Search results

1. Δουλτσινέα

Προτάσεις για παραμύθια

Το καλοκαίρι διαβάσαμε και το ''Παραμύθι Χωρίς 'Ονομα'' της Κάρμεν Ρουγγέρη, πολύ προσεγμένο. Επίσης, ξεχωρίζω τα βιβλία του Αντώνη Παπαθεοδούλου για το ιδιαίτερο κείμενο και την φανταστική εικονογράφηση. Έχουμε διαβάσει : ''Τους καλούς & τους κακούς πειρατές'', ''Ωχ χταπόδι, λάθος πόδι'' και...
  2. Δουλτσινέα

Προτάσεις για παραμύθια

Πολύ ωραίο το νήμα και για εμάς τις μανούλες. Λοιπόν πρόσφατα ανακάλυψα τη σειρά ιστοριών του μικρού δράκου Καρύδα του συγγραφέα Igno Siegner. Με πρωταγωνιστές δύο μικρούς δράκους και μία σκατζοχοιρίνα, διαδραματίζονται ωραίες και διαδκτικές ιστορίες. Ο γιος μου 5 χρονών έχει ξετρελαθεί, αλλά...
  3. Δουλτσινέα

Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Και όχι μόνο έχει τον ατελείωτο, αλλά και πολύ μικρά γράμματα (ή τουλαχιστον έτσι μου φαίνονται πια), που κάνει το γυαλί το πρεσβυωπικό λίαν απαραίτητο😂. Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο είναι και το βιβλίο που πήρα, ελπίζω η μετάφραση να είναι καλή.
  4. Δουλτσινέα

Αγόρασα από την έκθεση βιβλίου στο Ζάππειο τον ''Κόμη Μοντεχρίστο'' εκδ. Gutenberg. Και οι δύο τόμοι είχαν έκπτωση και η τιμή ήταν ίδια με την αντίστοιχη της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ στο ίντερνετ τουλάχιστον. Το δεύτερο απόκτημα ήταν το ''Κοράκι και άλλες ιστορίες'' του Έντγκαρ Άλαν Πόε, που από καιρό είχα...
  5. Δουλτσινέα

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Τελείωσα το ''Τι είδε η γυναίκα του Λωτ'' της Ι.Μπουραζοπούλου. Δυστοπικό μυθιστόρημα, εξαιρετικά καλογραμμένο, με διάχυτους συμβολισμούς για τα απολυταρχικά συστήματα εξουσίας, τον φόβο και την υποταγή των πολιτών, καθώς και την προσωπική μάχη των ηρώων με τους φόβους και τις ενοχές τους. Το...
  6. Δουλτσινέα

Τελείωσα την ''Χαμένη Τιμή της Καταρίνα Μπλουμ'' του Χάινριχ Μπελ. Τι να πρωτοπώ για το βιβλίο αυτό, η κοφτερή πένα του συγγραφέα που ''και κόκκαλα τσακίζει'', η παραπληροφόρηση, η προπαγάνδα, η υπερβολή και οι ανεπιβεβαίωτες φήμες που μπορούν στην κυριολεξία να καταστρέψουν τη ζωή ενός ανθρώπου...
  7. Δουλτσινέα

Τελείωσα το ''Σιντάρτα'' του Χέρμαν Έσσε, ολιγοσέλιδο και ευκολοδιάβαστο σαν παραμύθι που θα έπρεπε όμως να είχα διαβάσει πριν από πολλά χρόνια. Το μαγικό ταξίδι της ζωής, η προσωπική αναζήτηση της γνώσης και του αυτοπροσδιορισμού ρέουν ανεμπόδιστα και ''μαγικά'' μέσα από τη διήγηση του...
  8. Δουλτσινέα

Παρέλαβα από ''Πολιτεία'' τα εξής: 1) Karen Blixen ''Επτά γοτθικές ιστορίες'' 2) Maurier Daphne, Du : ''Ρεβέκκα'' 3) Hannah Kristin: ''Τέσσερις άνεμοι''. Καλοδιάβαστα!
  9. Δουλτσινέα

