Search results

1. Μ

Τα πιο όμορφα κι αγαπημένα ποιήματα

Καὶ μάθε ἀκόμα πὼς τὸ περίσσευμα ἀπ᾿ τὸ παλιό του λάθος κανεὶς δὲν τὸ χαρίζει σὲ κανέναν. Βαθιὰ μὲς στὶς ἀμετανόητες προθέσεις του τὸ κρύβει νὰ ἐπαλείψει ἀθάνατο καὶ τὸ ἑπόμενο προσφιλές του λάθος.
  2. Μ

Αγαπημένα αποσπάσματα από βιβλία

Πολλα χρονια αργοτερα,όταν προσπαθουσε να θυμηθεί πως ηταν στην πραγματικοτητα η κοπελα που ειχε εξειδανικευσει με την αλχημεια της ποιησης,δεν καταφερε να την ξεχωρισει από τ'ακολαστα απογεύματα εκεινης της εποχης.Ακομα κ όταν την παρακολουθουσε χωρις να τον βλεπει,εκεινες τις μερες της...
  3. Μ

Η ομορφότερη ελληνική λέξη

Αναθρωσκοντα,εμενα και η λεξη ''πλακα'' μου φαινεται πολύ ομορφη αν και δε ξερω αν υπαρχει στα λεξικα. Και σαν πλακα λεω να παρω και τη γνωμη σου για τις γυναικες ως πηγη του κακου!!!
  4. Μ

Η ομορφότερη ελληνική λέξη

:μουάχαχα::μουάχαχα::μουάχαχα::τρέλα::τρέλα::τρέλα: Και η μετριοφροσυνη είναι ωραια λεξη και υπαρχει και στα λεξικα!!!!!!!:χαχα::χαχα:
  5. Μ

Ο Πάουλο Κοέλο στο Βήμα

Ενταξει,αν πωλουνται τα βιβλια ξεχωριστα από την εφημεριδα,εννοείται ότι μπορουν να τα δινουν σε ο,τι τιμη θελουν. Αν όμως τα δινουν μαζι η τιμη δεν μπορει να αλλαξει αφου είναι καθορισμενη -τουλάχιστον ετσι πιστευω γιατι στην Ελλαδα (ειδικα σημερα)δεν μπορεις να εισαι σιγουρος για...
  6. Μ

Ο Πάουλο Κοέλο στο Βήμα

Πολύ ενδιαφερουσα προσφορα!Μπραβο για την ιδεα τους :πάνω: Μου κανει εντυπωση ομως που δινουν Κοελο ενώ απ οσο γνωριζω ''πουλαει'' ακομα πολύ στην Ελλαδα! Όπως και να εχει είναι μια καλη ευκαιρια για οσους δεν εχουν τα βιβλια του και θελουν να τα αποκτησουν σε χαμηλη τιμη...
  7. Μ

O νονος του,ο γιατρος της ομοιοπαθητικης,που τυχαια βρισκοταν παρων στη συζητηση,δεν πιστευε πως οι πολεμοι αποτελουσαν εμποδιο. Ελεγε πως δεν ηταν παρα καβγαδες των φτωχων που οι πλούσιοι ιδιοκτητες ειχαν ζεψει σαν βοδια,εναντια στους ξιπολητους στρατιώτες που ειχε ζεψει η κυβερνηση. <<Ο...
  8. Μ

Αναζήτηση: Προτάσεις λατινοαμερικανικής λογοτεχνίας

Δεν ξερω αν τελικα ο Χρηστος διαβασει κατι από Αγιεντε αλλα εγω λεω να διαβασω τον Ζορρο καποια στιγμη!!!:)Μεχρι τωρα δεν ειχα δωσει ιδιαιτερη σημασια στο συγκεκριμενο βιβλιο αλλα τωρα μου κεντρισε το ενδιαφερον! Οσο για την Βαμβουνακη δεν εχω διαβασει κατι δικο της οποτε για να ξερω τον τροπο...
  9. Μ

Μπου από τοοοοσα βιβλια της Αγιεντε βρηκες ένα που και δεν εχω διαβασει αλλα και όπως λες ''κινειται γυρω από την αντρικη ματια των γεγονοτων''. Εγω τη θεωρω εξαιρετικη συγγραφεα και τη συνιστω σε ολους ανεπιφύλακτα.Βλεπω όμως ότι την διαβαζουν περισσοτερο γυναικες και εκτος αυτου πιστευω οτι...
  10. Μ

