Search results

1. Χ

Ρόμπερτ Χενλάιν (R. A. Ηeinlein) : "Αστροναύτης Jones"

Τίτλος: Αστροναύτης Jones Πρωτότυπος τίτλος: Starman Jones* Συγγραφέας: Ρόμπερτ Χενλάιν (Robert A. Heinlein) Μετάφραση: M. Ζαχαρίου Εκδόσεις: SPACE Ε.Π.Ε. Έτος έκδοσης: 1986 Έτος πρώτης έκδοσης: 1953 Αριθμός σελίδων: 275 ISBN: 9780002831215 Περιγραφή οπισθόφυλλου: Ένας μικρός αστροναύτης -ένα...
  2. Χ

Φρανκ Σέτσινγκ (Frank Schatzing) : ''Το Σμήνος''

Είναι σίγουρα από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει.
  3. Χ

Φρανκ Σέτσινγκ (Frank Schatzing) : ''Το Σμήνος''

Τίτλος: Το Σμήνος Πρωτότυπος τίτλος: Der Schwarm Συγγραφέας: Φρανκ Σέτσινγκ (Frank Schatzing) Μετάφραση: Στέφανος Τζαννετάτος Εκδόσεις: Καστανιώτης Έτος έκδοσης: 2007 Έτος πρώτης έκδοσης: 2004 Αριθμός σελίδων: 1021 ISBN: 9789600342659 Τσουνάμι καταστρέφει τις πόλεις της βόρειας Ευρώπης...
  4. Χ

Έντγκαρ Άλαν Πόε (Edgar Allan Poe): "Το κοράκι"

Ευχαριστώ για το ποίημα, σίγουρα καλύτερο από το κοράκι, αλλά πάλι δεν μου δημιουργεί την ένταση όπως όταν διάβαζα τα βιβλία του: Η μάσκα του κόκκινου θανάτου, Ο μαύρος γάτος, το βαρέλι του Αμοντιλάντο και άλλα πολλά. Έκαστος στο είδος του φαίνεται...
  5. Χ

Τζέιμς Μπόουεν (James Bowen): "Ένας Γάτος που τον έλεγαν Μπομπ" (A Street Cat Named Bob)

Το είχα κάνει δώρο στη μητέρα μου τον Ιούλιο, και επειδή έχουμε οικογενειακώς μία λόξα με τις γάτες, της άρεσε πάρα πολύ. Το διάβασα εχθές, όλο σε μία ημέρα, και πρέπει να πω ότι το λάτρεψα. Πολύ ωραία ιστορία, και το ότι είναι αληθινή, το κάνει ακόμα πιο φανταστικό.
  6. Χ

Έντγκαρ Άλαν Πόε (Edgar Allan Poe): "Το κοράκι"

Ενώ μου αρέσει ο Πόε, έχω ένα θέμα με τα ποιήματά του. Δεν μπορώ να τα διαβάσω. Δεν φταίει ο Πόε, εγώ φταίω, γενικά δεν προτιμώ την ποίηση. Και με το κοράκι, που το έχω και σε βιβλίο, πάλι δεν με συγκίνησε...
  7. Χ

Νικολό Μακιαβέλι (Niccolo Machiavelli) : "Ο Ηγεμόνας" (Il Principe)

Σίγουρα θα το ψάξω, αλλά δεν θα το διαβάσω σύντομα, τα βιβλία που μου χτυπάνε την πόρτα να διαβάσω έχουν φτιάξει μία στοίβα, ίσα το άγαλμα της Ελευθερίας...
  8. Χ

1984, Θαυμαστός Καινούργιος Κόσμος, Φαρενάϊτ 451: μια άτυπη τριλογία

Έχοντας πλέον διαβάσει και τον Θαυμαστό Καινούριο κόσμο, μπορώ να πω ότι είναι και αυτό ένα αριστούργημα, αλλά με μία διαφορά από τα δύο προηγούμενα βιβλία. Οι άνθρωποι της εποχής που περιγράφει, ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ όλα όσα βιώνουν. Σίγουρα επειδή τους τα έχουν περάσει με την υπνοπαιδεία, αλλά και πάλι...
  9. Χ

Φριτς Λάιμπερ (Fritz Leiber) : "Ο Μεγάλος Χρόνος"

Τίτλος: Ο Μεγάλος Χρόνος Πρωτότυπος τίτλος: The Big Time Συγγραφέας:Φριτς Λάιμπερ (Fritz Leiber) Μετάφραση: Τζένη Μαστοράκη Εικονογράφηση: Άγνωστο Εκδόσεις: Εξάντας Έτος έκδοσης: 1978 Έτος πρώτης έκδοσης: 1958 Διαστάσεις: 18x11 Αριθμός σελίδων: 143 ISBN: Δεν έχει Ο Φριτς Λάιμπερ (παρεμπιπτόντως...
  10. Χ

Αγαπημένα αποσπάσματα από βιβλία

Είναι πάρα πολλά, ειδικά από Ντοστογιέφκσι(ίσως το μισό ''Έγκλημα και Τιμωρία''), αλλά με διαφορά η αγαπημένη μου είναι από το 1984 του Όργουελ: ''ίσως εκείνο που ήθελε κανείς δεν ήταν τόσο να τον αγαπούν, όσο να τον καταλαβαίνουν''. Πιστεύω μέσα σε μία πρόταση κρύβει όλη την αλήθεια για τον...
  11. Χ