Πολύ ενθαρρυντική η αναφορά σου @Προφέσορας . Σκέψου ότι έχω τελειώσει τον τρίτο τόμο εδώ και δυο μήνες περίπου και δεν τολμάω ακόμα να διαβάσω το παράρτημα. Και μόνο με την ιδέα ότι θα χαθώ σε ατελείωτες ημερομηνίες και ονόματα, το αναβάλλω ξανά και ξανά.
  10. Δουλτσινέα

Αφού τελείωσα το ''ΣΕΡΡΑ'' του Γιάννη Καλπούζου, ανέλπιστα καλό ανάγνωσμα που με έφερε σε επαφή όχι μόνο με τον εκτοπισμό των ελλήνων του Πόντου, αλλά και με τα δεινά που ακολούθησαν τη ζωή όσων κατέφυγαν στην πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση, ξεκινάω το ''ΣΙΝΤΑΡΤΑ'' του Χέρμαν Έσσε.
  11. Δουλτσινέα

Χρόνια μας Πολλά

Χρόνια πολλά στη Λέσχη μας και στα μέλη της που της δίνουν ζωή!
  12. Δουλτσινέα

Ξεκίνησα τη ''ΣΕΡΡΑ'' του Γιάννη Καλπούζου. Ενδιαφέρουσα γραφή, με πολλές πληροφορίες για την εποχή του διωγμού και της γενοκτονίας των Ποντίων.
  13. Δουλτσινέα

Ξεκίνησα το τελευταίο βιβλίο του Jo Nesbo ''Ο Άρχοντας της Ζήλιας'', περιλαμβάνει διάφορες ιστορίες που δεν συνδέονται μεταξύ τους. Προς το παρόν ο τρόπος γραφής του με παρακινεί να το συνεχίσω, αν και δεν με έχει εντυπωσιάσει τόσο όσο η ''Δίψα''.
  14. Δουλτσινέα

Διάβασα το ¨''Έθιμα Ταφής'' της Hannah Kent. Πολύ δυνατό, με συνεπήρε. Πραγματεύεται την αληθινή ιστορία της Άγνες Μαγκουνσντότερ, ισλανδής παραδουλεύτρας, η οποία κατηγορήθηκε για τη διπλή δολοφονία δύο αντρών και καταδικάστηκε σε θάνατο. Τα όρια της δικαιοσύνης και της αδικίας, της απανθρωπιάς...
  15. Δουλτσινέα

Μόλις τελείωσα το τρίτο τόμο από την τριλογία του ''Άρχοντα των Δαχτυλιδιων'' και θα συμφωνήσω απόλυτα με τα σχόλια του @Προφέσορας Συγγραφικό μεγαλείο, σκηνές και πρόσωπα που δεν υπάρχουν στις ταινίες (και πολύ λογικό) και διαφορετικός προσανατολισμός στον χαρακτήρα του Σαμ που παρουσιάζεται...
  16. Δουλτσινέα

Μετά από πολύ καιρό, αγόρασα από το Public τα εξής: 1) ''Έθιμα Ταφής'' Hannah Kent 2) ''Κορίτσι, γυναίκα, άλλο'' Evaristo Bernardine 3) ''Ο Κοκκινολαίμης'' Jo Nesbo.
  17. Δουλτσινέα

Ευχαριστώ Ιαβέρη, θα το έχω στα υπόψιν, αν εντούτοις βρεις και εσύ κάτι ενημέρωσέ με. Μου κίνησες την περιέργεια με τα θετικά σου σχόλια!
  18. Δουλτσινέα

Γνωρίζεις αν κυκλοφορούν τα βιβλία του σε μετάφραση?
  19. Δουλτσινέα

Συνεχίζω με Τζ.Ρ.Ρ.Τόλκιν και διαβάζω το πρώτο βιβλίο της τριλογίας ''Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών''.
  20. Δουλτσινέα

Διαβάζω το ''Χόμπιτ'' του Τζ.Ρ.Ρ.Τόλκιν. Για τη φετινή χρονιά έχω βάσει στόχο να ασχοληθώ με τα περισσότερα από τα βιβλία του και ακολουθώ τη σειρά που μου έχει προταθεί από φίλους της Λέσχης.