"Οι μάγισσες της Σμύρνης" - Real News

Ε και εγω τετοιου είδους ''συμβουλος σχεσεων''φανταζομουν ότι ειναι.Την συγκεκριμεη κυρια την θυμαμαι που εβγαινε παλια σε κατι εκπομπες και μιλουσε για τετοια πραγματα και όταν πριν λιγο καιρο εμαθα για τη ζωη της και τις σπουδες της ειπα ''αποκλειεται να είναι η ιδια..μαλλον για συνωνυμια...
  11. Μ

Αριαδνη θα συμφωνησω σ'αυτο που λες αλλα υπαρχουν ανθρωποι που μπροστα σ'αυτο που θελουν να πετυχουν(π.χ.λεφτα,δοξα,αναγνωριση,εξουσια) δεν υπολογιζουν τιποτα.Δεν νοιαζονται για τα συναισθηματα αλλα ουτε εχουν και σεβασμο προς τον εαυτο τους.Το μονο που τους ενδιαφερει είναι να πετυχουν αυτό που...
  12. Μ

Αναζήτηση: Αντιπολεμικά μυθιστορήματα

Θα σου ελεγα να ψαξεις για το βιβλιο ''Η εκλογη της Σοφι''(Sophie's choice) του Styron William που αφηγείται τη ζωη μιας γυναικας που ηταν σε στρατοπεδο συγκέντρωσης στην Πολωνια και επεζησε..Εγινε ταινια και ελαβε πολλες υποψηφιότητες για διαφορα βραβεια ενώ η Μeryl Streep που πρωταγωνιστουσε...
  13. Μ

Θα συμφωνησω με τις περισσοτερες προτασεις των παραπανω μελων.Η Ισαμπελ Αγιεντε είναι πολύ καλη συγγραφεας και προσωπικα την λατρευω αλλα σε μερικα βιβλια της υπαρχουν στοιχεια μαγικου ρεαλισμου και θεωρω ότι η θεματολογια της αρεσει και ταιριαζει περισσοτερο στο γυναικειο κοινο. Εγω θα σου...
  14. Μ

Μελοποιημένη ποίηση

Μαρια Πολυδουρη: Μονο γιατι μ'αγαπησες-Μουσικη:Δημητρης Παπαδημητρίου-Εκτελεση:Ελευθερια Αρβανιτακη,Μαγδα Πενσου Πολλα συγχρονα τραγουδια προερχονται από ποιηματα του Μιχαλη Γκανα(κ εγω μεσα από τα τραγουδια τον γνωρισα) Μιχαλης Γκανας: Για των ματιων σου το χρωμα-Μουσικη:Τeofilo...
  15. Μ

Το μαθημα δε διακοπηκε αλλα το κοριτσι σηκωσε τα ματια για να δει ποιος περνουσε από το παραθυρο κι εκεινο το απλο βλεμμα εγινε αιτια για έναν ερωτικο κατακλυσμο ,που μισο αιωνα αργοτερα δεν ειχε σταματησει. Σιγα σιγα την εξιδανικευσε,αποδίδοντας της απιθανες αρετες,φανταστικα αισθηματα και...
  16. Μ

Χορχε Μπουκαι(Jorge Bucay)

Ο Χορχε Μπουκαι ειναι Αργεντινος ψυχίατρος και ψυχοθεραπευτης της σχολης Γκεσταλτ.Αρχικα εργαζοταν σε νοσοκομεια και κλινικες οπου ασχολούνταν με τις νοητικες ασθενειες. Στη συνεχεια αρχισε να δινει διαλέξεις σε πανεπιστημια,ιδρυματα και θεατρα,εδινε το παρον σε συνεδρια,σεμιναρια,τηλεοπτικες...
  17. Μ

Νουρμπανου,δεν μπορω να καταλαβω γιατι αδυνατείς να πιστεψεις ότι υπαρχει κοσμος που δεν το εχει διαβασει.Θα ηθελες να μας το εξηγήσεις? Εγινε μεγαλη εμπορικη επιτυχια,το ειχαν διαφημισει/προωθησει παρα πολύ,συνεβαλε και το ότι εγινε σειρα αλλα κυκλοφορουν τοοοοσα πολλα βιβλια που είναι δυσκολο...
  18. Μ

Τα πιο όμορφα κι αγαπημένα ποιήματα

Χαμενα πανε εντελως τα λογια των δακρυων. Όταν μιλαει η αταξια η ταξη να σωπαινει -εχει μεγαλη πειρα ο χαμος. Κονιακ μηδεν αστερων-Κικη Δημουλα