Search results

1. Δ

Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Τα δύο τελευταία ούτε τα έχω ακούσει. Να μας τα σχολιάσεις, όταν τα διαβάσεις. Γενικά, κι εγώ θέλω να διαβάσω κι άλλα έργα του Kay (νομίζω ότι έχει κι ένα που διαδραματίζεται σε μια φάντασι εκδοχή του Βυζαντίου), αν και έχω διαβάσει διφορούμενα σχόλια. Έχω διαβάσει το Τιγκάνα, το οποίο μου άρεσε...
  2. Δ

Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Ωραία σοδειά ΜιΛάμπρο! :αγαπώ: Το Midllesex το θέλω κι εγώ! Εγώ πρόσφατα πήρα δυο τρία βιβλιαράκια: κοντά στα Χριστούγεννα πήγα με τη μάνα μου Τρίκαλα και σε ένα παλαιοβιβλιοπωλείο βρήκα το "φόνοι στην Καντώνα" του Ρόμπερτ Βαν Γκούλικ, το οποίο ανήκει στη σειρά με τον δικαστή Τι. Έχω τρέλα με...
  3. Δ

Ποιο βιβλίο θα δώριζες στον συνλεσχίτη σου (βάλε παρωνύμιο);

Ωω, πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις, ΜιΛάμπρο, σ' ευχαριστώ! (συνέχεια δωρισμάτων) ΝικόλαδεΚιντ, σε εσένα δωρίζω το "Φοβάμαι, ταυρομάχε" του Πέδρο Λεμέμπελ, διότι γενικά σου αρέσουν ιδιόμορφες γραφές. Είναι μια μη συμβατική ιστορία αγάπης και επανάστασης η οποία διαδραματίζεται στη Χιλή κατά τη...
  4. Δ

Ποιο βιβλίο θα δώριζες στον συνλεσχίτη σου (βάλε παρωνύμιο);

Σας ευχαριστώ όλους για τα δωράκια! :ευχαριστώ: Έλλη, αμέσως μόλις είδα την πρότασή σου την έψαξα. Στην αρχή απογοητεύτηκα, διότι είναι εξαντλημένο, αλλά μου ήρθε και έψαξα στο μέταμπουκ και ευτυχώς βρίσκεται σε καλή τιμή. ΜιΛάμπρο, θα ψάξω τις προτάσεις σου, καθώς έχω διαβάσει ένα βιβλίο του...
  5. Δ

Το καλύτερο και το χειρότερο βιβλίο που διάβασα τον τελευταίο χρόνο

Απαπα, κρίμα! Τι αηδιαστική και εγωπαθής συμπεριφορά!:κάτω: Και μου είχε αρέσει πολύ το μυθιστόρημά του "οι σατανικοί στίχοι". Αλλά και οι συγγραφείς άνθρωποι είναι και έχουν και σκοτεινές πλευρές.
  6. Δ

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Σωστά, από τις πρώτες σελίδες το θέμα του χρόνου είναι παρόν! Και η πρώτη φιλοσοφική κουβέντα του Χανς Κάστορπ αφορά την αντίληψη του χρόνου. Καλά λες, είναι και η σκηνή στον Μάγο:πάνω: Α, και στον Αδριανό: εγώ το έχω ξαναδιαβάσει το Μαγικό βουνό, απλώς όχι με τόση προσοχή και λεπτομέρεια.
  7. Δ

Συμφωνώ απόλυτα, Έλλη! Όμως, ήδη από την αρχή υπάρχουν υπαινιγμοί για αυτό που θα συμβεί: Εμένα, Ανδριανέ, δεν με πειράζουν οι διάφορες ψιλο-ασύνδετες ιστορίες των αρρώστων και των προγόνων του Κάστορπ που αναφέρονται. Θεωρώ ότι βοηθάει στην απεικόνιση της ατμόσφαιρας του μέρους. και στη...
  8. Δ

Εγώ τώρα διαβάζω το μαγικό βουνό, του Τόμας Μαν. Μου αρέσει πολύ στην αρχή, στην παρουσίαση της ιστορίας από τον ίδιο τον συγγραφέα, όπου τονίζεται η μυθική και θρυλική διάσταση ακόμη και των πιο μοντέρνων και ρεαλιστικών ιστοριών. Αλήθεια, τι λέτε, η ειρωνία προς τον ανθρωπιστή Σετεμπρίνι...
  9. Δ

Ψιλή κουβέντα για βιβλία κ.τ.λ.

