Search results

1. Ά

Μ' αρέσει… Δεν μ' αρέσει…

Σκληρή λέξη... Για κάποιον ανεξήγητο λόγο μου θύμισε τα χρόνια με την πρώην σχεδόν πεθερά μου :) Γιατί άραγε;... Θα συμφωνήσω λοιπόν παραφράζοντας λίγο το «δεν μου αρέσει» σου: Δεν μου αρέσουν οι άνθρωποι που, χωρίς να τους απειλώ παρά μόνο στην φαντασία τους, με κάνουν να νιώθω «γκαϊζίν».
  2. Ά

Επιλογή Ξένης Γλώσσας

Δεν νομίζω ότι οι προσωπικές μου επιλογές να σε βοηθήσουν γιατί αντιμετωπίζω την εκμάθηση γλωσσών ως διασκέδαση και επιλέγω βάσει συναισθήματος/αισθητικής/μαζοχισμού... Θα τις παραλείψω. Σε ένα άλλο σύμπαν, η λογική εκδοχή του εαυτού μου, φαντάζομαι ότι θα επέλεγε μία γλώσσα βάσει πληθυσμού...
  3. Ά

Μη με παρεξηγήσεις αλλά για κάποιο λόγο δεν σε πιστεύω, Καλικάντζαρε! :))
  4. Ά

Τί είναι «γκαϊζίν», Παράδοξε;
  5. Ά

Συνανάγνωση: "Εργοστάσιο Εφιαλτών" του Thomas Ligotti

@Μπέιζιλ, καλά του έκανες! @Φλέγρα, ίσως σε βοηθήσει να ρίξεις λίγο φως στην υπόθεση η γνώση ότι ο Λιγκότι πάσχει/έπασχε από διαταραχές άγχους, κατάθλιψη και ανηδονία (σύμφωνα με διάφορα που διάβασα). Έτσι, φαντάζομαι ότι προσεγγίζει τα πράγματα με έναν τρόπο διαφορετικό, ότι μπορεί να...
  6. Ά

Συνανάγνωση: "Εργοστάσιο Εφιαλτών" του Thomas Ligotti

Δεν θα γράψω πρώτη εντυπώσεις γιατί είμαι «νιούμπι» στις συναναγνώσεις. Θα περιμένω να ξεκινήσουν οι πιο έμπειροι τα σχόλιά τους για να προσανατολιστώ. Όμως, θέλω να πω κι εγώ ένα ευχαριστώ στον Ινσμούθιο (ευχαριστώ, Ινσμούθιε!) και τη Λέσχη που μου σύστησαν αυτόν το συγγραφέα. Νιώθω πολύ...
  7. Ά

Ιαβέρη, (καλημέρα!) να προσθέσουμε ότι, επιπλέον, όλοι αυτοί διασκεδάζουν πάντα και πολύ στις εξόδους/δραστηριότητές τους. Διασκεδάζουν τόσο ώστε, αντί να απολαμβάνουν αυτό που κάνουν, επιλέγουν να πιάσουν το κινητό, να στήσουν σκηνικό (με το ποτό, φαγητό, αλτηράκι γυμναστηρίου κτλ), να...
  8. Ά

Φαροφύλακα, μου αρέσει, με διασκεδάζει, που γράφεις «γυναίκα ή γεράκος». Η 1η κρίνεται από το φύλο, ο 2ος από την ηλικία; Ο γεράκος δεν είναι άνδρας δηλαδής; Και από ποιά ηλικία θεωρείται ο άνδρας μη-άνδρας και απλώς γεράκος; Η γυναίκα γερνάει; Πολλά τα φιλοσοφικά ερωτήματα και δεν έχω πιει καν...
  9. Ά

Μου αρέσει αυτό το νήμα και η θετική ενέργεια που βγάζουν τα «μου αρέσει» όλων! Κάποια τα έχουμε κοινά, φυσικά. Μου αρέσουν οι εικόνες που δημιουργεί το Φθινόπωρο (πού’ν’το;!). Τα μεμονωμένα αντικείμενα έντονου χρώματος είναι σαν μία παιχνιδιάρικη, καλαίσθητη έκρηξη ζεστασιάς, ενέργειας, ζωής...
  10. Ά

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Προσπάθησα. Ειλικρινά, προσπάθησα πολύ να ολοκληρώσω το "The Long Way to a Small, Angry Planet"... Απέτυχα. Δεν μου άρεσε καθόλου και το παράτησα μόλις στην 83η σελίδα του... Για να ξεπεράσω την μεγάλη ανία που μου προκάλεσε, ξεκίνησα το "Pet Sematary" («Νεκρωταφίο Ζώων») του King
  11. Ά

