Search results

1. Γρίλος

Νήμα για εφήμερα μηνύματα (που όμως θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας)

Φαροφύλακα λυπάμαι που αυτό κατάλαβες από ότι έγραψα. Δεν ήθελα να σχολιάσω κατά του Κρίτων ή του Νίκου για τον "Μεσαίωνα Πολιτικής Ορθότητας", οπότε πάτησα στο δικό σου μήνυμα. Τώρα, πόσο ενήμεροι είστε, που ο άλλος έβγαλε το συμπέρασμα ότι μιλούσα για συνωμοσίες ας σας προβληματίσει. Google...
  2. Γρίλος

Δυστυχώς ή ευτυχώς η ελεγχόμενη κοινή γνώμη δεν έχει τόση δύναμη. Αν ήταν θα έπεφτε το Νομοσχέδιο που πέρασε, εργατικό. Σίγουρα και συμφωνώ μαζί σου ότι υπάρχουν άπειρα τρολ που εκμεταλλεύονται καταστάσεις. Πάμε τώρα στο συνέδριο! Έχεις διαβάσει ή δει το πρόγραμμα των ομιλιών; Αν ναι τότε θα...
  3. Γρίλος

Μετά από πολύ καιρό μπαίνω στη Λέσχη για να "χαλαρώσω". Η Διαφήμιση δεν στερούνταν απλά από αλήθειες ήταν ολόκληρη ένα "λάθος" και προσβλητική! Για το πρόβλημα της υπογεννητικότητας φταίει μόνο η γυναίκα; Ο άντρας; Το κράτος; Ή μήπως όλες οι γυναίκες δεν γνωρίζουν για την εμμηνόπαυση; Το ότι...
  4. Γρίλος

Διάβασε Ένα (ή και Περισσότερα) Αγαπημένο μου Βιβλίο (Μέρος Δέκα)

Καλημέρα, και Χρόνια Πολλά σε όλους! @Χρυσένια τα βιβλία που πρότεινα είναι βιβλία που θα πρότεινα όλοι να έχουν στη βιβλιοθήκη τους, ελπίζω να τους δώσεις μία ευκαιρία. Με βάση ότι και τα τρία βιβλία που πρότεινες είναι "αστυνομικά", διάβασε τελευταίο του Μίσσιου γιατί δεν είναι "αστυνομικό"...
  5. Γρίλος

Συνανάγνωση: "Ζωή, οδηγίες χρήσεως" Ζωρζ Περέκ (Georges Perec)

Όπως φαίνεται οι περισσότεροι έχουμε το βιβλίο, οπότε αύριο θα γίνει η έναρξη της συνανάγνωσης. @Το χω σου λέω στείλε προσωπικό μήνυμα σε εμένα ή στην @Πεταλούδα για να δούμε πως θα το οργανώσουμε μέχρι να έχεις το βιβλίο στα χέρια σου. Όποιος άλλος δεν έχει το βιβλίο και το περιμένει ας στείλει...
  6. Γρίλος

Βιβλιονέα

@Χρυσόστομος έχουν ωραίες εκδόσεις, γραφιστικά άψογες και οι μεταφράσεις τους σκίζουν, αλλά τα βιβλία θα έπρεπε στο κομμάτι βιβλιοδεσίας και εκτύπωσης να είναι πιο προσεγμένα.
  7. Γρίλος

Μ' αρέσει… Δεν μ' αρέσει…

Έξτρα πληροφορίες... αν σπάσεις το αυγό και είναι καθαρό, τότε δεν υπάρχει κόκορας! Αν υπάρχει μέσα στον κρόκο κάτι, όχι στο ασπράδι (είναι πολύ χαρακτηριστικό αλλά δεν ξέρω πως να το περιγράψω), τότε υπάρχει κόκορας.
  8. Γρίλος

Μπήκα για να σχολιάσω τι δεν μου αρέσει και έγραψα για κότες και κοκόρια! Λοιπόν: Μου αρέσει να συζητάω για διάφορα ασήμαντα πράγματα, χωρίς ιδιαίτερο λόγο. (βλέπε κότα - κόκορας) Δεν μου αρέσει η κατάσταση με τις ταχυμεταφορές! Προιόν που παρήγγειλα Βlack Friday είναι από τις 14/12 στο...
  9. Γρίλος

Οι κότες δεν θέλουν κόκορα για να κάνουν αυγά, γεννάνε αυγά, υπάρχει δεν υπάρχει ο κόκορας. Απλά δεν είναι γονιμοποιημένα.
  10. Γρίλος