Δεν το είχα πάρει εγώ. Είναι πατρική κληρονομιά. Του Άρη Δικταίου είναι, ο οποίος θεωρείται καλός και γνωστός μεταφραστής, αλλά κάτι δεν μου κολλάει. Χρησιμοποιεί κάτι μυστήριες λέξεις, τόσο που μου θυμίζει τους "σιδερωμένους" του Κυριαζή (έτσι αποκαλεί ο Κυριαζής τους σιδηρόφρακτους ιπόττες)...
  10. Δ

Σ' ευχαριστώ πολύ, Έλλη!:ευχαριστώ: Για την έκδοση την παλιά του Ζαχαρόπουλου ξέρετε τίποτε; Υπάρχει καμμιά άποψη, είτε καλή είτε κακή;
  11. Δ

Έλα, βρε Λάμπρο! :παρηγοριά: Συμβαίνουν αυτά όταν ενθουσιαζόμαστε. Κι εγώ όταν ήμουν μικρότερη, πρώτο έτος του Πανεπιστημίου, είχα δώσει 40 ευρώ ή κάτι τέτοιο για ένα βιβλίο λεύκωμα του Ζακ ΛεΓκοφ, για σημαντικές μορφές του δυτικού φαντασιακού από το Μεσαίωνα και μετά (και παραδέχομαι ότι δεν...
  12. Δ

Παιδιά, έχω μια παλιά μετάφραση του Μαγικού βουνού του Τόμας Μαν. Για κάποιο λόγο, μου φαίνεται αρκετά περιέργη. Αν και λέει ότι είναι του Άρη Δικταίου, ο οποίος νομίζω ότι θεωρείται καλός μεταφραστής :χμ: Γράφει όμως και ότι έχει πρόλογο και πρόλογος δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο η πρόθεση (όρος...
  13. Δ

Ποιο βιβλίο τελείωσες σήμερα;

Το έχω διαβάσει το "ο λόφος των ονείρων" στα αγγλικά. Πολύ ωραίο βιβλίο, ονειρικό. Δεν μου φάνηκε δύσκολο, να σου πω. Κατά τη γνώμη μου, αν έχεις από πολύ καλή γνώση αγγλικών και πάνω, αξίζει να το προσπαθήσεις. Εξάλλου, η ελληνική μετάφραση δεν νομίζω να βρίσκεται εύκολα.
  14. Δ

Μπράβο για τον αυτοσαρκασμό σου Έλλη! :προσκυνώ: Αλλά υπερβάλλεις, νομίζω!:αγκαλιά:
  15. Δ

το "γλυκούλα" είναι μήπως συνώνυμο του "φλύαρη"; :)))):αγκαλιά:
  16. Δ

Ωχ, καλό κουράγιο βρε Λάμπρο με το μέταμπουκ. Άρα, να αγχωθώ κι εγώ ποy βρίσκομαι Ιστιαία και δεν έχουμε BOX Now... (έχω κάνει την πρώτη μου παραγγελία από εκεί. Ελπίζω να φτάσει εγκαίρως να τη διαβάσω το Χάλλουιν.) Τι σύμπτωση! Κι η μάνα μου τη διάβασε, αλλά δεν της άρεσε. Το βρήκε βαρύ και...
  17. Δ

Ένταξει, όχι, δεν είναι πολύ κουφά αυτά (το ναρκωτικό και ο θεός-αυτοκράτορας). Με την μια ή την άλλη μορφή συμβαίνουν και στην πραγματικότητα. Αλλά τι τα θες, κολλήματα!:τρέλα::ντροπή::μαναι:
  18. Δ

Ευχαριστώ που με ξεμπλέξατε, παιδιά! :)))) Δεν ξέρω να σου πω ΜιΛάμπρο μου, γιατί το έχω πάρει με κακό μάτι το Dune. Ίσως γιατί είναι πολύ επιστημονικής φαντασίας: τεράστια ανθρωποφάγα αμμοσκούληκα, κάποιος που έχει τον τίτλο θεός-αυτοκράτορας, μια εξαρτησιογόνος ουσία που για χάρη της γίνονται...
  19. Δ

Για κάποιον άγνωστο λόγο, ψήθηκα για τον κύριο του Φωτός! Όχι, Dune δεν διαβάζω με τίποτε: το έχω πάρει με κακό μάτι. :))))Δεν είναι η τριλογία (ή πολυλογία; δεν είμαι σίγουρη:χμ: της Άμπερ; ) Γιατί δεν πολυθέλω να αφιερωθώ σε σειρά πολλών βιβλίων.
  20. Δ

Μ' αρέσει… Δεν μ' αρέσει…

Άσε, Λάμπρο μου. Εδώ στην Ιστιαία έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τα ποντίκια. Και στο σπίτι που μένω εμφανίστηκαν δύο αρουραίοι, όχι τώρα, στην αρχή που το νοικιάσαμε, που το σιφόνι ήταν ανοιχτό και για δύο βδομάδες, μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, δεν μπορούσα να μείνω.