Search results

1. Λ

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Διαβάζω το "γυμνό γεύμα".
  2. Λ

Τολστόι, Παιδικά, εφηβικά, νεανικά χρόνια.
  3. Λ

Συνανάγνωση ''Πόλεμος και ειρήνη''

Καλημέρα, δεν έχω τελειώσει ακόμα το 2ο μέρος του Α΄τόμου. Οι υπόλοιποι πώς πάτε; Ισχύει το πλάνο ανάγνωσης;
  4. Λ

Καλησπέρα συναναγνώστες! Κοντεύω να τελειώσω το 1ο μέρος του Α τόμου (3-4 σελίδες υπολείπονται). Μου αρέσει πολύ το βιβλίο. Αρχικά φοβόμουν ότι τόσο μεγάλο βιβλίο δεν θα τσουλάει και θα το βρω βαρετό, κάθε άλλο όμως! Ο Τολστόη έχει λάβει κι ο ίδιος μέρος σε πόλεμο οπότε οι περιγραφές του...
  5. Λ

Γεια σας παιδιά, το βιβλίο έφτασε σήμερα στα χέρια μου, ξεκινάω! Είμαι ενθουσιασμένη με την συνανάγνωση διότι τόοοσο μεγάλο βιβλίο μόνη μου δεν θα το έβγαζα, αν και θέλω χρόνια τώρα να το διαβάσω. Καλό μας ταξίδι, λοιπόν!
  6. Λ

Καλησπέρα, θα ήθελα να πάρω μέρος σ΄αυτή την συνανάγνωση. Δεν ξέρω αν θα μου βγει χρονικά. Αν ναι, θα το χαρώ ιδιαιτέρως.
  7. Λ

Σημειώνουμε πάνω στα βιβλία;

Όταν διαβάζω ένα βιβλίο είναι σαν να ξεκινώ ένα καινούργιο ταξίδι μ΄ένα χάρτη στο χέρι. Δεν υπάρχει περίπτωση στο χάρτη να μη σημειώσω πορεία, στάσεις, διανυκτερεύσεις κλπ. Έτσι και με το βιβλίο. Μόνο που δεν αποφασίζω εγώ, αλλά ο συγγραφέας, η διάθεση, η ψυχολογία της εποχής και της στιγμής...
  8. Λ

Μικρές ιστορίες

Τέλη Νοέμβρη, απόγευμα, διαβάζω για ένα μάθημα που παρακολουθώ, έχω φτάσει στο κεφάλαιο για τον Γκάντι κι επειδή πίνω καφέ καπνίζοντας, έχω μισάνοιχτη τη μπαλκονόπορτα. Έξω έχει πέσει το σκοτάδι, νιώθω το νυχτερινό κρύο του χειμώνα. Μια κίνηση στο μπαλκόνι, στρέφω το κεφάλι, μια μικρή κίτρινη...
  9. Λ

Ζωγραφιές από συνεδριάσεις

από πρόσφατη συνεδρίαση https://postimg.org/gallery/q8uxchfq/
  10. Λ

Ζωγραφιές από συνεδριάσεις

Το ζωγράφισες αύριο; παρεμπιπτόντως, κι εγώ σχεδιάζω; μπα, γραμμές τραβάω στις συνεδριάσεις, κυρίως καμπύλες που τείνουν να σχηματίζουν μαργαρίτες (απ αυτές που κάποιοι, κάποτε μαδούσαμε κι ίσως ακόμα κάποιοι άλλοι). Ουδεμία πρωτοτυπία και σχεδόν πάντα μαργαρίτες ή κάτι που δεν...
  11. Λ

Και το δώρο ήταν βιβλίο!

Καλοδιάβαστα!
  12. Λ

Πού ταξιδεύεις αυτές τις μέρες στα βιβλία σου;

Σε μια επαρχιακή πόλη, στη Ρωσία περί το 1890, με τον Τσέχωφ, στο "Θάλαμος Νο 6". Τσέφωχ: αγαπημένος. "Ο "Θάλαμος αρ. 6" (1892) αποτελεί ένα συνταρακτικό δείγμα γραφής. Μετά από επτά περίπου δεκαετίες (1964) το μετέφρασε στα ελληνικά ο Άρης Αλεξάνδρου που ξεκινούσε τη λαμπρή σταδιοδρομία του...
  13. Λ

"Πώς να υπερασπιστούμε την κοινωνία ενάντια στην επιστήμη", του Paul K. Feyerabend (ο οποίος θεωρείται από τους σημαντικότερους και πιο αμφιλεγόμενους φιλοσόφους της επιστήμης του 20ου αι. Το βρίσκω συναρπαστικό και πολύ ενδιαφέρον κείμενο. Είναι μικρό αλλά δύσκολο για τα δικά μου δεδομένα...
  14. Λ

Ιανός - "Αφιέρωμα Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι" Δευτέρα 20 Νοεμβρίου

Παιδιά σας ευχαριστώ για την ενημέρωση περί της εκδήλωσης. Δεν μπορούσα να πάω, αν και την είχα πληροφορηθεί έγκαιρα-ευχαριστώ τον Μπου γι αυτό! Είναι πολύ ιδιαίτερος-ξεχωριστός ο Ντοστογιέφσκι, δεν θα άντεχα σε κοσμική αφιέρωση. Παρεπιπτόντως, τα γραφόμενά σας δεν μοιάζουν με γκρίνια, σε...
  15. Λ

Παρακούσματα

Το σαντουροβιόλι είναι μουσικό παραδοσιακό όργανο, το συναντάμε στην Κρήτη, αλλά και σε άλλα μέρη.
  16. Λ

Αθήνα, παραμονές Β΄Παγκόσμιου Πολέμου, με τον μεγάλο περίπατο του Πέτρου. Ακόμα δεν κηρύχθηκε πόλεμος. Είμαι στην αρχή. Σε μιαν αποθήκη σπιτιού με μια χελώνα που την λένε Θανάση κι ένα τριζόνι που δεν κατάφερε να αναρρώσει.
  17. Λ

Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου, για 2η φορά. Της Άλκη Ζέη. Αγαπημένη μου συγγραφέας και λόγω που τη συνάντησα τώρα κοντά θέλω να ξαναδιαβάσω κάποια βιβλία της. Με συγκίνησε ο λόγος της και με γοήτευσε το γαλάζιο φως των ματιών της, η λάμψη τους. Τέτοια ενέργεια τόσο μεγάλος ηλικιακά άνθρωπος...
  18. Λ

Στη Μόσχα με το "ο θείος Πλάτων" της Άλκη Ζέης (την εποχή που στην Ελλάδα είχαμε τον εμφύλιο).
  19. Λ

"Ο θείος Πλάτωνας" της Άλκης Ζέης
  20. Λ

Γεια σας!

Ευχαριστώ!