Search results

1. Φαροφύλακας

Ο Πλανήτης με Τραμπ στο τιμόνι της υπερδύναμης

Εντάξει, το τερμάτισε με το καλημέρα ο Τραμπ. Φαντάζομαι πως είδατε την πρόσφατη συνέντευξη τύπου όπου: Εξέφρασε την επιθυμία του για προσάρτηση του Καναδά ως 51ης πολιτείας των ΗΠΑ, και αναφέρθηκε στον πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό ως "governor" Είπε πως θέλει την Γροιλανδία (η οποία ανήκει στην...
  2. Φαροφύλακας

Ράδιο Φάρος

Εντάξει, ποτέ δεν ήμουν του βαρύ λαϊκού και των αντίστοιχων καλλιτεχνών. Όμως, έκανα κι εκεί την προσπάθειά μου καθώς πάντα ήθελα να έχω ανοιχτούς ορίζοντες στην τέχνη. Αυτό που έμεινε ήταν δυο-τρία στην πραγματικότητα ελαφρά-βαρυ-λαϊκά, ή δεν ξέρω πώς διάολο να τα πει κανείς. :)))) Μου αρέσει...
  3. Φαροφύλακας

Ότι όμορφο θέλω να θυμάμαι

Μου αρέσουν κι εμένα πολύ οι μικρές στιγμές ευγένειας και καλοσύνης. Παρότι, γενικά, φροντίζω γι' αυτές, θυμάμαι μια μέρα, πριν 30 χρόνια, φοιτητής, σε άλλη χώρα, που αφηρημένα παραμέρισα για να ανέβει στο λεωφορείο, πρώτα, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων. Και μου χαμογέλασαν με ένα πλατύ χαμόγελο και...
  4. Φαροφύλακας

Νήμα για εφήμερα μηνύματα (που όμως θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας)

Τηλεόραση. Είσαι θεότρελος. Πού το θυμήθηκες αυτό το μέσο! 😅
  5. Φαροφύλακας

Τα αρχαία είναι τεράστιος παράγοντας για τα χρονοδιαγράμματα. (Και δεν μπορώ να φανταστώ τι θα έχει τσιμεντωθεί σε παλιότερες δεκαετίες, κατά την ανέγερση των οικοδομών σε αυτήν την τόσο έντονα Ρωμαϊκή Θεσσαλονίκη.) Πάρε π.χ. την Ολλανδία. Το έδαφος κάτω όχι απλά δεν κρύβει αρχαιότητες αλλά...
  6. Φαροφύλακας

Ράδιο Φάρος

Χθεσινό σφύριγμα.. Όλο νέες επιτυχίες... :)))) Χάρις Αλεξίου - Θα 'ταν 12 Του Μάρτη
  7. Φαροφύλακας

Το μετρό είναι ένα "κοκαλάκι" που μας ρίχνουν. Εντάξει. Εγώ πιστεύω πως είναι ένα σημαντικό έργο προς την σωστή κατεύθυνση σε μία κυκλοφοριακά πλανταγμένη πόλη. Και πιστεύω πως η πλειονοψηφία συμμερίζεται την γνώμη μου για το μέγεθος του έργου. Φυσικά, πάντα και σε όλα υπάρχει κάποιος που θα...
  8. Φαροφύλακας

Κι ενώσω χτίζεται ο Παρθενώνας, κάποιοι Αθηναίοι... «Μα γιατί μάρμαρο Πεντέλης; Δηλαδή κάτασπρο; Χάθηκε λίγο χρωματιστό μάρμαρο από την Καρία;» «Και το καημένο το βουνό της Πεντέλης; Ποιος θα το ξαναδεί όπως ήταν; Αύριο κατεβαίνουμε για διαμαρτυρία εκεί που θα φτιαχτεί στο μέλλον η Πλατεία...
  9. Φαροφύλακας

Ράδιο Φάρος

Το σημερινό μου σφύριγμα και διαχρονική αγάπη: Πώς θα περάσει η βραδιά - Γιάννης Παπαϊωάννου
  10. Φαροφύλακας

Ξαναδιάβασα το κείμενο και δεν βλέπω χιούμορ παρά μονάχα πολύν σαρκασμό. Δεν άκουσα ούτε έναν να ισχυρίζεται πως το μετρό θα λύσει το κυκλοφοριακό «καθολικά ως δια μαγείας» ή πως είναι «πανάκια», όπως λες και δεν αποτελεί αυτό πραγματικά θέμα συζήτησης. Ο ισχυρισμός είναι πως θα βοηθήσει στο...
  11. Φαροφύλακας

Ειδικά σε περιπτώσεις οπως ήταν η Πυρκαγιά στο Μάτι (επί Σύριζα) ή το δυστύχημα στα Τέμπη (επί ΝΔ) νομίζω πως πρόκειται για μια βαθύτερη παθογένεια και μια βόμβα με βραδύκαυστο φιτίλι, που είναι απλά σε τίνος χέρια θα τύχει να σκάσει, που παρότι τυπικά έχουν ευθύνες οι ιθύνοντες, δυσκολεύομαι να...
  12. Φαροφύλακας

