Search results

1. Ι

Διάβασε ένα ακόμα αγαπημένο μου βιβλίο (Κλήρωση 2016)

Μεταλλαγμένη, χτες ξεκίνησα την Υπνοβάτισσα Γη!
  2. Ι

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Τελείωσα με το "Αρκάνα 17" και συνεχίζω με το Μαύρο Αλγέρι :)))
  3. Ι

Τελείωσα τους "δύσκολους έρωτες" του Καλβίνο, που μου άρεσαν πολύ! Ακολούθησαν 10 μέρες διακοπών, στις οποίες με συνόδευσαν 4 μικρά βιβλιαράκια: "Τι ζητάει ο Σπάρτακος- Γράμματα από τη φυλακή" της Ρόζας Λούξεμπουργκ, "Οι νεκροί" του Τζέημς Τζόυς (το τελευταίο διήγημα των "Δουβλινέζων", που το...
  4. Ι

Τι θα διαβάσεις το 2000 και 17!

Χμ... Εφυγε ο μισός χρόνος κι είπα να δω που βρίσκομαι σε σχέση με αυτή τη λίστα... Δύσκολα τα πράγματα, παιδιά! Από τις προτάσεις της Μεταλλαγμένης έχω διαβάσει μόνο τα δόντια της μυλόπετρας. Από τα υπόλοιπα έχουν διαβαστεί μόνο η μαρία στιούαρτ και το μαγικό βουνό. Μέσα στις επόμενες μέρες θα...
  5. Ι

Τελείωσα το ταξίδι στην ανατολή, που τελικά όντως με ενθουσίασε! Θα προσπαθήσω να αποκτήσω κι άλλα βιβλία του Έσσε, στο άμεσο μέλλον. Προς το παρόν όμως, συνεχίζω με τους δύσκολους έρωτες, του Καλβίνο. Επίσης πρώτη επαφή με το συγγραφέα και δεν ξέρω καθόλου τι να περιμένω. :χμ:
  6. Ι

Αναμένουμε αναλυτική κριτική, Μπου! Ο θείος Πέτρος είναι από τα βιβλία που επίσης ευχαριστήθηκα πάρα πολύ (καμία σχέση με τον Μαίτρ, βέβαια). Αν σου αρέσει η μαθηματική λογοτεχνία, πιστεύω πως θα το εκτιμήσεις.:ναι: Σε άλλα νέα, τελείωσα τη φαγώσιμη γυναίκα και συνεχίζω με το "ταξίδι στην...
  7. Ι

Έτσι!! Γιατί στο "διάβασε το αγαπημένο μου βιβλίο" δεν εμπνέουμε μόνο το ταίρι μας αλλά όλους τους παίκτες:ρ Και για να είμαι στο θέμα του νήματος, αφού τελείωσα (μετά από πολύ καιρό) το μαγικό βουνό, έπιασα την κυρία Ντάλογουει και τα δόντια της μηλόπετρας και τώρα είμαι στην φαγώσιμη γυναίκα...
  8. Ι

Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ : "Ο Μαιτρ κι η Μαργαρίτα"

Μεταλλαγμένη, χαίρομαι που σου άρεσε! Πράγματι, τα γεγονότα είναι πολλά και οι περιγραφές επίσης και μπορώ να καταλάβω γιατί λες ότι σε κάποια σημεία σε κούρασε. Εγώ πάλι, το ότι μερικές φορές δυσκολευόμουν να ακολουθήσω την πορεία των γεγονότων και δεν καταλάβαινα πολύ καλά τι γίνεται, το βρήκα...
  9. Ι

Διάβασε ένα ακόμα αγαπημένο μου βιβλίο (Κλήρωση 2016)

Μεταλλαγμένη, είχαμε τρομερό τάιμινγκ. Πριν λίγες μέρες τελείωσα τα δόντια της μυλόπετρας!! Κατά πρώτον, θεωρώ πως στην προκειμένη περίπτωση, το παιχνίδι πέτυχε τον στόχο του. Με έβαλε δηλαδή στη διαδικασία να διαβάσω ένα βιβλίο που δεν θα είχα επιλέξει σε καμία άλλη περίπτωση. Η ελληνική...
  10. Ι

Και το δώρο ήταν βιβλίο!

