Search results

1. Ο

Συλλεκτικά βιβλία

Ευχαριστω. Θα το κοιταξω. Η αληθεια ειναι οτι δεν με ενδιαφερει η σπανιοτητα με την εννοια να εχω κατι μοναδικο αλλα με γοητευει να εχω στα χερια ενα βιβλιο 100 χρονων και να ειναι και σε καλη κατασταση. Ας το εχουν και αλλοι 10.000 ανθρωποι.
  2. Ο

Συλλεκτικά βιβλία

Καλησπερα σε ολους. Στη διδικτυακη περιηγηση μου σε παλαιοβιβλιοπωλεια βλεπω και τα σπανια-συλλεκτικα τα οποια εχουν τιμες σχετικα υψηλες. Εκδοσεις αρκετα παλιες και αναλογως της καταστασης του βιβλιου ανεβαινει και η τιμη. Αρκουν ομως αυτα για να χαρακτηριστει συλλεκτικο η σπανιο; υπαρχουν αλλα...
  3. Ο

Επιστροφή στην ανάγνωση

Ειχα μηνες πολλους να μπω σε μεσα μαζικης μεταφορας και εξεπλαγην ευχαριστα οταν ειδα οτι ενας στους τρεις που διαβαζε κραταγε στα χερια του βιβλιο.Οι αναγνωστες ηταν και νεαρης ηλικιας.Ευχομαι να εχει ξεκινησει η επιστροφη στο φυσικο βιβλιο,ο περιορισμος και η σωστη χρηση του διαδικτυου, η...
  4. Ο

Αγαπημένα αποσπάσματα από βιβλία

Μην αρπαζεσαι απο το παραδειγμα. Δεν ειμαι γιατρος, δεν μιλαω για την Ιατρικη την οποια σεβομαι και δεν κρινω κανεναν . Μιλαω για τον τροπο σκεψης του ανθρωπου του δυτικου πολιτισμου και συμπεριλαμβανω και τον εαυτο μου. Το αποσπασμα απο το βιβλιο που παρεθεσα εκθετει αυτο τη νοοτροπια με...
  5. Ο

Βγαινει πολυ ευκολα,με μια απλη παρατηρηση της καθημερινοτητας μας. Εγω που την εχω κανει διαπιστωνω οτι μπροστα στην ευκολια μας και στο να αφομοιωσουμε γρηγορα το "καινουριο" δεν μας απασχολουν οι επιπτωσεις. Πχ οταν εχουμε πονοκεφαλο τι κανουμε? Οι περισσοτεροι παιρνουμε ταχεως ενα ντεπον για...
  6. Ο

Οσον αφορα τον πλανητη μαλλον εχεις δικιο. Για τα υπολοιπα δεν συμφωνω. Αν ασθενεις για παραδειγμα, ο ανατολικος τροπος σκεψης στοχευει και θεραπευει την αιτια της ασθενειας σου. Ο δυτικος θεραπευει μονο το συμπτωμα και η ασθενεια καλπαζει..ειτε μιλαμε για εσενα,ειτε για την πανιδα,τη χλωριδα...
  7. Ο

Απο το βιβλιο bury my heart at wounded knee του Dee brown.Ο αρχηγος μιας φυλης μιλαει σε αντιπροσωπεια των λευκων που δηθεν προσπαθει να επιτευχθει η ειρηνη μεταξυ τους "Fathers,fathers hear me well.Call back your young men from the mountains of the bighorn sheep.They have run over our...
  8. Ο

Χριστούγεννα! (Χωρίς αυτά ο χρόνος δεν ξεκινά...)

Χρόνια καλά σε όλους. Προστατέψτε και την ψυχή σας εκτός από τη σωματική υγεία σας και πιστέψτε με αυτό θα φέρει "ολική" υγεία. Από τι; Εσείς θα το βρείτε...εγώ το έχω βρει και έμαθα να φυλαγομαι για αυτό σας τα γράφω αυτά. Να μην περάσετε καλά αυτά τα Χριστούγεννα, να ΕΙΣΤΕ καλά και να το...
  9. Ο

Και μια άλλη χρήση του βιβλίου :φρύδια:

Και μια άλλη χρήση του βιβλίου :φρύδια:
  10. Ο

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10159310607234003&id=48884739002

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10159310607234003&id=48884739002
  11. Ο

Η ζωή (μας) την εποχή του Κορωνοϊού

Ευχαριστώ πολύ για την ειρωνεία, δεν θα ανταποδώσω. Καλημέρα είπαμε; Δεν είπαμε! Καλή σας μέρα και καλή εβδομάδα...
  12. Ο

Όπως τη βρίσκει ο καθένας, εγώ πάλι έχω ένα μπρελόκ που δεν το αλλάζω με τίποτα.
  13. Ο

Εγώ πάλι νομίζω ότι η κρίση γίνεται ευκαιρία για κάποιους. Για να μπω σε ένα βιβλιοπωλείο και να πάρω μια γόμα και δυο μολύβια σήμερα έπρεπε να δείξω το πιστοποιητικό το οποίο δύσκολα σκαναριστηκε, μετά έδειξα και ταυτότητα, έγινε η ταυτοποίηση και έπειτα εξυπηρετήθηκα. Στο μεταξύ θυμάμαι από...
  14. Ο

Η κρίση της πανδημίας και οι αντιδράσεις των ανθρώπων που δεν εμβολιάζονται μου θυμίζει την οικονομική κρίση του 2009. Τελικά είπαμε ναι σε όλα, αφού πέρασαν 10 χρόνια αντιδράσεων από δήθεν εθνικούς σωτήρες, δήθεν επαναστάτες που θα εσκιζαν τα μνημόνια. Χώρες όπως η Ισλανδία τότε πήρε γρήγορα...
  15. Ο

Μ' αρέσει… Δεν μ' αρέσει…

Μόνο και μόνο για να τα αντικαταστήσουν με άλλα στερεότυπα και η ιστορία επαναλαμβάνεται.. Δεν νομίζεις?
  16. Ο

Μ' αρέσει… Δεν μ' αρέσει…

Μου αρέσει ένα συννεφιασμένο πρωινό και ας μην είναι Κυριακή :φρύδια:, μόνος στο σπίτι, με καφέ φίλτρου και να παίζει αγαπημένη μουσική.. Δεν μου αρέσει που αυτή η "αλλαγή εποχής" και ότι "πρέπει όλα να αλλάξουν" και μάλιστα γρήγορα, είναι μια φούσκα και τελικά αλλάζουν ελάχιστα πράγματα αφού το...
  17. Ο

Τζoν Στάινμπεκ, ο αγαπημένος μου

Διάβασα το "άνθρωποι και ποντίκια". Ο λόγος λιτός και σου προκαλεί έντονα συναισθήματα. Ο θρίαμβος της απλότητας θα έλεγα...
  18. Ο

Όχι μόνο δεν υπάρχει αλλά η Ιερά σύνοδος έχει επιστημονική επιτροπή που συνεδρίασε και αποφάνθηκε υπέρ των μέτρων και των εμβολίων.
  19. Ο

Ήταν η οικονομική κρίση , ακολούθησε η υγειονομική η οποία πριν τελειώσει έχει ήδη αρχίσει η κλιματική-ενεργειακή. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι θα είμαστε σε μια μόνιμη κρίση μέχρι να γίνει ο κόσμος όπως τον έχουν οραματιστεί κάποιοι.Με τα υπέρ και τα κατά του όπως έχει κάθε εποχή. Το...