Πόσο συχνά σκέφτεσαι την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία;

Πήγα να γράψω στο άλλο νήμα, το "μ'αρέσει-δε μ'αρέσει", αλλά θα γράψω εδώ. Δεν μου αρέσει ο Ανδρέας Μικρούτσικος, από τότε που έγινε τηλεπερσόνα. Η ύπαρξή του μου βγάζει μια βαθιά αποστροφή. Έψαχνα να βάλω ένα τυχαίο βιντεάκι να παίζει, στον youTube, για παρέα, καθώς δούλευα στο λαπτοπ, και τον...
  13. Φαροφύλακας

Ράδιο Φάρος

Εδώ και 4,5 μήνες, παίρνω κάθε πρωί τον καφέ μου κι όπως γυρίζω τα 50 βήματα από το μαγαζί στο σπίτι, σφυρίζω αφηρημένα κάτι. Είμαι από τους ανθρώπους που τραγουδούν και σφυρίζουν (και κινούνται ρυθμικά όταν ακούγεται μουσική, και να δεις τι πλάκα έχει να προσπαθείς να κρατηθείς στο...
  14. Φαροφύλακας

Μου κάνει μεγάλη εντύπωση αυτή η τοποθέτηση. Έχω ζήσει στην Θεσσαλονίκη και είναι μια πόλη που πέρα από άσχημη την βρίσκω και πολύ πλανταγμένη, ειδικά στο κυκλοφοριακό. Χαίρομαι που έφυγα από εκεί. Πιστεύω πως το μετρό θα δώσει μια πραγματική διευκόλυνση στον κόσμο της Θεσσαλονίκης και στην...
  15. Φαροφύλακας

Ξένες γλώσσες - Περί ανέμων και υδάτων

Καλά, το heen and forth παραμένει, αν και τώρα πια κάνω μια παύση και ψάχνω και βρίσκω το σωστό... Εχθές, μιλώντας κανονικότατα Αγγλικά, αντί να πω number σε μια πρόταση, είπα aantal. Αγγλικά μιλάω κάθε μέρα, κι Ολλανδικά μίλησα ελάχιστα, πριν έναν μήνα, τελευταία φορά. Πρέπει να καθίσω μια...
  16. Φαροφύλακας

Με αφορμή τις εκλογές στις ΗΠΑ

Φανταστείτε να το είχε κάνει αυτό ο Τραμπ τι θα έλεγε ο Πλανήτης, κι εμείς εδώ, καλή ώρα... Δεν ξέρω γιατί σε πολλά πράγματα στον άξονα αριστερά-δεξιά, σε ΗΠΑ αλλά κι Ελλάδα, μοιάζει να υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά.
  17. Φαροφύλακας

Και ξέχασα να συμπληρώσω για την Tulsi Gabbard, πως παρότι κομάντο, όπου την έχω ακούσει να μιλάει, σημειώνει πόσο φρικτό πράγμα είναι ο πόλεμος και πόσο πρέπει να αποφεύγεται. Στα λοιπά, παρότι η εκεχειρία στο Ισραήλ γίνεται επί Δημοκρατικών, ακόμη, ο Τραμπ διεκδικεί τα εύσημα για την...
  18. Φαροφύλακας

Στίχοι μοναδικοί..

Αφήνοντας τους στίχους, που είναι επίσης ωραίοι, θα μείνω μόνο στον τίτλο, του Παυλίδη, που μου φαίνεται πανέμορφος, έτσι μόνος του: Ερχόμαστε Από Τον Ορίζοντα πέρα από ποιητικό, είναι σαν να υπονοεί μια ολόκληρη ιστορία που απλά την υποθέτω αποσπασματικά μέσα σε μια κινηματογραφική αχλή...
  19. Φαροφύλακας

Μα οι Ταλιμπάν είναι δημιούργημα της επεμβατικότητας των ΉΠΑ. Φαντάζομαι πως γνωρίζουμε όλοι εδώ το ποιος ξεκίνησε να χρηματοδοτεί και να εκπαιδεύει τους Μουτζαχεντίν, ως εχθρό των Σοβιετικών. Μόνο που τους γύρισε μπούμερανγκ. Κι όλη η τελική ενδυνάμωσή τους ήταν και πάλι εξαιτίας της...
  20. Φαροφύλακας

Έτυχα αυτό το βιντεάκι όπου μια Δημοκρατική "πολιτική αναλύτρια" είναι τόσο απαίσια μέσα στον ναρκισσισμό, την έπαρση και την τύφλωσή της, όπου πριν τις εκλογές, και έχοντας ψηφίσει, πάει και αγοράζει σαμπάνια για να γιορτάσει την βέβαια, για αυτήν, επερχόμενη νίκη της Κάμαλα Χάρις και πικάρει...