Κι ενώ τη Δευτέρα η δωροεπιταγή της πολιτείας μεταμορφώθηκε επιτέλους σε βιβλία, την Τετάρτη, εντελώς αναπάντεχα και χωρίς καμιά αφορμή πήρα ένα ακόμα λαχταριστό βιβλιοδώρο και συγκεκριμένα αυτό. Είναι όμορφο, τεράστιο, σκληρόδετο κι επειδή προφανώς τυπώθηκε πριν από μερικές εβδομάδες (στην...
  11. Ι

Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Τη Δευτέρα πήγα στην πολιτεία να βιβλιοποιήσω τη δωροεπιταγή που μου πήραν οι φίλες μου για τα γενέθλιά μου! Έφυγα με τα εξής: Αγανάκτηση, Φίλιπ Ροθ Τα δόντια της μυλόπετρας, Νίκος Κασδαγλης Μικρές αναμνήσεις, Ζοζέ Σαραμάγκου Το όνομα του ρόδου, Ουμπέρτο Έκο Περί τυφλότητος, Ζοζέ...
  12. Ι

Βρες την παροιμία, τον ιδιωματισμό

Κι εγώ την ίδια σκέψη με το Χρυσόστομο έκανα. Εδώ στα Ελληνικά λέμε πως "κατέβηκαν οι Ρώσοι/Τούρκοι". Στο λύκο θα κολλήσουμε; Επίσης, θα μπορούσε να λέγεται για την πρώτη φορά που κάνει σεξ;:ουχ:
  13. Ι

Ερωτικά Τρίγωνα στη Λογοτεχνία

Στην αρχή της Καρένινα υπάρχει και το ερωτικό τρίγωνο Λέβιν-Κίττυ-Βρόνσκι. Βέβαια, η κατάσταση ξεκαθαρίζει πολύ γρήγορα, αλλά εν τω μεταξύ η Κίττυ παθαίνει ένα μικρό στραπάτσο από τον Βρόνσκι σ' εκείνο τον περιβόητο χορό!
  14. Ι

Τόμας Μάλορι (Thomas Malory): "Ο Θάνατος του Αρθούρου" ( Le Morte d'Arthur)

Αυτό το βιβλίο περιμένει υπομονετικά στη βιβλιοθήκη μου καιρό τώρα!! Πολύ χαίρομαι που υπάρχει παρουσίαση στη λέσχη. Θα γράψω εντυπώσεις μόλις το διαβάσω!:γιούπι:
  15. Ι

Παρακούσματα

Σήμερα σας έχω παρακούσματα από ψαλμωδίες!! Σαν παιδί τα καλοκαίρια τα περνούσα στο χωριό (ένα πολύ-πολύ μικρό χωριό) κι εκεί η εκκλησία ήταν λίγο σαν πανηγυράκι, πηγαίναμε όλοι σύσσωμοι. Κοντά στο σπίτι μου, δε, έμενε μια οικογένεια της οποίας ο μπαμπάς λεγόταν Παράσχος και η κόρη Πελαγία. Ένας...
  16. Ι

Μεταφραστικά... ολισθήματα

Δεν θυμάμαι σε ποια σειρά ή ταινία το είδα, αλλά είχα ρίξει πολύ γέλιο: "hello, ma'am" λέει ο άνθρωπος, "γεια σου, μαμά" μεταφράζει το τζιμάνι!:μπράβο: Το απίστευτο είναι ότι, προφανώς, στη συγκεκριμένη περίπτωση, η μετάφραση έγινε με το αφτί. Πως λοιπόν θεώρησε ο μεταφραστής πως ένας...
  17. Ι

Ψευδόφιλες λέξεις

Μεταλλαγμένη, έχω όμως την αίσθηση ότι το chacha προφέρεται "τσάτσα" και όχι "τσατσά". Στα Ισπανικά πολύς κόσμος μπερδεύεται επίσης με τη λέξη question που σημαίνει ζήτημα και όχι ερώτηση.
  18. Ι

Αρχίζω σιγά σιγά το Μαγικό Βουνό! :πανικός:
  19. Ι

Βιβλία από/για το Ιράν

Αν σου αρέσουν τα graphic novel μπορείς να δοκιμάσεις και αυτο.
  20. Ι

Άρχισα την "παθητική συμφωνία" του Κλάους Μαν. Μέχρι στιγμής μου αρέσει πολύ!