέκτη του Soloúp, που ήταν το πρώτο κόμικς...
  14. Μαρινέττα

Είναι βαρύ βιβλίο γενικά, ανάλογα πόσο σε επηρεάζουν και αυτά που διαβάζεις συγκρίνοντάς τα και με αυτά που ζεις! Αν έπρεπε να διαλέξω ένα του Φάλαντα για αρχή τελικά όντως δεν θα ήταν αυτό 😇
  15. Μαρινέττα

@Τσίου Είναι στα πολύ προσεχώς , πάνω πάνω !!
  16. Μαρινέττα

@Σελεφά ναι μίλησα με το βιβλιοπωλείο , όλα καλά 🙃🙂
  17. Μαρινέττα

Αγόρασα στις αρχές του μήνα αυτά : Επειδή δεν κάνω κάτι άλλο εκτός από το να διαβάζω, λόγω συνθηκών , διάλεξα μικρά βιβλία (τα είχε προτείνει κάπου ο @Φαροφύλακας νομίζω) ώστε να τα διαβάζω ανάμεσα από μυθιστορήματα που διαβάζω! Παρεμπιπτόντως, έχει διαβάσει κανείς σας Μπριούσωφ; Διάβασα το...
  18. Μαρινέττα

Τελείωσα μέσα στην εβδομάδα το Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες , το Μίνα Ντε Βαγκέλ του Stendhal και το Τα ποιήματα των 9-10μ.μ. του Χικμέτ. Τώρα ακούω το Μαρίνα του Ρουίθ-Θαφόν και συνεχίζω με το Λύκος ανάμεσα σε λύκους του Φάλαντα τον β΄ τόμο (μόνο 500 σελίδες έχουν απομείνει...
  19. Μαρινέττα

Ελίν Πελίν ( Елин Пелин): ''Στο χωράφι''

Πολύ συγκινητικό 🥺! Μπράβο @Ιαβερης 🙂
  20. Μαρινέττα

Πως βρέθηκα εδώ...

Το μακρινό 2014 έψαχνα για μια λέσχη συνανάγνωσης , νομίζω πως έτσι βρέθηκα εδώ.. Βέβαια την πρώτη μου ανάρτηση την έκανα το 2017!