Search results

1. Γ

Αγάπη χωρίς άρθρα

Εγώ πάντως το είδα να πρωτοεμφανίζεται στον κόσμο των κοινωνικών δικτύων τύπου facebook. Στην ίδια οικογένεια το μεταγενέστερο "παπάω σε" :ρ
  2. Γ

William Blake. 1757–1827

Έχω ξαναπεί για τους Ulver, που έχουν μελοποιήσει το Marriage of Heaven and Hell και είναι απίστευτος δίσκος. Ενδεικτικά. Γοητευτική προσωπικότητα ο Blake.
  3. Γ

Ταινίες που σας έκαναν να κλάψετε

Ψυχολογικός πόλεμος αυτή η ταινία. Άτιμοι Ιταλοί :κλαψ: Του Tornatore στο ίδιο δυνατό συγκινητικό ύφος (άλλα στα πρώτα μισά θριλεριζει) είναι το sconosciuta. Άλλο κλάμα από 'κει. Με μανάδες-παιδιά και κλάμα στηρίζουμε επίσης Kill Bill και Sympathy for Lady Vengeance.
  4. Γ

Φραντς Κάφκα (Franz Kafka) : "Η μεταμόρφωση"

Ενδιαφέρουσα άποψη! :ναι: Ίσως ήταν μια ευκαιρία όχι μόνο να φανεί έντονα η αδιαφορία των γονέων, αλλά και να έρθει στην επιφάνεια (με όλη της την υπερβολή και τον εφιάλτη βεβαίως) η απελπισία του πρωταγωνιστή για την συνολική μεταχείριση και αντιμετώπιση από τους γύρω του.
  5. Γ

Συγκρίνοντας μεταφράσεις στο "Έγκλημα και Τιμωρία"

Μαύρο Βέλος, αν σε παρηγορεί, έχει μια γοητεία το να μεταφράζει ο συγκεκριμένος έλληνας τον συγκεκριμένο ρώσο. Οι ήρωες, τα μέσα, τα μοτίβα ίσως, έμοιαζαν μεταξύ τους. Θα είναι σα να βλέπει μια αλήθεια ο Παπαδιαμάντης, κάτι οικείο στην μετάφρασή του. Μπορείς να το δεις κι έτσι δηλαδή. υ.γ. αν...
  6. Γ

Ποια η γνώμη σας για τα παλαιοβιβλιοπωλεία;

Ενδιαφέρον link. Βιβλιοθήρας και Μικρό Μοναστηράκι ισχύουν ακόμα, σίγουρα. Ιπποκράτους όπως λες και Μαυρομιχάλη έχει διάφορα επίσης, κυρίως για συλλέκτες και όχι για κάποιον που ψάχνει καλές τιμές. Όπως και γενικότερα στα Εξάρχεια. Για χαμηλές τιμές μόνο, Μοναστηράκι αν και επικρατεί ένα χάος...
  7. Γ

Oυίλιαμ Σαίξπηρ (William Shakespeare)

Project Gutenberg και ξερό ψωμί, Παρωνύμιε! Στηρίζουμε.
  8. Γ

Βραβεία Όσκαρ 2012

Αυτό σκέφτομαι κι εγώ. Αφού δεν το πήρε στον Δράκουλα, δε θα το πάρει ποτέ. Αλλά δε το χρειάζεται εδώ που τα λέμε.
  9. Γ

Βραβεία Όσκαρ 2012

Ουδεμία έκπληξη τα οσκαρ. Από του χρόνου στοιχήματα, να βγάζουμε κανά χαρτζιλίκι :p Διάβασα ότι σε βιντεο με εκπλειπόντες έβαλαν και τον Κακογιάννη. Επίσης, Ποιοι ψηφίζουν; Εξηντάχρονοι και η γυναίκα του Ντένζελ ...οι Times του Λος Άντζελες αποκάλυψαν ότι στα 5.100 από τα 5.765 μέλη της, τα...
  10. Γ

Πλουτάρχου, Ηθικών, 827D-832A: Περί του μη δειν δανείζεσθαι, §1

Κατ' αρχάς, χαρά στο κουράγιο σου που κάθεσαι να το μεταφράσεις. Δεύτερον, κυκλοφορεί στα ιντερνετς αυτό το σημείο απ' όσο έχω δει, λόγω επικαιρότητας.
  11. Γ

Ταινίες εμπνευσμένες από βιβλία

Από ομώνυμο θεατρικό του Άρθουρ Μίλερ, το Crucible με τον Daniel Day-Lewis και την Winona Ryder σε πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η ταινία και το θεατρικό βασίζονται σε αληθινά γεγονότα κι έχουν θέμα τις δίκες των μάγων στο Σάλεμ τον 17ο αιώνα, αλλά ουσιαστικά μιλάνε για τον (θρησκευτικό) φανατισμό...
  12. Γ

