Search results

1. ΒασίληςΚ

Ποιο βιβλίο τελείωσες σήμερα;

Απο Ανατολ Φρανς κ εμένα μου άρεσε πολύ η ανταρσία των αγγέλων οταν την είχα διαβάσει πριν κάποια χρόνια. Πανέξυπνο κείμενο κ σατυρικό κ βασικά το τέλος εκτός απο απρόβλεπτο θεωρώ οτι ξεγυμνώνει με αστείο τρόπο πολλά θρησκευτικά στερεότυπα εκατέρωθεν.
  2. ΒασίληςΚ

Τελείωσα το Οι δολοφόνοι του ανθισμένου φεγγαριού και ήταν ακόμη μια αποκαλυπτική ιστορία γύρω απο τα τόσα κ τόσα εγκλήματα απέναντι στους ινδιάνους, τα οποία δν σταμάτησαν σχεδόν με τη γενοκτονία τους αλλά συνέχισαν με άπειρες παραλλαγές κ πολυ μεταγενέστερα. Τρομερά ενδιαφέρον κ ευκολοδιάβαστο...
  3. ΒασίληςΚ

Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Ωχ… κ έλεγα δν θα περάσω το ιδιο…. :-) Ιαως το αφήσω για μετά τις γιορτές :p @ΧρυσόστομοςσΤην έκατσα δν λες τπτ. Την «Πέτρινη σχεδία» του Σαραμαγκου δν κατάφερα παρα τις υπεράνθρωπες προσπάθειες να την τελειώσω. Δν ξέρω γιατί έτσι. Δν ειναι μόνο θέμα δυσκολίας νοήματος εννοώ, δν μπορούσα να κάνω...
  4. ΒασίληςΚ

Αγόρασα τώρα για τις γιορτές «οι δολοφόνοι του ανθισμένου φεγγαριού» του David Grann και «Το εγχειρίδιο των Ιεροεξεταστών» του Antonio Lobo Antunes . Για το δεύτερο απλά έχω ένα φόβο γιατί διάβασα οτι δν έχει σημεία στίξης; Κ η επαφή που είχα ανάλογη με 2 βιβλία παλιότερα απο Σαραμαγκου ήταν...
  5. ΒασίληςΚ

Τελείωσα το “Στόμα Γεμάτο Χώμα” του Στσεπάνοβιτς και πραγματικά ήταν πάρα πολύ ωραίο. Είναι μικρό αλλά σου μένει και το σκέφτεσαι για μέρες. Μέσα σε τόσο μικρή έκταση καταφέρνει μια κατάδυση στην ανθρωπινη ψυχη αξιοθαύμαστη κ με πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Χωρίς να θέλω να πω ότι μοιάζουν όσον αφορά...
  6. ΒασίληςΚ

Αγόρασα μεταξύ άλλων 2-3 βιβλίων και το «Στόμα γεμάτο χώμα» του Μπρανιμιρ Στσεπανοβιτς τονοποίο σκέπτομαι να ξεκινήσω. Άσχετο, έχει διαβάσει κανεις το «Βλακοχορτοφάγο» του Μπαρθ; Τι φάση;
  7. ΒασίληςΚ

Τελείωσα το «Μαύρο Οβελίσκο» του Ρεμάρκ και μπορώ να πω πως και αυτη τη φορά δν με απογοήτευσε. Βρίσκει κανεις ολα αυτά τα στοιχεία που είναι χαρακτηριστικά της γραφής αυτού του σπουδαίου συγγραφέα που δίνει ενα ακόμη αντιπολεμικό μυθιστόρημα, γεμάτο μελαγχολία ,αλησμονητους χαρακτήρες που μέσα...
  8. ΒασίληςΚ

Xαίρομαι πάρα πολύ που διαβάζω τη γνώμη και κάποιου άλλου για το συγκεκριμένο συγγραφέα αλλά και για το συγκεκριμένο βιβλίο. Ο Φάλαντα η αλήθεια ειναι οτι μου αρέσει πάρα πολύ, μα πάρα πολύ όμως. Ο Τομας μαν μου αρέσει,απλά εκτός απο το μαγικό βουνό δεν έχω διαβάσει κάποιο άλλο οπότε δεν έχω...
  9. ΒασίληςΚ

Καλησπέρα στην παρέα, εγώ θα ήθελα να αναφέρω πως αγόρασα ένα βιβλίο ενός από τους συγγραφείς που θεωρω εξαιρετικούς κ πως να το πω, μου ταιριαζει κιολας, γιαυτο κ εχω διαβασει 4 βιβλια του κ αυτο ειναι το πέμπτο. Μιλώ για τον Ρεμαρκ, ο όποιος δεν ξέρω γιατί δεν ακούγεται πολύ αν και κλασικός...
  10. ΒασίληςΚ

Τελείωσα μετά απο αρκετούς μήνες χωρίς να διαβάσω βιβλίο λόγω υποχρεώσεων «το κρασί του θέρους» του Bradbury. Ειναι ενα βιβλίο το οποίο χωρις να διεκδικεί δάφνες , καταφέρνει να δώσει το κλίμα ενός όμορφου και νοσταλγικού καλοκαιριού του 1928 στο Ιλιννοι για ένα παιδί, όπως προσπαθεί να την...
  11. ΒασίληςΚ