Αναζητώ : "Ιστορίες από την Κολιμά"

Μπορείς να πουλήσεις 6-8 αντίτυπα για να πάρεις μεταχειρισμένο αυτοκίνητο xD
  11. Γρίλος

Σχετικά με τον πολιτικοποιημένο Αρκά

@Πίκος Απίκος μάλλον εσύ απουσίαζες τα προηγούμενα χρόνια από την Ελλάδα, γιατί εγώ θυμάμαι, Σκάι, Αρκά, Ράδιο Αρβύλα, Προκόπη Δούκα (στο κρατικό ραδιόφωνο) που έκαναν πολύ έντονη κριτική κατά της τότε κυβέρνησης! Δεν νομίζω ως εκπομπές να είναι κοντά σε ακροαματικότητα με τις σελίδες που...
  12. Γρίλος

Σχετικά με τον πολιτικοποιημένο Αρκά

Μόνος μου γράφω, μόνος μου σχολιάζω. Άρθρο ONEMAN
  13. Γρίλος

Διάβασε Ένα (ή και Περισσότερα) Αγαπημένο μου Βιβλίο (Μέρος Δέκα Παρά Τίποτααα)

2016 (@Άτροπος) 1. Όρσον Σκοτ Κάρντ: Το παιχνίδι του Έντερ 2. Χάνα Κεντ: Έθιμα ταφής 3. Δημήτρης Χατζής: Το τέλος της μικρής μας πόλης 2017 (@Λεμονόπιτα) 1. Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης: Η φόνισσα (Η μόνη πρόταση που διαβάστηκε!) 2. Εδουάρδο Μεντόζα: Η πόλη των θαυμάτων 3. Λούθερ Μπλίσετ...
  14. Γρίλος

Συνανάγνωση: "Βερολίνο Αλεξάντερπλατς" Άλφρεντ Ντέμπλιν (Alfred Doeblin)

Ολοκλήρωσα το βιβλίο 19 Απριλίου λίγο αργότερα από το τέλος της συνανάγνωσης και ποτέ δεν έγραψα κριτική. 8 Δεκεμβρίου και ακόμη θυμάμαι τον Μπίμπερκοφ, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για την άποψη μου. Το βιβλίο αρχικά μου φάνηκε περίεργο και λίγο δύσκολο να πιάσεις την ιστορία, οι παρεμβολές...
  15. Γρίλος

Επόμενη συνανάγνωση τώρα που γυρίζει;

@Νικόλας Δε Κιντ, ελπίζω να πιάνω τα υψηλά στάνταρ των δικών σου! Ζωή, Οδηγίες Χρήσεως
  16. Γρίλος

Συνανάγνωση: "Ζωή, οδηγίες χρήσεως" Ζωρζ Περέκ (Georges Perec)

Οριακά τελευταία συν-ανάγνωση του 2020 ή πρώτη του 2021. Στο παρόν νήμα θα γίνεται ο σχολιασμός και όλα τα ευτράπελα! Όπως λέει και ο τίτλος το βιβλίο είναι το: "Ζωή, οδηγίες χρήσεως" του Ζωρζ Περέκ από τις εκδόσεις Ύψιλον/Βιβλία Αγορά από Ιανό Αγορά από GreekBooks.gr και μέχρι στιγμής τα...
  17. Γρίλος

Τί θα λέγατε να αρχίζαμε την συν-ανάγνωση στις 21/12; Αν δεν έχετε όλοι το βιβλίο (λόγω ταχυμεταφορών) θα μπορούσαμε να το μεταφέρουμε. Μήπως να φτιάξουμε και το αντίστοιχο νήμα;
  18. Γρίλος

Διάβασε Ένα (ή και Περισσότερα) Αγαπημένο μου Βιβλίο (Μέρος Δέκα Παρά Τίποτααα)

Λοιπόν αν και είναι το τέταρτο, που παίρνω μέρος, μέχρι και σήμερα κανένα "ταίρι" μου δεν έχει διαβάσει ούτε μία πρόταση μου! Ωστόσο εγώ πιστός στις παραδόσεις... 1. Η γιορτή του Τράγου - Μάριο Βάργκας Γιόσα 2. Μόνος στο Βερολίνο - Χανς Φαλάντα 3. ... καλά εσύ σκοτώθηκες νωρίς - Χρόνης...
  19. Γρίλος

Εγώ είπα για παράλληλη ανάγνωση επειδή τα Άπαντα είναι διηγήματα (αυτόνομα) και όχι για κάποιο άλλο λόγο.