Αναζήτηση: From Hell

Τελικά τα πράγματα ήταν πολύ πιο απλά απ' ότι νόμιζα. Αποφάσισα να κοιτάξω στο site του public αν όντως το φέρνουν και δεν τυχαίνω (μα συνέχεια όμως?!) στην κακιά την ώρα. Εν τέλει το είχανε και πήρα τηλέφωνο σε όλα. Της Γλυφάδας είχε μόνο ένα. Το τσίμπησα και το ξεκίνησα. ΠΟΛΥ ατμοσφαιρικό και...
  13. Γ

Γεια σας. Καλή χρονιά και καλή ανάγνωση.

Δηλαδή θες να μου πεις πως η τακτική που ακολουθείται μέσω των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα δεν είναι φιλελεύθερη; βλέπω πολλούς ιδιώτες τριγύρω μου να πλουτίζουν και άνισες "ευκαιρίες". Το όνειρο του δημοσίου υπαλλήλου είναι παρελθόν, οι ιδιώτες είναι πολύ πιο τυχεροί και γι' αυτό ευθύνεται η...
  14. Γ

Προσωπικά βλέπω τάξεις, γιατί βλέπω κοινωνικές διαφορές και διαφορετικές ευκαιρίες που προκύπτουν από μια χ οικονομική κατάσταση. Απλά δεν τις ονομάζουμε. Σ' αυτό πιστεύω πως οδήγησε η οικονομική ελευθερία που λες. Αν η οικονομία πηγάζει από μέσα από τους ανθρώπους, τότε θα κάνει έναν μικρό...
  15. Γ

Κατά τον ίδιο τρόπο που αναφέρεις στο τέλος, λειτουργούν και οι άναρχες κοινωνίες φαντάζομαι. Απλά μπορούν να υπάρξουν σε μια ευμεγεθή κλίμακα σε εκσυγχρονισμένες (και εμφανέστατα μελλοντικές) κοινωνίες, όχι σε πρωτόγονες. Στις πρωτόγονες δεν έχει υπάρξει τόση συμβίωση όση αυτή που υπάρχει όσο...
  16. Γ

Μάλιστα. Απλά επειδή, ο φιλελευθερισμός έχει πάρει μια μορφή που αφορά την ελεύθερη αγορά και τον καπιταλισμό, κάτι που δε θα μπορούσα ποτέ να το φανταστώ σε μια αναρχική κοινωνία λόγω καταστάσεων. Μου φαίνεται λίγο αντιφατικό το να πιστεύεις στην υπάρξη κράτους και να μην υπακούς σε κανέναν...
  17. Γ

Καλωσόρισες! Θα μπορούσες να μας πεις πώς συνδυάζεις τον αναρχισμό με τον φιλελευθερισμό μήπως; σε επίπεδο "ατομικής" στάσης ζωής; εκτός κι αν δεν εννοείς το δεύτερο σαν πολιτικό όρο.
  18. Γ

Αναζήτηση: εκδόσεις για Σέρλοκ Χολμς

Τις εκδόσεις penguin τις έχουν προτείνει και σε φίλη που σπουδάζει αγγλική φιλολογία. Για ελληνική μετάφραση υπάρχουν και οι εκδόσεις Ερατώ οι οποίες είναι πρώτα απ' όλα καλαίσθητες. Για μετάφραση δεν γνωρίζω, μου τις έχει προτείνει άτομο που εμπιστεύομαι και απ' όσα έχω διαβάσει είναι...
  19. Γ

Αντώνης Σαμαράκης : ''Το λάθος"

Από τ' αγαπημένα μου βιβλία και από τα λίγα που με έπεισε ο οικογενειακός μου περίγυρος να διαβάσω χωρίς να με απογοητεύσει και που διάβασα μονοκοπανιά. Έχει τον ρυθμό που θες να δεις σε film noir ή σε road movie. Είχα διαβάσει κι εγώ τα τρανταχτά σχόλια που χαρακτηριστικά θυμάμαι το παρομοίαζαν...
  20. Γ

Ρέιμοντ Τσάντλερ (Raymond Chandler): "Ο Μεγάλος Ύπνος"

Έχει γίνει και κινηματογραφική μεταφορά με τον Bogart, όπου τη διασκευή στο σενάριο την έκανε ο Faulkner. Δεν ξέρω τι παίζει με το βιβλίο, αλλά η ταινία ήταν κάπως μπερδεμένη. Πολύ καλή φυσικά.