Μετά από αρκετό καιρό που είχα να διαβάσω κάποιο βιβλίο τελείωσα το «Ωκεανός» του Αλεσάντρο Μπαρίκο .Έσβησα και έγραψα αρκετές φορές αυτό το κείμενο προσπαθώντας να δώσω όσο το δυνατόν περισσότερο την αίσθηση που μου προκάλεσε αυτό το βιβλίο. Ξεκινώντας να πω ότι ήταν το πρώτο βιβλίο που...
  12. ΒασίληςΚ

Καλησπέρα, τελείωσα το Ξένο Χώμα της Τζανιν Καμινς. Είναι ένα βιβλίο η αλήθεια είναι που διαβάζεται εύκολα, δυνατό,γρήγορο,ηλεκτρικο θα έλεγα και κάπως κινηματογραφικό σε πλοκή, το οποίο παρουσιάζει το θέμα των μεταναστών που φτάνουν μέσω του Μεξικό στο Βορρά και την προσπάθειά τους να περάσουν...
  13. ΒασίληςΚ

Πολύ πιθανόν να συμβεί και σε εμένα για να πω την αλήθεια, δεν ξέρω εαν επιστρέψω σε κάποια βιβλία με το πέρασμα του χρόνου πως θα μου φανούν. Συμβαίνει αυτό στην ανάγνωση γενικά πιστεύω. Εμένα να πω την αλήθεια μου άρεσε πολύ,αλλά δεν διαφωνώ με το θέμα του φτιαχτού, αλλά το θέμα είναι οτι...
  14. ΒασίληςΚ

Καλημέρα, τελείωσα τον Καπεταν Μιχάλη του Καζαντζάκη. Είναι το τρίτο βιβλιο του που διαβάζω και αυτο που θα μπορούσα να αναφέρω για να το δώσω να γίνει οσο το δυνατον πιο κατανοητό, ειναι πως και αυτο έκανα μεγάλη προσπάθεια να το τελειώσω. Ο λόγος ειναι οτι πίστευα οτι θα με πεθάνει πριν το...
  15. ΒασίληςΚ

Βιβλία που εξαντλήθηκαν

Χαχαχ ναι ναι το εχω διαβάσει το συγκεκριμένο εδώ και πολύ καιρό και ακόμα γελάω και εγώ. Ειχαν βάλει πολύ παλιότερα και ενα ακομη στα 28ευρώ, οχι οτι ειναι φθηνό αλλά τελικά ήταν απατεώνας και τον απέβαλλε το συγκεκριμένο σαιτ. Του ειχα ζητησει φωτογραφιες και εγραφε κατι οτι ναναι, και τελικά...
  16. ΒασίληςΚ

Βιβλία που εξαντλήθηκαν

Εγω θα ήθελα να διαβάσω « Η Οδύσσεια του Ινιας ΜακΝαλτυ» του Σεμπάστιαν Μπάρυ, γιατι ετσι μου αρέσει η ιστορια του συγκεκριμενου τοπου κ αυτο που περιγράφει αλλα δν υπάρχει εδω κ πάρα πολυ καιρό πουθενα :(
  17. ΒασίληςΚ

Καλησπέρα σας. Τελείωσα το "Φοβάμαι ταυρομάχε" του Pedro Lemebel. Δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω απο αυτό που λέει το οπισθόφυλλο γιαυτο το υπέροχο βιβλίο για να μην χαλάσω την μοναδικότητα και τη μαγεία που θεωρώ οτι έχει κυρίως ο τρόπος γραφής του Λεμεμπέλ που αντικατοπτρίζει και την τρομερή και...
  18. ΒασίληςΚ

Τελείωσα απο Στεφάν Τσβάιχ το «Μια συνείδηση ενάντια στη βία , Καστελιόν κατα Καλβίνου» σε μετάφραση Δημήτρη Δημοκίδη. Ηταν πραγματικά εξαίσιο, το απόλαυσα. Με αφορμή μια θρησκευτική διαφορά και ντυμένο με τον εξαίσιο λόγο του Τσβαιχ να ρεει, παρελαύνουν μια σειρά απο γεγονότα ενω τα ιστορικα...
  19. ΒασίληςΚ

Τελείωσα σήμερα το «Η εποχή των τυφώνων» της Φερνάντα Μελτσόρ το οποίο μου άρεσε πάρα πολύ. Νομίζω οτι ήταν ευχάριστη έκπληξη για φέτος απο αυτά που διάβασα. Ειναι σκληρό, και σε γλώσσα και σε εικόνες αλλα ρεαλιστικό (δυστυχώς) αντικατοπτρίζοντας εναν κόσμο που πραγματικά καταρρέει καθημερινά...
  20. ΒασίληςΚ

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Διαβάζω «Η εποχή των τυφώνων» της Φερνάντα Μελτσόρ το οποίο είναι πολύ ωραίο μέχρι στιγμής.