Δυσκολεύομαι να οδηγήσω νύχτα γιατί η όρασή μου χειροτερεύει όσο μειώνεται το φως. Έτσι, δυστυχώς, δεν έχω τη δυνατότητα να χαρώ τη νυχτερινή οδήγηση. Μου αρέσει να περπατώ στις ερημικές γειτονιές όταν βρέχει αργά το βράδυ, τις ώρες που η πόλη κοιμάται, χωρίς προφύλαξη. Αν δεν μπορώ να βγω...
  12. Ά

Και το δώρο ήταν βιβλίο!

Μάλιστα. Αν έγραφες επιχειρήματα γι' αυτή σου την άποψη, δεν θα είχα πρόβλημα να συζητήσουμε και να αναλύσουμε τα «άτοπά» μου. Εκτός από την άποψή μου για τα δώρα και το βιβλίο ως δώρο που σχετίζονται με το νήμα, σχολίασα θέματα που εσύ έθιξες. Λυπάμαι αν δεν σου άρεσαν όσα έγραψα αλλά δεν...
  13. Ά

ηλεκτρικό ρεύμα και μόνωση

«μόνωση του ηλεκτρικού ρεύματος»; Χμμ... εξ ορισμού, δεν βγάζει νόημα για εμένα. Το ηλ. ρεύμα δεν μονώνεται :) Ούτε ο θόρυβος, η θερμότητα, η υγρασία... Μονώνεται το μέσο στο οποίο κυκλοφορεί ένα από αυτά. Μόνωση είναι η επικάλυψη ενός τέτοιου μέσου με κατάλληλο μονωτικό υλικό για τη διακοπή...
  14. Ά

Και το δώρο ήταν βιβλίο!

Δηλαδή δεν είμαι μια μοναδική, πανέμορφη χιονονιφάδα;;; :) Στην εποχή του διαδικτύου, δύσκολο να νιώσεις μοναδικός. Ό,τι έχεις σκεφτεί, ό,τι έχεις ζήσει, ό,τι έχεις κάνει, ανακαλύπτεις ότι έχει προηγηθεί. Από την άλλη, θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν και θα υπάρχουν οι εξαιρέσεις πρωτοπόρων, ευφυών...
  15. Ά

Ουπς! Συγνώμη, παράλειψή μου. Φυσικά χρειάζεται και επίθετο αν δεν βγαίνει νόημα από τα συμφραζόμενα. «... έτσι επιτυγχάνεται η δημιουργία ενός στρώματος μόνωσης του ηλεκτρικού αγωγού», «...της ηλεκτρικής εγκατάστασης», «...του ηλεκτρικού καλωδίου», «...της ηλεκτρικής συσκευής» κτλ Τώρα, το τί...
  16. Ά

Εμένα τα 1 και 2 μου φαίνονται λάθος. Αν δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μία πρόταση του στυλ «μόνωση αγωγού/καλωδίου/εγκατάστασης/...», θα επέλεγα το 4
  17. Ά

Και το δώρο ήταν βιβλίο!

Όλα αυτά τα θέματα προέκυψαν από μία φατσούλα που φυσάει τη μύτη της;! :)) Για τον τρόπο ζωής... Πλέον (προσπαθώ να) αποφεύγω να κρίνω τους άλλους για τις επιλογές τους. Το βρίσκω άδικο και άσκοπο. Καθένας επιλέγει να ζει ανάλογα με τις «βαλίτσες» που κουβαλάει, τη νοημοσύνη του, την...
  18. Ά

ορθογραφία: μπίρα ή μπύρα;

Αναρωτιέμαι ποιά απ’ τις δυο μας είναι πιο τυχερή, Άτροπε :) Ανήκω σ’ αυτούς που διδάχτηκαν μια πιο παλιά ορθογραφία στο δημοτικό, παρόλο που ίσως δεν θα έπρεπε. Υποθέτω ότι επρόκειτο για την περίπτωση που αναφέρει ο Φαροφύλακας. Ήταν η γνωστή ορθογραφία που η απόδοση των λέξεων στα ελληνικά...
  19. Ά

Και το δώρο ήταν βιβλίο!

«Και το δώρο ήταν βιβλίο»... Ποτέ... κανείς! :κλαψ:
  20. Ά

Πώς το λεν το... μαραφέτι;

Χα! Εγώ πάντα το έλεγα «φφρρρρ» (ναι... μιμούμουν τον ήχο). Κοντά έπεσα