Αγαπητέ Φαροφύλακα,
Προσωπικά δεν είχα απαντήσει στο θέμα αυτό γιατί γνωρίζω την ευαισθησία της Λέσχης σε θρησκευτικά θέματα (γεγονός που σέβομαι), άλλωστε γι' αυτό φαντάζομαι κλειδώθηκε και η συνανάγνωση της Καινής Διαθήκης που είχε ξεκινήσει ο Στράτης (σέβομαι την απόφαση, έπρεπε όμως να...
Θα προσπαθήσω να είμαι ήπιος :) : Προσωπικά το βρήκα πολύ κακό το βιβλίο αυτό. Τόσο κακό, που ομολογώ ότι το πέταξα. Ήταν ίσως η μοναδική φορά που πέταξα βιβλίο στη ζωή μου :).
Μετά την όμορφη παρουσίαση και την θετική σου γνώμη, νομίζω πως θα το αγοράσω τελικά! Μου είχε κινήσει το ενδιαφέρον!
(Μπου Ραντλι ευχαριστώ και πάλι ;) )
Αγαπητή Αύρα καλωσήρθες.
Πριν λίγα χρόνια κυκλοφόρησε και από τον ΔΟΛ (εφημερίδα Τα Νέα αν θυμάμαι καλά), επομένως ίσως το βρεις σε κάποιο κέντρο τύπου (δύσκολο) ή σε κάποιο παλαιοβιβλιοπωλείο (πιο πιθανό).
Διάβασα κι εγώ Το κιβώτιο και ομολογώ ότι δεν συμμερίζομαι τον γενικότερο ενθουσιασμό που υπάρχει για αυτό το βιβλίο :) . Ήθελα να το αφήσω από τις πρώτες 50 σελίδες, τελικά το συνέχισα μηπως με συγκλονίσει το τέλος του (είχα στο μυαλό μου Το λάθος του Σαμαράκη), αλλά δυστυχώς, όχι. Ήταν ένα...
Άγγελε, ελπίζω να το διασκεδάζεις με το συγκεκριμένο βιβλίο, προσωπικά το απόλαυσα. Περιμένω εντυπώσεις :). (Υπέροχη η φωτογραφία σου όπως και της Μαργαρίτας!)
Δυστυχώς δεν έχω διαβάσει το συγκεκριμένο βιβλίο, όταν θέλησα να διαβάσω βιβλίο ανάλογης θεματολογίας προτίμησα το "Μαγγελάνος: Ο εκπληκτικός περίπλους ενός μεγάλου θαλασσοπόρου". Ωστόσο ο Λεονάρδος έχει πάρα πολύ καλή φήμη στα ιστορικά μυθιστορήματα, και μετά και την κριτική σου το σκέφτομαι...
Χρήστο, ρίξε και μια ματιά στο Μαουτχάουζεν του δικού μας Ιάκωβου Καμπανέλλη, μήπως και σε ενδιαφέρει. Εκτυλίσσεται σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, και είναι η αληθινή του ιστορία. Προσωπικά δεν το έχω διαβάσει, αλλά η γυναίκα μου που το διάβασε μου μίλησε με θαυμασμό!
Ρεγινόρα, Νουρμπανού, σας ευχαριστώ πολύ!
Νουρμπανού, θα συμφωνήσω ότι το Μια ζωή, δυο ζωές είναι εξαιρετικο! Εγώ δεν μπορώ παρά να ξεχωρίζω και την τριλογία του, την λάτρεψα, και ήταν η αφορμή για να διαβάσω και τα υπόλοιπα βιβλία του.