Νικολό Μακιαβέλι (Niccolo Machiavelli) : "Ο Ηγεμόνας" (Il Principe)

Εγώ το αγόρασα, γνωρίζοντας το περιεχόμενο, αλλά πιστεύοντας ότι ήταν ειρωνικό. Μετά τα πρώτα κεφάλαια κατάλαβα ότι εννοούσε κάθε τι που έλεγε. ΄Το πιο τρομαχτικό πάντως ήταν ότι συμφωνούσα σε κάποια πράγματα μαζί του... Είχε πολλά ιστορικά σημειώματα, και αυτό με κούρασε κάποιος, αλλά πιστεύω...
  12. Χ

Μίχαελ Έντε (Michael Ende) : "Ιστορία χωρίς τέλος"

Φαίνεται πολύ ωραίο, μάλλον θα το ψάξω να το διαβάσω. Ευχαριστούμε.
  13. Χ

Ογκώδη βιβλία

Το μεγαλύτερο βιβλίο που έχω διαβάσει είναι το ''Limit'', του Φρανκ Σέτσινγκ, περίπου 1200 σελίδες. Δεν θα το αγόραζα, αλλά μισό χρόνο πριν είχα διαβάσει ''Το σμήνος'', του ίδιου συγγραφέα (γύρω στις 800-900 σελίδες αν θυμάμαι, και το είχα λατρέψει, έτσι είπα να τον εμπιστευτώ πάλι. Άρα πιστεύω...
  14. Χ

Άντερ Γκίλπερτ (Adair Gilbert): ''Κλειστό Βιβλίο''

Τίτλος: Κλειστό Βιβλίο Πρωτότυπος τίτλος: Α closed book Συγγραφέας: ΑΝΤΕΡ ΓΚΙΛΠΕΡΤ(ΑDAIR GILBERT) Μετάφραση: Έφη Φρυδά Εικονογράφηση(μακέτα εξώφυλλου): Πάνος Κασιάρης Εκδόσεις: ΣΕΛΑΣ Έτος έκδοσης: 2000 Έτος πρώτης έκδοσης: Άγνωστο (Αγγλικά) Διαστάσεις: 21x14 Αριθμός σελίδων: 224 ISBN...
  15. Χ

Άρθουρ Κλαρκ (Arthur Clark): "Οι Επικυρίαρχοι: Το τέλος της παιδικής ηλικίας"

Τίτλος: Οι Επικυρίαρχοι: Το τέλος της παιδικής ηλικίας Πρωτότυπος τίτλος: Childhood's End Συγγραφέας: Άρθουρ Κλαρκ (Arthur C. Clark) Μετάφραση: Δ. Αποστόλου Εικονογράφηση: Άγνωστο Εκδόσεις: ΒΙΠΕΡ-Πάπυρος Πρες Έτος έκδοσης: 1971 Έτος πρώτης έκδοσης: 1962 (Αγγλικά) Διαστάσεις: 18x11 Αριθμός...
  16. Χ

Ξέρεις πως είσαι βιβλιοφάγος όταν...

...όταν θέλεις να ονομάσεις τον γιο σου Φίοντορ.
  17. Χ

Αναγνωστική ταχύτητα

Ένα καλό βιβλίο για εμένα, πρέπει να σου προκαλεί το εξής συναίσθημα: Να μην θέλεις να τελειώσει η σελίδα που διαβάζεις, αλλά ταυτόχρονα να θέλεις να πας στην επόμενη. Προσωπικά, πάντα ανάλογα με το μέγεθος της σελίδας-γραμματοσειράς, ο μέσος όρος μου είναι 40 σελίδες την ώρα. Είμαι λίγο αργός...
  18. Χ

Διαβάζετε πολλά βιβλία συγχρόνως;

Προσωπικά, όταν ξεκινάω ένα βιβλίο, δεν πρόκειται να ηρεμήσω μέχρι να το τελειώσω. Έτσι, για λόγους κυρίως ψυχικής υγείας, δεν έχω ποτέ ξεκινήσει δεύτερο βιβλίο χωρίς να έχω τελειώσει το πρώτο. Αλλά όταν διάβαζα τον ''Ηγεμόνα'' του Μακιαβέλλι, μπήκα σε πολύ μεγάλο πειρασμό να ξεκινήσω ένα άλλο...
  19. Χ

Οι πιο μισητοί κι αντιπαθητικοί ήρωες της λογοτεχνίας

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου Λορένα.
  20. Χ

Ρ. Λ. Στάιν (R. L. Stine) : "Ανατριχίλες"

Θυμάμαι πολύ καλά τη σειρά στον ΑΝΤ1, και ήμουν και στην ευαίσθητη ηλικία στις αρχές δημοτικού, όπου θέλεις να γίνει κάτι ακόμα και αν ξέρεις ότι θα σου κάνει κακό. Έτσι ήθελα κι εγώ να βλέπω τη σειρά, παρόλο που ήξερα ότι το βράδυ θα έβλεπα εφιάλτες. Τα βιβλία όμως δεν τα είχα βρει πουθενά, ή...